دسته‌بندی نشده

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

حلیم بادمجان | طرز تهیه “حلیم بادمجان”

حلیم بادمجان هنگام سرو باید کش بیاید و یکی از نشانه های خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن است که در نتیجه ی استفاده از گوشت گردن می باشد. با دلگرم همراه شوید .

آموزش طرز تهیه حلیم بادمجان و اصول حلیم بادمجان مجلسی

separator line

1 – طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

مواد لازم

  • بادمجان 2.5 کیلو
  • برنج 100 گرم (1 پیمانه)
  • 5 تا 6 پیمانه آب برای برنج
  • گوشت گردن 350 گرم
  • پیاز 3 عدد
  • دارچین 1/2 قاشق چایخوری (و یا 1 عدد چوب دارچین)
  • نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
  • روغن به میزان لازم
  • زعفران 1/2 قاشق چایخوری (به همراه کمی نیز برای تزیین)
  • پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • کشک 1 پیمانه (بسته به ذائقه می توان میزان آن را تغییر داد)
  • کشک زعفرانی، سیر و پودر گردو برای تزیین

حلیم بادمجان

طرز تهیه :

روش آماده کردن بادمجان ها : ابتدا بادمجان ها را آماده کنید. برای این کار آن ها را پوست کنده، برش زده، شسته و درون آبکش گذاشته تا آب اضافی آن ها خارج شود و سپس کمی نمک زده و حدود 1 ساعت به همان حال قرار دهید.

چون سرخ کردن این میزان بادمجان روغن زیادی مصرف می کنه و در نتیجه غذاتون بسیار پرچرب میشه بهتره که نیمی از بادمجان ها را در روغن سرخ کنید (البته در اواسط سرخ کردن هم در قابلمه را ببندید تا روغن کمتری جذب کند)سپس روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

نیمی دیگر از بادمجان ها را با کمی روغن آغشته و در فر 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا زمانی که وسط آن بپزد و یا درون یک قابلمه نصف لیوان آب ریخته و بادمجان ها را در آن بپزید.

به این ترتیب با روغن کمتر تونستید غذای سالم تری تهیه کنید. سپس تمام بادمجان ها را با هم مخلوط کرده و با گوشکوب برقی و یا دستی حسابی له کنید و در کناری قرار دهید.

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

روش تهیه حلیم بادمجان خوشمزه مجلسی

حال نوبت به آماده کردن برنج می رسد. برنج را از قبل کمی بخیسانید و با میزان آب گفته شده درون قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت گذاشته تا حسابی بپزد و آب آن تبخیر شده و غلیظ شود درست مانند زمانی که برای شله زرد، برنج تهیه می کنید.

زمانی که برنج شروع به جوشیدن کرد تا زمانی که کاملا پخته نشده نباید برنج را هم زد زیرا در این صورت برنج ته گرفته و باید مدام هم بزنید. پس از اینکه برنج له شده آماده شد، آن را هم با گوشکوب برقی یا دستی باز هم له کنید و با بادمجان ها مخلوط کنید و کناری قرار دهید.

separator line

آموزش تهیه حلیم بادمجان خوشمزه مخصوص ماه رمضان

  1. یک عدد پیاز پوست کنده و چهار قاچ شده را همراه با گوشت درون قابلمه یا زودپز ریخته و دارچین (یا چوب دارچین) و زردچوبه و فلفل هم اضافه کنید و کمی مواد را تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
  2. 2 پیمانه آب ریخته و اجازه دهید تا گوشت کاملا” بپزد (حدود 2 تا 3 ساعت). در اواخر پخت کمی نمک اضافه کنید (نیازی به افزودن زیاد نمک نیست زیرا این غذا با کشک سرو می شود که حاوی نمک هست).
  3. دقت کنید که چنانچه از چوب دارچین استفاده می کنید پس از پخت گوشت آن را خارج کنید. سپس گوشت را از قابلمه خارج کرده و پس از اینکه کمی از حرارت افتاد آن را با دست رشته رشته کنید این روش برای گوشت بهتر است نسبت به آنکه با گوشکوب له شود.
  4. آب گوشت را صاف کنید ولی دور نریزید و آن را برای ادامه ی کار نگه دارید. گوشت رشته رشته شده را به بادمجان و برنج له شده افزوده و در کناری قرار دهید.
  5. باقی مانده ی پیازها را سرخ کرده و ½ قاشق چایخوری زردچوبه هنگام سرخ شدن به آن اضافه کنید و نصف پیازها را برای تزیین نگه داشته و بقیه را به مخلوط موادتان اضافه کنید. می توانید از نعنا داغ هم برای داخل حلیم بادمجان استفاده کنید که برای این کار، 2 قاشق غذاخوری روغن را داغ کرده و نعناع را همراه با ½ قاشق غذاخوری زردچوبه و پودر سیر به روغن اضافه کنید تا کمی سرخ شود. دقت کنید که نعناع به سرعت می سوزد و تلخ می شود. نیمی از نعناع داغ را داخل مواد ریخته و نیمی را برای تزیین نگهدارید.
  6. کشک را به همراه ½ پیمانه از آب گوشت که باید داغ باشد، مخلوط کرده تا کمی کشک حالت شل پیدا کند و به راحتی با مواد مخلوط شود برای این کار می توانید کشک را حدود 10 دقیقه روی حرارت قرار دهید.
  7. حال در قابلمه ای تمام مواد را مخلوط کنید که شامل بادمجان ها و برنج له شده، گوشت رشته شده، پیاز سرخ شده و نعناع داغ می باشد. اگر موادتان یکدست نیست با گوشکوب برقی یا دستی مواد را یکدست کنید و چنانچه موادتان خیلی سفت بود حدود ½ پیمانه و یا کمتر آب گوشت بیفزایید. سپس اجازه دهید تا مواد روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بماند تا جا بیفتد.
  8. سپس زعفران را که در کمی آب جوش حل کرده اید افزوده و مواد را هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شده و یکی دو جوش بخورد در اواخر پخت نیز کشک را بیفزایید.
  9. در این حین باید حدود 10 تا 15 دقیقه مواد را حسابی هم زد تا ته نگیرد و پس از آن نمک و فلفل حلیم بادمجان را اندازه کنید تا مطابق ذائقه تان باشد. من به شخصه حدود 1 قاشق غذاخوری گردوی خورد شده هم برای داخل آن استفاده می کنم که بسته به ذائقه شما دارد.
  10. حلیم بادمجان آماده شده را درون ظرف مناسبی برای سرو کشیده و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. سپس با نعناع داغ، پیاز داغ، گردوی پودر شده و کشک زعفرانی تزیین کنید من کمی هم سیر داغ برای تزیین روی آن استفاده کردم (زیاد سیر داغ استفاده نکنید تا طعم کشک و بادمجان نگیرد).

separator line

روش تهیه ی کشک زعفرانی برای حلیم بادمجان اصفهانی

کمی از کشک را در ظرف کوچکی ریخته و ½ قاشق چایخوری زعفران را با 3 قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کرده و در آن را بگذارید تا دم بکشد سپس با کشک مخلوط کرده باید کشکتان سفت باشد تا در قیف حاوی ماسوره حالت بگیرد. سپس کشک را در قیف حاوی ماسوره ستاره دار ریخته و روی حلیم بادمجان را تزیین کنید. در این حالت بهتر است که حلیم بادجان زیاد داغ نباشد و کمی از حرارت افتاده باشد تا کشک سریع حالتش را از دست ندهد.

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

نکات مهم برای پخت حلیم بادمجان

  • این غذا هنگام سرو باید کش بیاید و یکی از نشانه های خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن است که در نتیجه ی استفاده از گوشت گردن می باشد.
  • همان طور که می دانید این غذا با نان تازه سرو می شود.

حلیم بادمجان

2 – طرز تهیه حلیم بادمجان خوشمزه کرمانی

مواد لازم:

  • گوشت گردن با استخوان 500 گرم
  • برنج ایرانی یک فنجان
  • بادمجان یک کیلوگرم
  • پیاز دو عدد
  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • نعنا خشک دو قاشق غذاخوری
  • کشک نسبتا غلیظ یک لیوان
  • سیر چهار حبه
  • نمک و فلفل و زعفران و روغن

separator line

طرز تهیه:

  1. گوشت رو با یک دونه پیاز و یک دونه برگ بو و کمی نمک بپزید.
  2. پیازها رو خلالی خرد کنید و سرخ کنید.
  3. برنج رو با سه فنجان آب و کمی نمک و زردچوبه بپزید، برنج باید کاملا پخته بشه. میتونید از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.
  4. برنج رو توی همون قابلمه با گوشت کوب خوب له کنید.
  5. بادمجان ها رو پوست بکنید و ورقه کنید و روشون یک قاشق نمک بپاشید و یک ساعت بگذارید بمونه، بعد از یک ساعت خوب بشورید.
  6. بادمجان ها رو داخل روغن سرخ کنید.
  7. اواخر پخت سیر له شده رو هم اضافه کنید و سرخ کنید.
  8. بادمجان ها رو هم با گوشت کوب له کنید.
  9. گوشت که پخته شد از استخوان جدا کنید و بریزید داخل برنج.
  10. به همراه برنج با گوشت کوب خوب بکوبید.
  11. کشک و یک قاشق زعفران دم کرده و دارچین و نصف پیاز داغ رو اضافه کنید به مخلوط برنج و گوشت.
  12. بعد بادمجانها رو هم بریزید و خوب مخلوط کنید.
  13. دو قاشق روغن رو داخل یه ماهیتابه کوچیک بریزید، وقتی داغ شد نعنا رو اضافه کنید و خاموش کنید.
  14. نصف نعنا داغ رو داخل مواد بریزید.
  15. قابلمه حاوی حلیم رو روی شعله بگذارید و هم بزنید در حد چند دقیقه تا مواد به خرد هم بره.
  16. حلیم بادمجان رو داخل ظرف سرو بریزید و به شکل دلخواه تزیین کنید.

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

3 – طرز تهیه حلیم بادمجان خوش طعم شیرازی

حلیم بادمجان

مواد لازم :

  • بادمجان: 8 تا متوسط
  • لوبیا سفید: 1 پیمونه
  • گوشت گردن گوسفندی (من نداشتم گوشت معمولی ریختم): 400 گرم
  • پیاز بزرگ : 2 تا
  • سیر : 3 حبه
  • کشک
  • نمک و فلفل
  • نعناع داغ

طرز پخت:

  1. پیاز رو خلال کردم و سرخ کردم با روغن و زرچوبه تا یه پیاز داغ خوشگل و حسابی داشته باشم.
  2. لوبیا رو از شب قبل خیس کردم و چند بار آبش رو عوض کردم … گوشت رو با پیاز و یه چوب دارچین گذاشتم بپزه. می تونین توی زودپز هم بریزین تا خوب پخته و له بشه…لوبیا رو هم گذاشتم جدا بپزه .. وسطای پختشون دو تا رو باهم قاطی کردم با 2 قاشق پیاز داغ و نمک و فلفل زدم ..
  3. بادمجان ها رو نمک زدم و کنار گذاشتم تا تلخیش بره..خشک کردم و توی تابه دورو سرخش کردم.. می بینین کم روغن گرفته و چرب و چیلی نشده.
  4. چوب دارچین و پیاز درسته رو از گوشت و لوبیا درآوردم و مواد رو خوب له کردم.
  5. بعد از اینکه همه موادمون خوب خوب پختن همه رو با هم قاطی کردم و نمک و فلفل زدم ..یعنی همه موادمون از گوشت و لوبیا باید خووووب نرم و پخته بشن.
  6. اگه لازم بود آب کمی بریزین توش…با گوشتکوب مواد رو می کوبیم … دیدم خیلی ها می ریزن توی خردکن یا با گوشتکوب برقی می کوبن…من دوست ندارم اونجوری…خب حلیم بادمجون و کشک و بادمجون باید کشدار و ریش ریش باشه گوشت و بادمجونش نه که له و لورده بشه.
  7. سیرداغ هم درست کردم و یکم توش ریختم همراه با کشک .. هم زدم و گذاشتم خوب جا بیفته..مرتب هم بزنیم تا ته نگیره یه وقت..مواد باید یکنواخت و کشداااااااااار باشه.
  8. نعناع داغ هم درست کردم و وقتی هلیم خوب آماده شد و جا افتاد توی ظرف ریختم و با کشک و نعناع داغ و گردو خرد شده و پیاز داغ تزیین کردم… کشک رو توی قیف یه بار مصرف ریختم و سرش رو بریدم و غذامو تزیین کردم.
  9. بعدم با خلال روشون و پوشوندم.. وسطش هم معلومه دیگه بازم کشک و گردوی خرد شده و پیازداغ ریختم و با نون و سبزی خوردن و دوغ محلی یه غذای خوشمزه و اصیل ایرانی نوش جان کردیم.

separator line

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

آموزش ۸ راز برای خوشمزه و کشدار شدن حلیم با دلگرم

طرز تهیه حلیم بوقلمون خوشمزه و عالی

راهنمای تشخیص بادمجان شیرین از بادمجان تلخ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا