ارزش غذایی و خواص شگفت انگیز اسفناج
همه چیز درمورد اسفناج
اسفناج (Spinacia oleracea) یک سبزی برگدار است که ریشه پرورش آن به ایران باز می گردد. این گیاه با مواد مغذی و آنتی اکسیدان های زیادی غنی شده است. خوردن اسفناج ممکن است به سلامت چشم، کاهش استرس اکسیداتیو، کمک به جلوگیری از سرطان و کاهش فشار خون کمک کند.
کالری و ارزش غذایی اسفناج
کالری و ارزش غذایی اسفناج خام
هر 100 گرم اسفناج خام حاوی 23 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 23 |
کربوهیدرات | 3.63 گرم |
پروتئین | 2.86 گرم |
چربی | 0.39 گرم |
آب | 91.40 گرم |
فیبر | 2.20 گرم |
قند | 0.42 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
کالری و ارزش غذایی اسفناج پخته شده با نمک
هر 100 گرم اسفناج پخته شده با نمک حاوی 23 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 23 |
کربوهیدرات | 3.75 گرم |
پروتئین | 2.97 گرم |
چربی | 0.26 گرم |
آب | 91.21 گرم |
فیبر | 2.40 گرم |
قند | 0.43 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
کالری و ارزش غذایی اسفناج پخته شده بدون نمک
هر 100 گرم اسفناج پخته شدوه بدون نمک حاوی 23 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 23 |
کربوهیدرات | 3.75 گرم |
پروتئین | 2.97 گرم |
چربی | 0.26 گرم |
آب | 91.21 گرم |
فیبر | 2.40 گرم |
قند | 0.43 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
کالری و ارزش غذایی اسفناج خورشتی
هر 100 گرم اسفناج خورشتی حاوی 28 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 28 |
کربوهیدرات | 4.48 گرم |
پروتئین | 3.53 گرم |
چربی | 0.48 گرم |
آب | 89.38 گرم |
فیبر | 2.72 گرم |
قند | 0.52 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
کالری و ارزش غذایی اسفناج سرخ شده
هر 100 گرم اسفناج سرخ شده حاوی 165 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 165 |
کربوهیدرات | 5.14 گرم |
پروتئین | 4.05 گرم |
چربی | 15.55 گرم |
آب | 72.82 گرم |
فیبر | 3.12 گرم |
قند | 0.60 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
بیشتر بخوانید:
کالری تخم گشنیز : 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد ؟
کالری کرفس : 100 گرم کرفس خام و پخته چقدر کالری دارد ؟
خواص اسفناج
1. خواص اسفناج: بهبود سلامت چشم
اسفناج غنی از زاکسانتین و لوتئین است. این ترکیبات کاروتنوئیدهایی هستند که مسئول رنگ دهی به برخی از سبزیجات می باشند. چشم های انسان نیز حاوی مقدار زیادی از این رنگدانه ها است. این ترکیب از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت می کند.
علاوه بر این، مطالعات متعدد نشان داده اند که زاکسانتین و لوتئین برای جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید، که علت اصلی نابینایی در افراد مسن هستند، مفید می باشند. این ترکیبات حتی می توانند آسیب های موجود را معکوس کنند.
2. خواص اسفناج: کاهش فشار خون
اسفناج حاوی مقدار زیادی نیترات است. تحقیقات نشان داده اند که نیترات به کاهش سطح فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.
یک مطالعه که بر روی ۲۷ نفر انجام شد مشخص گردید که خوردن اسفناج به طور موثری سطح فشار خون را کاهش می دهد. چندین مطالعه دیگر نیز اثرات مشابه ای را یافتند و نشان دادند که اسفناج باعث افزایش سلامت قلب می شود.
3. خواص اسفناج: بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
اسفناج با ویتامین A و B غنی شده است. صد گرم اسفناج حاوی ۲۸٫۱ میلی گرم ویتامین C است که ۴۷ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می کند. در مقایسه، صد گرم گریپ فروت فقط کمی بیشتر از اسفناج (۳۱٫۲ میلی گرم) ویتامین C دارد.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان حیاتی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و عفونت ها و رادیکال های آزاد شده از اکسیژن را از بین می برد.
4. خواص اسفناج: بهبود عملکرد دستگاه گوارش
با مصرف اسفناج، می توانید یبوست را فراموش کنید. زیرا اسفناج فیبر و آب زیادی دارد و کارکرد دستگاه گوارش را تنظیم می کند. اسفناج شامل هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است که هر دو دارای اثرات مفیدی بر روی بدن هستند.
در حالی که فیبر نامحلول از یبوست جلوگیری می کند و عملکرد سیستم گوارش را بهبود می بخشد، فیبر محلول باعث جلوگیری از جذب چربی و کلسترول از غذا می شود.
5. خواص اسفناج: بهبود دیابت
اسفناج دارای خواص محافظت کننده از بدن در برابر دیابت است. اگر دچار دیابت هستید، می توانید میزان گلوکز بدن، میزان حساسیت به انسولین و خطر ناشی از تغییرات اکسیداتیو در بدن را با خوردن اسفناج و به دلیل حضور اسید آلفا لیپوئیک در این ماده، کاهش دهید.
در واقع افراد مبتلا به دیابت می توانند با مصرف این ماده از ابتلا به نوروپاتی محیطی جلوگیری کنند.
با این حال، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مصرف خوراکی اسید آلفا لیپوئیک چنین تاثیری را در بدن دارد زیرا بیشتر مطالعات موجود با استفاده از تزریق اسید آلفا لیپوئیک به داخل ورید انجام شده است.
بیشتر بخوانید:
کالری کاهو : 100 گرم کاهو چقدر کالری دارد ؟
کالری فلفل دلمه ای سبز : 100 گرم فلفل دلمه ای خام و پخته چقدر کالری …
6. خواص اسفناج: درمان آسم
بتاکاروتن، که در اسفناج فراوان است، خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهد. بنابراین، مصرف اسفناج و دیگر منابع غذایی حاوی بتاکاروتن به طور مرتب می تواند از آسم جلوگیری کند. ۱۰۰ گرم اسفناج حاوی ۵۶۲۶ میکروگرم بتاکاروتن است. در مقابل، ۱۰۰ گرم زردآلو حاوی ۱۰۹۴ میکروگرم از این ویتامین است.
7. خواص اسفناج برای ریزش مو
اسفناج غنی از آهن است. این بدین معنی است که شما می توانید با مصرف آن ریزش مو را از بین ببرید. کمبود آهن یکی از شایع ترین علل ریزش مو است. بنابراین مصرف منظم آهن به بدن کمک می کند تا فولیکول های مو را تقویت کند.
8. خواص اسفناج برای غده تیروئید
ید موجود در اسفناج برای افراد مبتلا به مشکلات غده تیروئید مفید است. ید برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است. سلول های تیروئید تنها سلول های بدن هستند که می توانند ید را جذب کنند.
9. خواص اسفناج برای دفع سموم از بدن
اسفناج دارای خواصی برای از بین بردن سموم از بدن هستند. با کمک اسفناج می توانید متابولیسم بدن خود را تنظیم کرده، سطح هموگلوبین خود را بالا ببرید و انرژی تان را افزایش دهید.
10. خواص اسفناج برای قند و کلسترول خون
فیبر محلول قند خون و میزان کلسترول را نیز در بدن تنظیم می کند و سموم را از بین می برد. بنابراین باعث می شود که در طول روز احساس خوبی داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
کالری کلم پیچ : 100 گرم کلم پیچ چقدر کالری دارد ؟
کالری گل کلم : گل کلم پخته و خام چقدر کالری دارد ؟
کالری فلفل دلمه ای زرد : 100 گرم فلفل دلمه ای زرد چقدر کالری دارد ؟
کالری لبو : 100 گرم لبو پخته و خام چقدر کالری دارد ؟