دسته‌بندی نشده

راهنمای تشخیص بادمجان شیرین از بادمجان تلخ

طرز تشخیص بادمجان شیرین

بادمجان شیرین نشانه هایی دارد که شما می توانید در هنگام خرید بادمجان با توجه به این نشانه ها بادمجان شیرین را انتخاب کنید. طرز تشخیص بادمجان شیرین از تلخ خیلی ساده است و در ادامه آموزش طرز تشخیص بادمجان شیرین را بیان خواهیم کرد. به احتمال زیاد از خواندن این جمله بسیار تعجب خواهید کرد که «بادمجان جزو خانواده توت‌هاست!» به همین عجیبی، اما این جمله واقعیت دارد و بادمجان جزو میوه‌ها دسته‌بندی می‌شود.

با این تفاسیر باید بگوییم که ما در ادامه این مطلب می‌خواهیم روش صحیح انتخاب این میوه تابستانی را برایتان توضیح دهیم تا بادمجان‌های رسیده، سالم و غیر تلخ خریداری کنید. بادمجان گیاهی است یکساله با قدی کوتاه که طرفداران زیادی دارد و در غذاها و پیش غذاهای مختلف کاربرد دارد، خیلی افراد به دلیل سیاه شدن دست هنگام پوست کندن بادمجان آن را با پوست می پزند، از بادمجان در درست کردن بورانی ها و ترشی ها هم استفاده میشود.

چگونه بفهمیم بادمجان شیرین است

  1. تشخیص بادمجان شیرین رنگ بادمجان را چک کنید. این میوه در رنگ‌های مختلفی وجود دارد اما رایج‌ترین رنگ بادمجان بنفش تیره است. اما بنفش روشن، راه‌راه، بادمجان سفید و حتی بادمجان زرد هم در دنیا داریم. بادمجان به هر رنگی که باشد، باید چک کنید که سرتاسر میوه همان رنگ را داشته باشد و مثلا بخشی از آن سبز یا سفید نباشد. این نشانه ی کال بودن بادمجان است.
  2. همچنین باید توجه داشته باشید که پوست این میوه باید برق بزند. وقتی پوست کدر و چروک است یعنی کهنه است و طعم تازگی نخواهد داشت.
  3. اگر روی پوست بادمجان جای خراش، بریدگی، سوراخ یا پوسیدگی باشد یعنی خراب است.
  4. بادمجان را کمی در دست فشار دهید، نباید خیلی نرم باشد. اگر میوه سفت بود، یعنی قبل از رسیدن چیده شده است. همچنین بادمجان‌های نرسیده پس از چیده شدن هم مراحل رسیده‌شدن را دارند.

تشخیص بادمجان شیرین از تلخ

هنگام خرید به وزن بادمجان توجه داشته باشید. باید کمی سنگین باشند. البته وزن دقیقی برای آن نمی‌توان بیان کردو اما با توجه به اندازه میوه باید وزن سنگینی داشته باشد در غیر این صورت ممکن است آب خود را از دست داده باشد و تازه نباشد.

همیشه در خرید بادمجان ممکن است شک کنید که آیا تلخ است یا شیرین، پس دقت کنید بادمجان هایی انتخاب کنید که گوشتی، براق، سنگین، بلند، پوست نازک و کشیده و سالم هستند.

روشی برای شیرین کردن بادمجان تلخ

  • اگر بادمجان های شما تلخ است ما ترفندی را به شما آموزش میدهیم که تلخی بادمجان را بگیرید و با خیال راحت از آن استفاده کنید.
  • بادمجان ها را پوست کرده و از وسط به دو قسمت تقسیم کنید .
  • آنهارا بشورید و در سینی بچیینید و روی تمامی بادمجان ها نمک بپاشید و بگذارید 2ساعت در آفتاب باشد .
  • بعد مجدد بادمجان ها را بشورید و بگذارید خشک شود و دیگر برای سرخ شدن آماده است چون با این کارها تلخی بادمجان را گرفتید.

اگر بادمجان تخم زیاد داشت میتوانید با قاشق تخم ها را تخلیه کنید تا ظاهر بادمجانتان بهتر و تلخی بادمجان هم با این کار گرفته شود، اگر بادمجان شما زیاد آمد نگران نباشید میتوانید در کیسه پلاستیکی بگذارید و در یخچال نگهداری کنید مطمئن باشید تا یک هفته بادمجان شما تازه خواهد ماند.

روش تشخیص بادمجان شیرین

این نکته را برای تشخیص بادمجان شیرین عروس خانمهایی که تازه به خانه بخت رفته اند یا دختر خانمهایی که تازه شروع به آشپزی کرده اند میگویم که بادمجان های کوتاه و گوشتی و بزرگ برای دلمه استفاده میشود و بادمجان های باریک و کشیده هم برای سرخ کردن در خوراک ها و خورش ها و پیش غذاها و… استفاده میشود، بادمجان های کوچوک هم برای درست کردن انواع ترشی و دورچین و بورانی استفاده میشود، برای کبابی کردن هم از بادمجان های بلند استفاده کنید.

بادمجان دارای خواص بسیار زیاد است که فقط با سرخ کردن این خواص از بین میرود پس مواظب باشید چگونه از بادمجان استفاده میکنید.

پس از تشخیص بادمجان شیرین و سالم، بهترین روش برای تهیه یک میان‌وعده تابستانی با این میوه این است که آن را به صورت ورقه‌ای با پوست سرخ کنید. روی هر ورقه یک تکه پنیز موتزارلا بگذارید و روی آن هم گوجه‌فرنگی گیلاسی دو نیم شده قرار دهید.

روش محبوب من برای پخت بادمجان این است که برش‌های بادمجان را اندکی سرخ کنم (گاهی آن‌ها را سوخاری هم می‌کنم، گاهی هم نمی‌کنم)، و بعد پنیر موزارلا و گوجه‌ی کاملاً رسیده‌ی خوردشده را روی آن قرار دهم، و آن‌ها را در فر توستر بگذارم تا پنیرها آب شود. وقتی از فر بیرون‌شان آوردم، کمی سرکه‌ی بالزامیک روی آن می‌ریزم و به‌به! پیش‌غذای تابستانی شما آماده است.

Eggplant

فواید تغذیه ای بادمجان

  • بادمجان دارای خواص تغذیه ای بسیار مفید است به شرط این که سرخ نشود.
  • از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB (مخصوصا B1 و B6)، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله كلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.
  • علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید(chlorogenic acid) و فلاوونوئیدها مانند ناسونین(nasunin) می باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می باشد.
  • این گیاه حاوی فیبر بالایی است از این رو برای درمان یبوست و کاهش کلسترول مفید است.
  • تحقیقات جدید نشانگر آن است كه بادمجان دارای ماده ای ضد تشنج است و در درمان صرع اثر بسیار خوبی دارد.
  • بادمجان کالری پایینی دارد (هر 100 گرم آن دارای 35 کیلوکالری انرژی است)، به همین دلیل برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مفید است.
  • به علاوه انیس گلایسمی پایین آن(کمتر از 15)، موجب شده است که برای بیماران دیابتی نیز سودمند باشد.
  • بادمجان به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم پایین، برای کاهش فشار خون بسیار سودمند است.

شناخت بادمجان نارس

بادمجان باید كاملاً رسیده مصرف شود، چرا كه نارس آن دارای ماده ای سمی است و در كسانی كه از آسم رنج می برند، تحریك كننده به شمار می آید.
مصرف بادمجان را به افرادی كه از مشكلات گوارشی رنج می برند، توصیه نمی كنیم.
همچنین به علت دارا بودن ماده ای سمی به نام سولانین برای افرادی كه حساسیت دارند، مناسب نیست، این افراد به خصوص به نمونه های تخم دار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده یا پوست بدن شان خارش پیدا می كند و در مواردی مبتلا به كهیر می شوند.

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا