دسته‌بندی نشده

۲ روش متفاوت برای تهیه ترشی بادمجان | ترشی بادمجان شکم پر

دستور پخت ترشی بادمجان

به شما توصیه می کنیم حتما ترشی بادمجان خوشمزه را در منزل تهیه کنید. با دلگرم همراه شوید .

۲ روش متفاوت برای تهیه ترشی بادمجان | ترشی بادمجان شکم پر

طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی

روش اول : ترشی بادمجان و هویج

مواد لازم

  • بادمجان 1 کیلوگرم
  • هویج 3 عدد
  • پیاز 4 عدد
  • سیر 5 حبه
  • فلفل دلمه ای سبز 3 عدد
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک 1 قاشق چایخوری
  • فلفل به میزان دلخواه
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  1. بادمجان ها را بشویید و کلاهک آنها را بگیرید. لازم نیست سر بادمجان را کامل جدا کنید ، فقط قسمتهای اضافی آن را ببرید.
  2. همچنین نیازی به گرفتن پوست بادمجان ها نیست. با یک چاقوی تیز روی بادمجان ها یک شکافی طولی ایجاد کنید. دقت کنید تا حدی شکاف دهید که پوست بادمجان از پشت پاره نشود.
  3. بادمجان ها را در یک قابلمه آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. از هنگامیکه آب به جوش آمد به مدت 5-10 اجازه دهید کمی بپزند( بسته یه نوع بادمجان و درشت یا ریز بودن آن این زمان می تواند متغیر باشد).
  4. بادمجان ها در حدی باید بپزند که فقط کمی نرم شوند. اگر بیش از حد در آب بجوشند وا می روند و زیبایی ترشی کم می شود.
  5. سپس بادمجان ها را در صافی ریخته و اجازه دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. می توانید یک سینی یا بشقاب روی بادمجان ها قرار دهید و یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا تحت فشار آب بادمجان ها کاملا و سریعتر گرفته شود ( البته وزن جسم سنگین نباید در حدی باشد که بادمجان ها را له کند!)
  6. هویج را به صورت خلال های نازک برش بزنید. پیاز را ریز خرد کنید. فلفل دلمه ای را به قطعات دلخواه خرد کنید( بهتر است برش های فلفل دلمه ای درشت تر باشد تا در ترشی دیده شود و رنگ سبز آن باعث جلوه بیشتر ترشی شود). پوست سیرها را نیز گرفته و بصورت نگینی خرد کنید.
  7. در کاسه ای هویج، پیاز،سیر ، فلفل دلمه ای، نعنا، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. داخل شکم هر بادمجان مقداری از مخلوط مواد خرد شده بریزید. بادمجان ها را کمی فشار دهید تا دو لبه کمی بهم نزدیک شوند و مواد داخل آن به بیرون نریزد.
  8. سپس آن ها را در ظرف بچینید بطوریکه شکاف بادمجان ها به سمت بالا باشد. سرکه را به آن اضافه کنید، تا حدی سرکه بریزید که روی بادمجان ها را بپوشاند( بسته به نوع ظرفی که انتخاب کردید مقدار سرکه می تواند کم و زیاد شود). در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. ترشی بادمجان شکم پر معمولا پس از 7 الی 10 روز قابل خوردن است و جا می افتد.
  9. نکته: برای تهیه این ترشی بادمجان هایی را انتخاب کنید که بدون تخم و پوست مشکی باشند. بادمجان هایی که پوست بنفش دارند طعم خوبی ندارند و معمولا تلخ یا تند می باشند. بهتر است از بادمجان هایی استفاده کنید که کمی تپل و گوشتی باشند. اگر بادمجان ها زیادی باریک و قلمی باشند ممکن است مواد داخل آن به بیرون بریزد و ترشی شما نازیبا شود.

۲ روش متفاوت برای تهیه ترشی بادمجان | ترشی بادمجان شکم پر

روش دوم : ترشی بادمجان با فلفل سبز

مواد لازم :

  • بادمجان قلمی 15 عدد
  • فلفل سبز قلمی 15عدد
  • سیر رنده شده 200 گرم
  • نعناع خشک 100گرم
  • سرکه ، نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

  1. پوست اضافه سر بادمجان ها را به آرامی ببرید. بادمجان ها را شسته و در مقداری آب و نمک به مدت ۱۵ قیقه کاملا بپزید (روی حرارت متوسط) طوری که بادمجان ها نرم شوند، بعد بگذارید تا آب آن ها کاملا برود ، سیر رنده شده و نعناع را با هم مخلوط کنید.
  2. بعد از اینکه آب بادمجان ها کاملا رفت ، با یک چاقوی تیز روی آن ها یک شکاف سرتاسری ایجاد کنید نه آنقد عمیق که پوست بادمجان از پشت خراشیده شود،و داخل بادمجان ها را خالی نکنید.
  3. داخل هر بادمجان یک فلفل بگذارید و با قاشق چایخوری از مخلوط نعناع خشک و سیر رنده شده بریزید ، داخل هر بادمجان را قدری پر کنید که بعد از بستن بادمجان اضافه مخلوط بیرون نزند.
  4. بعد از اینکه بادمجان ها آماده شدند،نمک و سرکه را باهم مخلوط کرده و روی آن بریزید.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه ترشی خیار چنبر متفاوت و عالی

ترشی هفت بیجار : ترشی محبوب و فوری گیلانی

روش تهیه ی ترشی سیر شمالی با شیره انگور

روش تهیه پیاز ترشی (پیاز سفید) مرحله به مرحله

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا