طرز تهیه ۵ مدل کباب خوشمزه ایرانی + عکس
آشنایی با طرز تهیه 5 مدل کباب به روش رستورانی
در این مقاله قرار است اسم انواع کباب های رسمی و مجلسی را به همراه کلیات مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه آنها را به شما معرفی کنیم. اگر از شما بخواهند چند نمونه از اصیلترین غذاهای ایرانی را نام ببرید، حتما در فهرست شما چلوکباب نیز وجود خواهد داشت.
فرقی نمیکند این کباب، کوبیده، برگ یا حتی کباب تابه ای باشد، اگرچه طعم هر کدام با دیگری متفاوت است، ولی به هر حال همه آنها کباب است.پس با دلگرم همراه شوید.
آموزش تهیه انواع کباب مرحله به مرحله
1. طرز تهیه چلوکباب ترخونی
این هفته میخواهیم یکی از انواع کبابهای دیگر را به شما آموزش دهیم که طعم دهنده اصلی آن به جای زعفران، سبزی ترخون است.
ترخون بهخاطر طعم تند و تیزی که دارد، به کباب شما عطر و مزه خاصی میبخشد. پس برای ناهار پایان هفته، خودتان را آماده پخت چلوکباب ترخونی کنید.
مواد لازم جهت تهیه چلو کباب ترخونی
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز یک عدد متوسط
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- ترخون تازه 300 گرم
- ماست یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- روغن مخصوص سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه چلو کباب ترخونی
- ابتدا ترخون را پاک کرده و برگها را از ساقهها جدا کنید. سپس برگها را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافیشان خارج شود. سپس آنها را خرد کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را پوست کنده و با رنده ریز رنده کنید.
- گوشت چرخکرده را در یک کاسه متوسط بریزید. سپس پیاز رندهشده را همراه نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید (از هرکدام یک قاشق چایخوری سر خالی کافی است).
- حالا گوشت را با قاشق مخلوط کنید، سپس تخممرغها را شکسته و به این مخلوط گوشتی اضافه کنید.
- در این مرحله بهتر است از دستتان استفاده کنید؛ پس ابتدا دست خود را خوب شسته و سپس شروع به ورز دادن گوشت با دست کنید. در این حین، ماست و ترخون خرد شده را نیز اضافه کرده و به ورزدادن ادامه دهید.
- بعد از اینکه مواد و گوشت خوب باهم مخلوط شدند، تابه بزرگی آماده کرده و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا خوب داغ شود.
- سپس هربار مقداری از گوشت را برداشته و در کف دست به شکل دایره درآورید و در روغن قرار دهید.
- بعد از اینکه تمام سطح تابه با کبابها پر شد و یک طرف آنها سرخ شد، آنها را برگردانده و طرف دیگر را سرخ کنید.
- مدت زمان لازم برای پخت این کباب، 30 تا 45 دقیقه است. این کباب را با کته یا برنج زعفرانی نوشجان کنید.
نکته ها:
- توجه داشته باشید بعد از اضافهکردن تخممرغها، مایه گوشتی نباید خیلی شل باشد. درصورتی که شل بود، میتوانید مقداری گوشت به آن اضافه کنید یا اینکه اگر تخممرغهای انتخابی خیلی بزرگ بودند، به جای 2 عدد تخممرغ از یک عدد تخممرغ استفاده کنید.
- اضافهکردن ماست برای تردشدن کباب است.
- برای آنکه نهتنها کباب شما، بلکه برنج نیز دارای طعم و عطر متفاوتی باشد، میتوانید هنگام دمکردن برنج، کمی پودر زیره لابهلای آن بپاشید و با این کباب ترخونی، میل کنید.
2. روش تهیه کباب چوبی خوشمزه در منزل
مواد لازم جهت تهیه کباب چوبی
- گوشت مغز ران گوسفند 1کیلوگرم
- فلفل دلمهای سبز مکعبی خردشده 2عدد متوسط
- پیاز مکعبی خردشده 2عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی 1قاشق غذاخوری
- زعفران یک دوم قاشق چایخوری
- کرهی پاستوریزه 100 گرم
- نمک و فلفل بهمقدارلازم
- آب لیمو 2قاشق غذاخوری
طرز تهیه کباب چوبی
- گوشت را تمیز کنید و به صورت مکعبی برش دهید. سپس آن را در چوب مخصوص (سیخ کباب چوبی) به سیخ بکشید و در لابه لای هر تکه گوشت 2تکه پیاز و 2 تکه فلفل قرار دهید.
- کره را در ظرفی آب کرده و سیخها را در آن قرار دهید. آنگاه ظرف را روی حرارت قرار دهید.
- گاهی ظرف را تکان دهید تا گوشتها کمی تفت داده شود. سپس رب گوجهفرنگی را با مقداری کره تفت داده و 3-2 لیوان آب اضافه کنید و پس از جوش آمدن، داخل گوشت بریزید.
- پس از آن با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد. در پایان زعفران، آب لیمو، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید تا آب آن کمی کشیده شود.
- آن گاه سیخها را در دیس چیده و سس باقی مانده را روی آن بریزید و همراه با چلو سرو کنید.
3. طرز تهیه کباب تابه ای با مایکروفر
مواد لازم جهت تهیه کباب تابه ای با مایکروفر
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- پیاز 2 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- کره 25 گرم
- زعفران قدری
- فلفل قدری
- نمک قدری
طرز تهیه کباب تابه ای با مایکروفر
- ابتدا پیازها را رنده کنید و گوشت را با مقداری نمک و فلفل و زعفرانی که قبلا در آب جوش حل کرده اید، مخلوط کنید و خوب مایه را مالش دهید.
- سپس مخلوط را در یک دیس گرد مناسب پهن کنید و آن را به شکل قطعات مستطیل شکل ببرید . کره را روی آن بگذارید و به مدت 5 دقیقه با قدرت 100% بدون درب داخل مایکروفر قرار دهید.
- گوجه فرنگی ها را پوست گرفته آن را بصورت حلقه ای ببرید و روی گوشت و دور دیس بچینید و ظرف را بدون درب به مدت 10 دقیقه با قدرت 100% داخل مایکروفر قرار دهید.
4. طرز تهیه کباب تابهای با جعفری و آویشن
کباب تابهای اگرچه به لحاظ پخت، غذای پردردسری نیست و پختن آن به طور معمول روی اجاق گاز به زمان خیلی زیادی نیاز ندارد، ولی هر چقدر هم که سریع آماده شود، هرگز به سرعت مایکروفر نخواهد بود.
البته با اینکه این نوع کباب هم به لحاظ ظاهری و هم به لحاظ طعم و مزه با کباب تابهایهای رایج متفاوت است، ولی زمان لازم برای پخت آن با کبابهای معمولی چندان تفاوتی ندارد.
برای این منظور حدود 10 دقیقه زمان پخت در مایکروفر کافی است که با زمان مورد نیاز برای مرحله آمادهسازی مواد، به طور جمع 25 دقیقه خواهد شد.
مواد لازم جهت تهیه کباب تابهای با جعفری و آویشن
- 500 گرم گوشت چرخکرده
- یک عدد پیاز کوچک
- یک حبه سیر
- 2 قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
- یک پیمانه خمیر نان فانتزی خشکشده
- یک عدد تخممرغ
- یک قاشق چایخوری پودر آویشن خشک
- 2 قاشق چایخوری جعفری خردشده
- یک عدد گوجهفرنگی متوسط
- نمک و فلفل به میزان لازم
- یک دسته کوچک پیازچه
- 3 قاشق سوپخوری روغن مایع
طرز تهیه کباب تابهای با جعفری و آویشن
- ابتدا کاسه بلوری بزرگی آماده کنید و گوشت چرخ کرده را در آن بریزید و پیاز را پس از پوست کندن در آن رنده کنید.
- سیر را نیز پوست کنده و ریز خرد کنید. گوجهفرنگی را هم با پوست به قطعات خیلی کوچک تقسیم کنید.
- همه سبزیجات خردشده را همراه با بقیه مواد ذکرشده در فهرست مواد لازم، به طور همزمان به گوشت اضافه کنید و مخلوط گوشتی را خوب ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شوند.
- مقداری از مخلوط را با یک دست برداشته و در کف دست دیگر به شکل گلوله درآورید. سپس با فشار، آن را به دایرهای کوچک تبدیل کنید. با این مقدار مواد لازم، شما میتوانید 7 عدد از این کبابهای دایرهای شکل درست کنید.
- ظرفی مخصوص مایکروفر را که برای این تعداد کباب مناسب باشد، آماده کرده و با روغن چرب کنید. سپس کبابها را کف ظرف بچینید و ظرف را بدون در، داخل مایکروفر قرار دهید و با حداکثر قدرت، آن را روی 10 دقیقه زمان تنظیم کنید.
- در پایان در صورت تمایل روی کبابها مقداری سس گوجهفرنگی و جعفری خردشده بریزید و همراه پیازچه سرو کنید.
نکته:
- اگر کبابها در این مدت، مغزپخت نشدند، مدت زمان پخت را کمی افزایش دهید.
- در صورتی که مایکروفر ندارید، می توانید کباب ها در تابه سرخ کنید.
5. طرز تهیه کوفته کبابی با سس کنجد
مواد لازم جهت تهیه کوفته کبابی با سس کنجد
- گوشت چرخ کرده =500 گرم
- سیر خورد شده =2 حبه
- پیاز خورد شده 1= عدد متوسط
- پودر فلفل سیاه =1 قاشق چایخوری
- پودر زیره سیاه= یک و نیم قاشق چایخوری
- پودر دارچین= یک و نیم قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز =نصف قاشق چایخوری
- نمک= 1 قاشق چایخوری
- نان تست= 2 عدد
- تخم مرغ= 1 عدد
- روغن زیتون= 2 قاشق سوپخوری
- سیخ چوبی= به تعداد لازم
طرز تهیه کوفته کبابی با سس کنجد
- اطراف نان تست را بگیرید همراه با گوشت و بقیه مواد در غذاساز ریخته به مدت 20 تا 30 ثانیه مواد را مخلوط کنید تا مایه نرم و یکدستی درست شود
- سپس از مخلوط گوشت به اندازه یک نارنگی برداشته انرا به شکل بیضی درآورید و در ظرفی بگذارید تا همه کبابها آماده شود سپس یک سیخ چوبی از وسط گوشت رد کنید و اطراف محل ورود گوشت را به سمت سیخ جمع کنید
- کبابهای اماده را حدودا دو ساعت در یخچال بگذارید پس از این مدت سینی کباب پز یا باربکیو را چرب کرده کبابها را روی آن قرار دهید در صورت در دسترس نداشتن این وسایل در یک ماهیتابه نچسب کبابها را با حرارت ملایم سرخ کرده و با سس کنجد میل کنید.
طرز تهیه سس کنجد
- 2 قاشق سوپخوری کنجد خام
- 2 قاشق چایخوری ابلیمو
- 1 حبه سیر له شده
- 2 قاشق سوپخوری خامه
- 1 قاشق سوپخوری جعفری ساطوری شده
- نمک و فلفل
- 1 تا 2 قاشق سوپخوری اب
طرز تهیه : همه مواد را با هم مخلوط کرده و همراه با کباب سرو میکنیم (این سس فوق العاده است)
بیشتر بخوانید :
کباب سبزیجات : کباب مخصوص گیاه خواران و افراد رژیمی
طرز تهیه گمج کباب گیلانی با روش اصلی و سنتی
آموزش طرز تهیه جوجه کباب با رزماری (کباب مرغ با رزماری)
طرز تهیه ی کباب ترش گیلانی به روش ساده و خوشمزه