دسته‌بندی نشده

۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج

معرفی چند غذا با اسفناج پخته برای طرفداران رژیم‌های گیاهی

دلگرم : اگر شما هم یکی از طرفداران پر و پاقرص غذاهای گیاهی ایرانی و از همه مهم‌تر کارتون ملوان زبل هستید این مطلب برای شما مفید خواهد بود. هر چند ممکن است شما نیز ایده‌های جالبی برای تهیه غذا با اسفناج پخته داشته باشید که اشتراک‌گذاری آن با ما می‌تواند هم برای ما و هم برای طرفداران و همراهانمان جذاب باشد. با ما همراه شوید.

طرز تهیه غذاهای سالم با اسفناج

1. ته چین اسفناج

اسفناج به علت داشتن آهن فراوان ،میتواند جایگاه خوبی در رژیم غذائی داشته باشد. من شخصا” از طرفدارهای اسفناج هستم و لذا میتوانم در شکلهای مختلف از این سبزی غذا، دسر ،و کیک درست کنم.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 4 پیمانه(600 گرم) برنج
  • 600 گرم سینه مرغ رشته شده
  • سه پیمانه اسفناج بخار پز شده
  • 5/2 پیمانه ماست چکیده
  • 2 عدد تخم مرغ
  • نصف پیمانه زعفران دم کرده
  • به میزان لازم زرد چوبه
  • به میزان لازم فلفل سیاه
  • به میزان لازم نمک
  • به مقدار لازم روغن
  • 50 گرم کره

طرز تهیه ته چین اسفناج

  1. اسفناج را به هر روشی که بلد هستید یا وسیله اش را دارید تهیه فرمائید و آبکش نموده تا آب نداشته باشد.
  2. سینه مرغ را درسته در یک قابلمه گذاشته و با پیاز و سیر و نمک و فلفل و آب لیمو مزه پز نمائید. برنج را ، پخته و آبکش نمائید.
  3. ماست و زعفران و تخم مرغها را مخلوط نموده و بهم بزنید. از مخلوط ماست و زعفران . نصفش را با مرغ مخلوط نموده و نصف دیگر را با برنج خوب هم بزنید.
  4. قابلمه ای را انتخاب نموده و مقداری روغن درونش ریخته و خوب میگذاریم داغ شود. برنج را به سه قسمت تقسیم نموده و یک قسمت را درون قابلمه ریخته و خوب پهن نمائید.
  5. مرغ رشته شده را به دو قسمت تقسیم نموده و بر روی برنج ها پهن نمائید. بر روی سینه مرغ، اسفناج آبکش شده را ریخته بصورتی که خوب پهن شود و مجددا” بر روی اسفناج برنج و سینه مرغ و باز برنج بریزید.
  6. درب قابلمه را گذاشته و بگذارید تا دم بکشد.
  7. یک ربع قبل از پایان پخت. کره را آب نموده و بر روی برنج ریخته تا هم طعم و مزه آن عالی شود.

نکته: اگر دوست دارید برنج شما دون شود برنج را در زمان پخت برای آبکش نمودن ، کمی کال یا سفتر بگیرید.

۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج

separator line

2. حمص اسفناج

حمص در اصل یک غذای لبنانی است . اما در تمام کشورهای عربی بعنوان پیش غذا خواهید دید. جای تعجب است،که بدانید مصرف حمص در آمریکا برابر کشورهای عربی است.

مواد لازم:

  • 1 پیمانه نخود کنسروی
  • 1 پیمانه اسفناج
  • 4 حبه سیر
  • نصف ق چ پودر زنجبیل
  • 3 ق غ ارده
  • 1 ق س آبلیموترش
  • 50 تا 60 گرم پنیر فتا
  • 2 ق س روغن زیتون

طرز تهیه حمص اسفناج

  1. یا در غذا ساز و یا در مخلوط کن. نخود، سیر، زنجبیل ، ارده و آبلیمو را ریخته و خوب مخلوط میکنیم .
  2. اسفناج را زمانی که مواد بالا خوب پوره شدن کم کم اضافه نموده و مخلوط میکنیم و در آخر پنیر فتا و روغن زیتون.

3. نرگسی اسفناج

مواد لازم:

  • 2 کیلو اسفناج
  • 2 تا 3 عدد پیاز(خلال سرخ شده)
  • 6 عدد تخم مرغ
  • 150 گرم روغن
  • بمقدار کافی نمک و فلفل

طرز تهیه نرگسی اسفناج

  1. اسفناج را با یک لیوان آب و مقداری نمک میپزیم. به حدی که له نشود.
  2. اسفناج پخته آب گرفته را با پیاز سرخ شده مخلوط مینمائیم .و در یک ظرف بصورت صاف شده پهن میکنیم.
  3. تخم مرغ ها را یکی یکی بر روی اسفناج ها میشکنیم.
  4. نمک و فلفل روی تخم مرغ ها میپاشیم.
  5. روی حرارت ملایم میگذاریم تا سفیده پخته شود ولی زرده نه.
  6. بعد از آماده شدن ، درون یک دیس گشیده و میل کنید.

۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج

separator line

4. گراتن تخم مرغ با اسفناج

مواد لازم:

  • 2 کیلو اسفناج(کمی درشت خرد کرده)
  • 6 عدد تخم مرغ پخته شده سفت
  • 2 تا 3 عدد(250گرم) پیاز
  • 50 گرم پنیر گروبر رنده شده(یا هر نوع پنیریکه در حرارت آب شود)
  • 150 گرم کره
  • 100 گرم(نصف پیمانه) روغن مایع
  • 1 قاشق سوپخوری(25 گرم) آرد گندم سفید
  • 1 لیوان شیر(له شده)
  • 200 گرم خامه
  • 1 قاشق مربا خوری خردل
  • بقدرکافی نمک و فلفل

طرز تهیه گراتن تخم مرغ با اسفناج

  1. اسفناج را با 1 لیوان آب و کمی نمک میپزیم و بافشار پشت قاشق در صافی آبش را میگیریم .
  2. نیمی از کره را در ظرفی ریخته و اسفناج داخل آن ریخته و در حرارت ملایم میگذاریم و سیر را اضافه میکنیم .
  3. بهم می زینیم تا آب اسفناج گرفته شود.

روش تهیه سس:

  1. آرد را در ظرف دیگری ریخته و شیر را کم کم به آن اضافه میکنیم(حرارت ملایم) .و دقت میگنیم تا آرد گلوله نشود.
  2. نمک و نصف دیگر کره 75 گرم و خردل اضافه نموده وتا سس جوش آمد و غلیظ شد آن را از روی حرارت بر میداریم.
  3. در این زمان خامه را به سس اضافه میگنیم.
  4. اسفناج را در ظرف بیضی شکل نسوزی میریزیم و سطح آن را صاف میکنیم.
  5. تخم مرغ ها را ار وسط به دو نیم کرده و روی اسفناج میچینیم و کمی نمک و فلفل به آن میپاشیم.
  6. سس را روی تخم مرغ ها میدهیم و پنیر رنده شده را روی آن میپاشیم.
  7. در داخل فر با حرارت 175 درجه سانتیگراد(350 فرنهایت)و به مدت 45 تا 60 دقیقه میگذاریم تا گراتن کاملا” زرین و طلایی شود.

5. کوفته اسفناج با پوره سیب زمینی

مواد لازم:

  • 400 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 عدد پیاز
  • به میزان لازم آرد سوخاری
  • به میزان لازم نمک ، فلفل و زیره

مواد لازم میان کوفته:

  • 500 گرم اسفناج خرد شده
  • دو حبه سیرله شده
  • 1 عدد پیازخرد شده
  • به میزان لازم روغن و نمک

مواد لازم پوره:

  • 4 عدد سیب زمینی آب پز(رنده شده)
  • 2 ق س کره
  • 2 پیمانه شیر

طرز تهیه کوفته اسفناج با پوره سیب زمینی

  1. پیاز را خرد کرده و در روغن کمی تفت داده تا نرم شود. سیر را اضافه نموده.
  2. اسفناج را اضافه نموده و تفتش میدهیم تا آبش کشیده شود و مقداری نمک هم زده و حرارت را خاموش میکنیم.
  3. گوشت چرخ کرده را با تخم مرغ پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و کمی آرد سوخاری(دو الی سه قاشق غذاخوری)میزنیم تا انسجام پیدا کند.
  4. از مایه گلوله هائی اندازه گردو برداشته گرد کرده و وسط آن مقداری مخلوط اسفناج قرار داده و کاملا” به صورت گرد میبندیم.
  5. حال در ظرف نسوز چرب شده قرار داده و در فر با حرارت 180 درجه بمدت 30 دقیقه میگذاریم.
  6. در یک تابه کره را آب نموده وسیب زمینی را افزوده و شیر را به تدریج اضافه میکنیم تا پوره مناسبی به دست آید.نمک و فلفل آن را تنظیم نموده.
  7. پوره را در ظرفی سرو کنید و کوفته ها را روی آن بچینید .

نکته: میتوانید کوفته ها را بر رو اجاق گاز و با حرارت کم با کمی روغن سرخ نمائید

6. قلیه اسفناج

مواد لازم:

  • نیم کیلو گوشت چرخ کرده
  • 250 گرم لوبیای چشم بلبلی و عدس و لپه مجموعا”
  • 2 کیلو اسفناج (کمی خردشده)
  • 2 تا 3 پیمانه کشک غلیظ
  • به مقدار کافی نمک و فلفل
  • 2 تا 3 عدد پیاز رنده شده
  • مقداری روغن

طرز تهیه قلیه اسفناج

  1. توجه: بهتر است حبوبات را از روز قبل در آب خیسانده باشیم.
  2. حبوبات را با مقداری آب و نمک کاملا”میگذاریم بپزد تا مقداری آب داشته باشد.
  3. گوشت چرخ کرده را با پیاز و نمک و فلفل مخلوط میکنیم و کوفته ریز درست میکنیم .
  4. کوفته ها را با دو سه قاشق سوپ خوری کمی سرخ نموده و داخل ظرف حبوبات می ریزیم .
  5. حال اسفناج را اضافه نموده و در حرارت کم شروع به پخت نموده تا اسفناج نیز بپزد و آب آن کاملا” کشیده شود این میشود قلیه. حال در ظرفی کشیده و روی آن را کشک ریخته و با کمی نعناع داغ میل میکنید.

۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج

separator line

7. سوفله اسفناج با ژامبون

مواد لازم:

  • 3 کیلو اسفناج
  • یک قاشق سوپ خوری شکر
  • یک پیمانه(2 دسی لیتر) سس بشامل
  • یک قاشق غذا خوری آرد
  • 250 گرم ژامبون(خرد شده)
  • 100 گرم کره
  • 50 گرم پنیر امنتال یا گرویر رنده شده
  • 4 عدد زرده تخم مرغ(زده شده)
  • 6 عدد سفیده تخم مرغ(زده شده)
  • به مقدار کافی نمک وفلفل

طرز تهیه سوفله اسفناج با ژامبون

  1. اسفناج را با دو یا سه لیوان آب و کمی نمک مخلوط نموده و روی حرارت در ظرف در باز قرار میدهیم و میگذاریم اسفناج جوش بیاید.(یک ربع کافی است)بعد از پختن در صافی قرار داده و با فشردن آب آن را میگیریم .
  2. کره را در ظرفی ریخته مقداری آرد اضافه نموده و میگذاریم تا آرد کمی سرخ شود.
  3. حال اسفناج را با آرد پخته شده مخلوط نموده و روی حرارت ملایم میکذاریم تا آب اسفناج کشیده شود.
  4. بعد اسفناج را از روی آتش برمیداریم و ژامبون خرد شده را با اسفناج مخلوط میکنیم .
  5. سس بشامل را اضافه نموده .
  6. یک ظرف نسوز را آماده نموده(کمی چرب کرده) و ته آن را با نصف پنیر رنده شده میپوشانیم .
  7. حال زرده تخم مرغ زده شده را با سوفله بالامخلوط نموده همراه سفیده میریزیم و بقیه پنیر را روی آن میریزیم.و آن را در فر قرار داده تا پف کند. دیگر آماده است. حرارت فر 175 سانتیگراد و مدت آن 35 تا 40 دقیقه

8. سوپ اسفناج

مواد لازم:

  • 2 کیلو اسفناج
  • 250 گرم گشنیز
  • 6 لیوان آب مرغ
  • به مقدار دلخواه نمک و فلفل
  • 150 گرم خامه
  • 1 حبه سیر(درشت رنده شده)

طرز تهیه سوپ اسفناج

  1. اسفناج ها را با بدون آب با حرارت ملایم میپزیم.
  2. مقداری نمک نیز اضافه نموده و میگذاریم آبی که در هنگام پخت از آن خارج شده جذب شود.
  3. گشنیز را نیز با کمی آب و نمک می پزیم تا پخته شده و آب آن جذب شود.(ضمنا” در زمان پخت در ظرف ها را نبندید تا سبزیها سبز رنگ بمانند)
  4. گشنیز و اسفناج پخته را میکس و خورد کرده (مخلوط کن)و به آب مرغ اضافه کنید.
  5. سیر ، نمک ،فلفل را اضافه نموده و بگذارید چندین جوش بزند.
  6. در پایان ظرف را از روی گاز برادشته و100 گرم خامه به آن اضافه نمائید.
  7. با 50 گرم خامه اضافه در زمان سرو غذا بر روی سس ریخته و آن را تزئین نمائید.

۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج

بیشتر بخوانید :

۹ دستور غذایی جذاب برای کودکان با استفاده از اسفناج

طرز تهیه ی نرگسی اسفناج غذای رژیمی و مقوی

۱۵ خاصیت معجزه آسا اسفناج برای سلامتی

9. سالاد اسفناج و سماق (اردور عربستان)

مواد لازم:

  • 1کیلو گرم اسفناج تازه و ریز شده
  • 1 کیلو گرم شاهی دانه دانه شده
  • 2 عدد پیاز خلالی
  • 500 گرم ترب قرمز حلقه حلقه
  • 2 ق غ سماق
  • 4 ق غ روغن زیتون
  • 4 ق غ سرکه بالزامیک
  • 2 ق م نمک

طرز تهیه سالاد اسفناج و سماق

همه را با هم مخلوط کنید. نوش جان

separator line

10. سالاد اسفناج و آناناس

مواد لازم:

  • 225 گرم اسفناج
  • 3 حلقه آناناس
  • 1 عدد سیب
  • 1 عدد فیله نارنگی
  • 4 ق س سرکه خرما
  • 2 ق س روغن زیتون
  • 1 ق چ عسل
  • 1 ق چ نمک

طرز تهیه سالاد اسفناج و آناناس

  1. اسفناج را پاک کرده، بعد از شستن خرد کرده و در ظرف ریخته و آناناس و سیب و فیله نارنگی را با هم اضافه کنید.
  2. سرکه خرما،روغن زیتون و عسل و نمک را با هم مخلوط کرده روی سالاد بریزید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا