دسته‌بندی نشده

طرز تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

دونر کباب مرغ | طرز تهیه “دونر کباب” ترکیه

کباب ترکی یا دونر کباب یکی از معروف ترین غذاهای کشور ترکیه است که به خاطر طعم خوبش در سراسر جهان فراگیر شده است. محبوبیت این کباب در ترکیه مانند محبوبیت ساندویچ فلافل در کشورمان است که در هر شهری دکه های خیابانی آنرا می بینیم. با دلگرم همراه شوید.

طرز تهیه اصل دونر کباب با 3 روش

1 – دونر کباب رژیمی ( کباب ترکى مخلوط )

مواد لازم:

  • سینه مرغ : ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
  • قارچ : ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد
  • فلفل دلمه : ۱ عدد
  • روغن : ۵ قاشق غذاخوری
  • نمک ـ فلفل سیاه ـ زردچوبه : کمی
  • ادویه دلخواه : ۲/۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه و پیاز و جعفری برای تزئین

طرز تهیه :

۱. دو پیاز را خرد کرده و کف ظرف ریخته و گوشت را روی آن می ریزیم و در ظرف را می بندیم تا گوشت با آب پیاز پخته شود. در اواخر طبخ ۳ قاشق روغن و ادویه و زردچوبه را اضافه و کمی تفت داده و نمک را ریخته و شعله را خاموش می کنیم. اگر این مرحله از طبخ با شعله کم و با حوصله انجام شود چون گوشت در آب پیاز پخته می شود طعم خوبی پیدا می کند و پیاز ها هم دیده نمی شود.

۲. در فاصله ای که گوشت پخته می شود مرغ را هم می پزیم. یک پیاز باقی مانده را ریز خرد کرده و کف ظرف ریخته و سینه مرغ را به تکه ها کوچک برش می زنیم ( مثلن یک سانتی) و مثل گوشت با آب پیاز می گذاریم بپزد.در اواخر طبخ دو قاشق روغن و کمی ادویه و زردچوبه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. البته مدت پخت مرغ کمتر از گوشت است.

۳. فلفل دلمه ای را برش های کوچک زده و در اواخر طبخ مرغ به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا نرم شود.( میتوان فلفل دلمه به دلخواه حذف کرد)

۴. همه مواد را با هم در یک ظرف مخلوط کرده و قارچ ها را نگینی خرد کرده و به مخلوط اضافه و کمتر از یک دقیقه تفت می دهیم تا آب نیندازد. به صورت ساندویچ با پیاز و جعفری و گوجه و خیار شور مصرف می کنیم.

طرز تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه کباب قارچ خوشمزه و مخصوص بچه ها

طرز تهیه میت لوف غذای ایتالیایی (کباب قالبی) + سس سیر

آیا با روش پخت کباب ماهی جنوبی آشنا هستید ؟

separator line

2 – کباب ترکی با گوشت مرغ

مواد لازم:

  • سینه مرغ……………1عدد
  • پیاز……………………1عدد
  • رب گوجه……………..1قاشق سوپ خوری
  • ماست……………….2قاشق سوپخوری
  • روغن…………………2قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل…………بمیزان لازم
  • زعفران……………..به میزان لازم و دلخواه

طرز تهیه:

  1. پیاز رو رنده درشت زده و با رب گوجه، ماست، نمک و فلفل و زعفران و روغن مخلوط میکنیم. سینه های مرغ را چند شکاف با چاقو میدهیم و به مدت حداقل 1 ساعت در این مخلوط میخوابانیم.
  2. سپس مرغ های مرینیت شده را بصورت خلالی و نازک برش میدهیم. روغن را در تابه گرم میکنیم که من از ترکیب کره و روغن استفاده کردم که عالی شد.
  3. خلال های مرغ رو در مخلوط ماست و پیاز زده و همه رو مخلوط میکنیم.تمام این ترکیب و خلال های مرغ رو در تابه میریزیم. ابتدا شعله رو زیاد و سپس با حرارت متوسط سرخشون میکنیم تا هم بپزه و هم آب ترکیب تبخیر بشه.
  4. در انتها این غذای خوشمزه رو با نان و خیارشور و گوجه و انواع سس ها میتونین میل کنید.

طرز تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

separator line

3 – کباب‌ ترکی با گوشت قرمز

مواد لازم :

  • گوشت قرمز: ۷۰۰ گرم
  • سیر: ۳حبه
  • پیاز: ۳ عدد
  • قارچ: ۲۵۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای: ۲ عدد
  • روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک، آویشن و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. گوشت قرمز را بشویید و در ظرف با سلفون بپوشانید و سپس داخل یخچال فریزر قرار دهید. بعد از حدود نیم ساعت از فریزر خارج کنید و به صورت ورقه ورقه خرد کنید. دقت کنید که گوشت را نازک برش دهید تا خوب بپزد.
  2. بعد از برش دادن گوشت، آن را در یک ظرف بریزید و ۲ عدد پیاز را رنده کنید و به آن اضافه نمایید.
  3. سیرها را له کنید و سپس به همراه نمک، فلفل سیاه، روغن مایع و آویشن به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد مخلوط گوشت را به مدت ۲ ساعت مجدداً در یخچال قرار دهید تا گوشت استراحت کند و طعم دار شود.
  4. پس از گذشت مدت زمان تعیین شده، یک ماهی‌ تابه بردارید و کره را در داخل آن قرار دهید و بر روی حرارت ملایم بگذارید. بعد از آب شدن کره، مخلوط گوشت را درون ماهی‌تابه بریزید تا بپزد.
  5. پس از پخت کامل گوشت، پیاز و قارچ و فلفل دلمه‌ای را به صورت حلقه‌ای برش دهید و به ماهی‌تابه اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه حرارت دیدن، شعله گاز را خاموش کنید.
  6. کباب ترکی گوشت شما آماده شده است. حالا می‌توانید کباب‌ترکی را بر روی نان باگت بریزید و به همراه خیارشور، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی سرخ شده سرو کنید.

نکته :

  • اگر گوشت در جهت الیاف برش نخورد، در هنگام پختن سفت خواهد شد.
  • نمک گوشت قرمز را باید در اواخر طبخ اضافه کنیم، زیرا باعث سفت شدن گوشت می شود.
  • پیازها را به اندازه ای تفت می دهیم که نرم شود و نیازی به سرخ شدن آن ها نیست.
  • هنگام تفت گوشت ها، حرارت گاز باید بالا باشد. در غیر اینصورت گوشت آب انداخته و جمع می شود.
  • برای تهیه کباب ترکی با گوشت مرغ، نمک را از ابتدا به گوشت اضافه می کنیم.

طرز تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

separator line

4 – کباب ترکی یا دونر کباب در فر

این خوراک ابتکار خواهر عزیزمه و امشب برای مهمونام پختم بسیار عالی بود. نکته مهم اینه که ظرف بزرگ و پهن باشه و حرارت فر زیاد.

اواسط پخت کمی مواد رو مخلوط کنید بد نیست ولی در کل تکه های گوشت که بدون پیاز یا هر موادی فقط با نمک و فلفل مخلوط شده باید بصورت ورقه های نازک اول با حرارت فر کباب بشه بعد با بقیه مواد مخلوط بشه.

طعمی کاملاً مشابه کباب ترکی یا همون دونر کباب داره و خیلی برای مهمونی های پر جمعیت مناسبه:

طرز تهیه :

  1. کمی روغن کف ظرف فر میریزیم و نمک می پاشیم.
  2. 2 بسته بزرگ قارچ رو خرد میکنیم و روش نمک میپاشیم.
  3. بعد یک پیاز بزرگ یا دوتا متوسط رو خرد میکنیم روی قارچ ها.
  4. بعد حدود 2 عدد فلفل دلمه ای ترجیحاً سبز و زرد و نارنجی رو خرد و مخلوط میکنیم و روی قارچ و پیاز میریزیم.
  5. حدود نیم کیلو گوشت چرخ کرده رو با نمک و فلفل مخلوط میکنیم و به صورت تکه های پهن کوچک روی سبزیجات پهن میکنیم.
  6. روی گوشت ها درصورت تمایل فلفل بیشتر و فلفل سبز میریزیم.
  7. در آخر حدود 5-6 عدد گوجه فرنگی روی گوشت ها خرد میکنیم و نمک میزنیم و روغن میریزیم و در فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کردیم میپزیم.
  8. حدود 1 ساعت و نیم فکر کنم زمان مناسبی باشه برای پخت.
  9. اواسط پخت هم بهتره گاهی مواد رو کمی زیرو رو کنیم البته سعی کنید .
  10. این کار رو قبل از کم شدن آب سبزیجات انجام ندید تا گوشت ها حالت آبپز پیدا نکنه و کباب بشه.

طرز تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا