دسته‌بندی نشده

آموزش پخت قلیه ماهی بوشهری خوشمزه و عالی

طرز تهیه قلیه ماهی مرحله به مرحله

قلیه ماهی یکی از خورش های معروف جنوبی است که در استان های خوزستان ، بوشهر و هرمزگان بسیار پر طرفدار است. مواد تشکیل دهنده قلیه ماهی عبارتند از گوشت ماهی ، تمبر هندی و سبزیجات. برای تهیه قلیه ماهی بهتر است از ماهی های استفاده شود که گوشت یک تکه و لخم دارند. با دلگرم همراه شوید.

آموزش طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری و اصول پخت قلیه ماهی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه خورش قلیه ماهی

  • ۵۰۰ گرم ماهی (شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو یا …)
  • ۵۰۰ گرم سبزی خرد شده (۳۵۰ گرم گشنیز، ۱۵۰ گرم شنبلیله)
  • ۲۰۰ گرم میوه تمبر هندی یا نصف بسته از تمبر هندی های شور موجود در فروشگاه ها
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق مربا خوری سیر رنده شده
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • نمک . زرچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش قلیه ماهی

1. اول از همه بهتره در صورتی که از میوه تمبر هندی استفاده میکنین مثل من یک لیوان آب جوش بهشون اضافه کنین و بذارین بمونن تا قسمت خوراکی میوه نرم شده و از پوسته ی هسته جدا بشه.

2. حالا پیاز رو خورد کرده و همراه روغن تفت میدیم تا نرم بشه و بپزه. وقتی پیاز نرم شد سیر رنده شده رو بهش اضافه میکنیم و تفتشون میدیم تا سیر و پیاز طلایی بشن.

3. حالا داخل یک ماهیتابه دیگه سبزی رو با روغن خوب تفت میدیم تا سرخ شده رنگش تیره بشه ولی دقت کنین تا زیادی تفتش ندین که سبزی تلخ میشه.

 خورش قلیه ماهی

4. وقتی سبزی سرخ شد به پیاز و سیر سرخ شده اضافه اش کرده، زرچوبه، نمک و پودر فلفل قرمز هم میریزیم و باز کمی مواد رو با هم تفت میدیم. این خورشت کلا باید تند باشه ولی در صورتی که غذای تند رو دوست ندارین میتونین مقدار فلفل رو کمتر بریزین.

5. حالا تمبرهندی رو داخل صافی میریزیم و با چنگال خوب فشار داده و همش میزنیم تا پوسته و هسته و از گوشت جدا بشن.

6. در صورتی که از تمبرهندی آماده و شور استفاده میکنین هم با یک لیوان آب مخلوطش کنین و از صافی ردش کنین.

7. حالا پوره تمبر هندی هم حاضر شده.

8. بعد تمبر هندی رو به سبزی و پیاز سرخ شده اضافه کرده و یک لیوان دیگه آب هم به مواد اضافه میکنیم.

9. وقتی خورشت جوش اومد در ماهیتابه رو میذاریم تا خورشتمون خوب بپزه و مزه مواد به خورد هم بره.

10. تو این فرصت ماهی هارو به فلفل، نمک و زرچوبه آغشته کرده و سرخ میکنیم.

11. وقتی خورشت پخت و آبش کمتر شد، ماهی های سرخ شده که بهتره به تکه های کوچک تر تقسیم کرده باشیم رو به خورشت اضافه کرده و اجازه میدیم تا حدود نیم ساعت دیگه با هم بپزن تا خورشت خوب تنگ آب بشه و جا بیوفته.

12. حالا خورشت جا افتاده و آماده سرو کردنه.

حتماً بخوانید:

۱۱ خاصیت شگفت انگیز ماهی ساردین

۱۱ خاصیت شگفت انگیز ماهی ساردین

خواص ماهی ساردین : ماهی ساردین شامل خواص از جمله : حفظ سطح قند خون، حفظ سلامت روانی، بدن با مواد معدنی و ویتامین ها، کاهش التهاب، جلوگیری از بیماری…

ماهی مناسب برای قلیه

بهترین نوع ماهی برای قلیه ماهی عبارتند از ماهی شیر ، سنگسر و شوریده. برای قلیه ماهی باید از ماهی هایی استفاده شود که گوشت یک تکه و لخم دارند. ضمن اینکه می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورش آنها را سرخ کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا