دسته‌بندی نشده

راز پخت یک حلوای خوشمزه

راز پخت یک حلوای خوشمزه ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

راز پخت یک حلوای خوشمزه

راز پخت یک حلوای خوشمزه

آرد حلواي گندم بهتر است آرد نان سنگك باشد در اين صورت حلوا خوش‌رنگ‌تر و بهتر مي‌شود.
روغن جامد به تنهايي براي درست كردن حلوا مناسب نيست، چون مي‌بندد و منظره و مزه بدي پيدا مي‌كند. (خصوصاً در زمستان)

آرد را بايد با ملايمت سرخ كنيد تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزه‌ي حلوا تلخ مي‌شود و شكل ظاهري آن نيز يك‌رنگ و يك‌دست نمي‌شود.
با آرد برنج مي‌توانيد حلوا درست كنيد كه بايد آرد كمتر سرخ شود و به آن ترحلوا مي‌گويند.

آرد حلوا را بايد حتماً الك كنيد.
موقع مخلوط كردن آرد سرخ شده با شربت بايد خيلي مراقب بود و براي اين منظور دستكش آشپزخانه بپوشيد. تا احتمال پريدن حلوا و سوختن دست كاهش يابد.
بهتر است از قاشق چوبي براي هم زدن آرد و شربت استفاده كنيد.

زعفران حلوا را بايد كاملاً ساييد و درشت‌ نباشد چون در حلوا ديده مي‌شود.
براي صرفه‌جويي در مصرف زعفران مي‌توانيد مقدار يك‌دوم ليوان از آب حلوا را كم كنيد و گلاب اضافه كنيد و به جاي يك‌دوم زعفران نيز از گلرنگ زعفران استفاده كنيد.
10ـ براي تزيين روي حلوا مي‌توانيد از ترحلوا كه رنگ روشنتري دارد نيز استفاده كنيد.

11ـ از كنجد و خشخاش نيز مي‌توانيد براي تزيين روي حلوا استفاده كنيد.
12ـ سرخ كردن به اندازه‌ي آرد نكته مهم در پختن حلوا مي‌باشد.
13ـ به جاي هر يك از مواد حلوا مي‌توانيد موادي را جايگزين كنيد كه نام حلوا و مزه‌ي آن تغيير مي‌كند كه يا در گذشته دستور پخت آن داده شده است و يا دستور آن را در آينده خواهيم گفت.

14ـ از حلوا معمولاً در مناسبت‌هاي نذري و يا ايام سوگواري استفاده مي‌شود به شكل‌هاي مختلف مي‌توان حلوا را براي پذيرايي آماده كرد.

1ـ در ظرف مناسب بريزيد و تزيين كنيد.
2ـ در ميان دو نان بستني به اندازه‌‌هاي دلخواه، بگذاريد.
3ـ مي‌توانيد در نان ميكادو بگذاريد و برش بزنيد.
4ـ در نان شيريني خامه‌اي پر كنيد.

5ـ در نان ولوان پر كنيد.
6ـ در كيك رولت بچينيد.
7ـ در كاغذ شكلات بگذاريد.
8ـ در نان‌هاي سنتي (مانند: لواش سنگك و يا تافتون) سرو كنيد و…
15ـ اصطلاحاً به غلتاندن حلوا در قابلمه بقچه كردن و يا گهواره كردن مي‌گويند.

يادآوري:
حتماً‌ مجله‌هاي شماره‌ي 12، 24، 36، 47 و 48 كه مربوط به ماه‌ مبارك رمضان مي‌باشند بخوانيد تا حلواهاي مختلف را بياموزيد.

حالا قبل از شروع چند نکته کلی در مورد حلوا ها:

نوع سنتی حلوا با آرد سنگک تهیه می شه. رنگ حلوا بستگی به میزان تفتی که به آردتون می دید داره و همینطور مقدار زعفران یا دیگر مواد افزوده شده به حلوا مثل شیره انگور- هویج و ….

معمولا برای انواع حلوا باید از روغن جامد استفاده کنیم و گاهی ترکیب هر دو یا کره.

در پخت حلوا با روغن مایع حلوای ما شل می شود و قابل ریختن در قیف و کار با ماسوره نخواهد بود.

و با روغن جامد شما کیفیت بهتری دارید و برای تزیین دستتان باز است.

اما اگر در محل سردی باشد روغنش می ماسد.

با کره طعم و نرمی بهتری به حلوا می دهیم. اما برای تفت دادن آرد مناسب نیست و زود می سوزد.

پس در نتیجه یک حلوای خوب مخلوطی از روغن جامد و کره و کمی هم مایع است.

آرد حلوا باید کاملا نرم و ریز و الک شده باشد و بدون گلوله و رطوبت.

بهتر است همیشه اول آرد بدون روفن تفت داده شود و سپس روغن بریزید.

حرارت باید ملایم باشد و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا بطور یکدست تفت بخورد.

رنگی که آرد به هنگام تفت خوردن به خود می گیرد رنگ نهایی حلوای ما را به کمک موادی مثل زعفران تشکیل می دهد.

باید کمی هم جا برای تفت خوردن با روغن بگذاریم و حواسمان باشد تا زیادی تیره نشود.

بهتر استکمی روشن تر برداریم و باقی را به همراه روغن تفت دهیم و اگر به نظرمان روشن بود رنگ حلوا با روغن مدت زمان بیتری تفت بدهیم.

شکر حلوا باید به صورت شهد تهیه شود.

بهترین زمان افزودنگلاب و هل و زعفران دم کرده همراه با شهد می باشد.

مقدار اندازه شکر باید دقیق باشد.کمی آن (شهد) باعث میشود حلوا انسجام نداشته و تکه تکه شود.و حلوای نرمی نخواهید داشت.

از قبل از شروع به تفت اردتان باید زعفران را دم کنیدوشهد را آماده کنید و افزودنی هایش را در اخر بزنید ( هل و زعفران) و بعد شروع به تفت دادن آرد کنید.

یک نکته کلیدی و بسار مهم در تهیه حلوا این است که دمای شهد و آرد تفت داده باید یکسان باشد. هر دو ولرم. یا اینکه یکی سرد و دیگری داغ باشد.

معمولا شهد سرد شده حلوا را دیرتر باز می کندو هم زدن حلوا سخت می شود.

البته اگر سرعت عمل داشته باشید و حرفه ای باشید و خود را نسوزانید می توانید هنگامی که آرد را تفت می دهید روی حرارت کم کم شهد سرد شده را اضافه کرده و سریع هم بزنید.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا