دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ی مرغ ناردونی ترش و ملس

طرز تهیه خورشت ناردون شمالی

ظاهرا این غذا در نقاط مختلف شمال کشور با اسم‌های دیگری مثل سیر انار یا پیاز انار شناخته و پخته می‌شود. شمالی‌ها اگر بخواهند حالت رسمی‌تر و مجلسی‌تری به این غذا بدهند، به جای مرغ در آن از گوشت اردک یا غاز استفاده می‌کنند. اسم محلی این غذا کرک انار تیم پهلو است که به خاطر سخت بودن تلفظش به خورش ناردون یا مرغ ناردونی معروف شده است. برای دیدن آموزش این غذا با دلگرم همراه شوید.

دستور پخت خورشت مرغ ناردونی

مواد لازم برای تهیه خورشت ناردون

  • ران مرغ 3 تکه – حدوداً 600 گرم (سایر قسمت های مرغ، همچنین مرغ کامل قابل استفاده است)
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سیر تازه 2 حبه
  • آب انار یک و نیم پیمانه
  • رب انار 2 قاشق غذاخوری
  • انار دانه شده نصف پیمانه
  • نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم

مراحل تهیه خورشت ناردون مرغ

  1. ابتدا بعد از شستن مرغ ها اونها رو مزه دار یا به اصطلاح مرینیت می کنیم، به این ترتیب که تکه های مرغ رو داخل یک ظرف مناسب در دار قرار می دیم
  2. به اندازه دلخواه از نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های مورد علاقتون همراه با یکی دو قاشق روغن زیتون، به همه جای مرغ مالیده
  3. بعد از گذاشتن درب ظرف اون رو به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال قرار می دیم.
  4. من اینجا از پودر پاپریکا و کمی پودر تخم گشنیز هم استفاده کردم.
  5. بعد از گذشتن زمان کافی، مرغ ها همراه مقدار کمی روغن سرخ کردم تا کاور بشه و هنگام پختن متلاشی نشه.
  6. مرغ ها رو از تابه خارج کردم و در همون روغن پیازی رو که به صورت خلالی ریز خرد کرده بودم سرخ کردم و اجازه دادم تا به مرحله کاراملایز برسه.
  7. بعد سیر رو اضافه کردم و بعد از کمی تفت دادن و بلند شدن عطر بی نظیرش رب انار اضافه کردم.
  8. بهتره بگم که مزه انتهایی غذا رو رب انار٬ اگر شیرین، ملس یا رو به ترش باشه تعیین می کنه. رب انار من طعم میانه ای داشت.
  9. بلافاصله هم میزنیم چون به سرعت میسوزه و آب انار رو اضافه می کنیم.
  10. حالا در تابه یا قابلمه رو می ذاریم و اجازه می دیم تا مخلوط جوش بیاد و بعد تکه های مرغ رو اضافه می کنیم.
  11. همون طور که می بینین ،رنگ آب خوراک اینجا روشنه ولی در طول پخت تیره تر میشه، حرارت رو کم میکنیم تا مرغ ها کاملاً بپزه و خوراک به روغن بیفته. حدوداً یک ربع آخر پخت، دانه های انار رو اضافه می کنیم.
  12. در این مرحله درب ظرف رو نمی بندیم چون باعث میشه رنگ دونه های انار سفید بشه.
  13. در پایان باید سس غلیظی داشته باشیم. همچنین می تونیم از چاشنی های متفاوتی برای این غذا استفاده کنیم تا به ذائقمون نزدیک تر بشه.
  14. برای مثال اگر غذای ترش دوست دارین از آبغوره یا آب نارنج و اگر شیرین تر می پسندین از شکر یا آلو بخارا استفاده کنین.

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا