دسته‌بندی نشده

کوکو ریواس، معروف و مخصوص استان قزوین

کوکو ریواس ساده و متفاوت

ریواس گیاهی است که بصورت طبیعی و دیمی رشد می‌کند و در مناطقی که گل لاله وجود دارد این گیاه نیز رشد می‌کند. بیشتر در مناطق کوهپایه و سردسیر رشد می‌کند و به آبیاری نیاز ندارد. فصل برداشت ریواس در بیشتر مناطق ایران فروردین ماه است.

مهم‌ترین نواحی رویش ریواس در ایران، دامنه‌های کوه بینالود در شهرستان نیشابور، دامنه کوه‌های شهرستان شهر بابک در کرمان و دامنه کوه‌های البرز در شهرستان طالقان و کوه‌های کردستان می‌باشد.

ریواس در فصل بهار به فراوانی در بازارهای محلی مناطق آذربایجان نیز یافت می‌شود که از دامنه‌های کوه‌های این مناطق توسط روستاییان برداشت می‌شود. در ایران ریواس چند گونه مختلف دارد و نوع ریواس شیرین که به آن قاقوری یا ریواچ می‌گویند که در دامنه کوه زیبد و دشت ریواس زیبد می‌روید.

کوکو ریواس ساده و متفاوت

این نوع ریواس را کشاورزان با ریختن خاک روی ساقه گاهی ساقه با ارتفاع یک متر و صخامت ۸ سانت بدست می‌آورند که بر خلاف ریواسهای سایر مناطق طعم شیرین دارد و نه طعم ترش. این گیاه در مناطق جنوبی استان فارس کوه‌های اطراف شهر دبیران نیز یافت شده‌است.

ریواس در مناطق مختلف شهرستان شازند هم وجود دارد مخصوصاً در کوه راستوند و کوه شهباز.ساقه ترش مزه و مفید ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده می شود.

طرز تهیه کوکو ریواس خوشمزه و خوش رنگ

مواد لازم :

گل ریواس : 1 پیمانه
سیب زمینی متوسط : 1 عدد
پیاز متوسط : 1 عدد
تخم مرغ : 2 عدد
آرد نخود : 2 قاشق غذاخوری
سبزیجات محلی : 2 قاشق غذاخوری
سویا : 2 قاشق غذاخوری
مغز گردو : 1 قاشق غذاخوری
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
روغن مایع : به مقدار لازم

طرز تهیه کوکو ریواس خوشمزه و خوش رنگ

مراحل پخت :

گام 1 ابتدا سیب زمینی و پیاز را رنده کرده با گل ریواس و سبزیجات محلی خرد شده مخلوط می کنیم

حتماً بخوانید:

گام 2 تخم مرغ و گردو خرد شده را به مواد بالا اضافه می کنیم .

سرخ کردن کوکو ریواس

گام 3 سپس سویا ، ادویه و آرد نخود را اضافه و مخلوط به دست آمده را در روغن سرخ می کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا