دسته‌بندی نشده

۵ روش برای تازه نگه داشتن و نگهداری طولانی مدت بلال و ذرت

بهترین روش نگهداری و فریز کردن بلال ذرت

بلال یکی از خوشمزه ترین و دوست داشتنی ترین خوراک های تابستانی و پاییزی است. به همین دلیل گاهی بسیاری از مردم دوست دارند در فصل های دیگر سال نیز از آن استفاده کرده یا ذرت های آن را برای مصارف بعدی تازه نگه دارند.

با دلگرم همراه باشید و طرز تازه نگه داشتن ذرت، بدون جدا شدن از ساقه به شکل بلال و به صورت جدا شده (یعنی تازه نگه داشتن دانه های ذرت) را فرا گیرید.

روش های اصولی برای نگهداری کوتاه مدت و بلند مدت از بلال ذرت

1- برای نگهداری کوتاه مدت بلال پوست و غلاف کشیده شده روی بلال را جدا نکنید

این پوست کمک می کند ذرت ها آب دار و تازه باقی بمانند. یعنی اگر این پوست را جدا کرده و آن ها را نگهداری کنید، بعد از مدتی عملاً ذرت ها به کارتان نخواهد آمد؛ زیرا بسیار خشک و سفت می شوند. ذرتی که پوست آن جدا شده باشد را فقط یک تا دو روز می توان نگهداری کرد.

  • بلال هایی را که می خواهید برای طولانی مدت نگهداری کنید، باید پوست یا همان غلافی کاملاً سبز رنگ داشته و کاکل آن ها نیز کاملاً خیس و مرطوب باشد. همچنین ساقه های بلال نیز از بالا تا پایین کاملاً نرم باشند.
  • حتماً وجود سوراخ و لکه را روی بلال چک کرده تا بلال ها کرم دار نباشند. توصیه می کنیم مقدار بسیار کمی از پوست بالای بلال را باز کرده تا پر بودن دانه های ذرت را چک کنید و از آن مطمئن شوید.

۵ روش برای تازه نگه داشتن و نگهداری طولانی مدت بلال و ذرت


2- نگهداری بلال ها در کیسه های پلاستیکی برای یک هفته

بلال ها را یکی یکی در کیسه های پلاستیکی بزرگ زیپ داری گذاشته و هوای آن را به طور کامل بگیرید.
دقت داشته باشید که به هیچ وجه بلال ها را نشویید. کیسه های بلال را در قفسه ی سبزیجات یخچال بگذارید. با این روش، ذرت ها را تا یک هفته می توان نگهداری کرد.

پس بلال ها را در عرض یک هفته و ترجیحاً 3 تا 5 روز مصرف کرده تا طعم تازه و شیرین داشته باشند. زیرا به مرور زمان طعم و رطوبت خود را از دست می دهند.

۵ روش برای تازه نگه داشتن و نگهداری طولانی مدت بلال و ذرت


3- برای نگهداری طولانی تر باید ذرت‌ها را فریز کنید

  • پوست بلال ها را بکنید.
  • برای فریز کردن ذرت با ساقه لازم است که حتماً پوست آن جدا شود. زیرا اگر پوست های ذرت یخ بزنند، به سختی جدا می شوند.
  • ذرت یا بلال فریز شده را تا یکسال هم می توان نگهداری کرد.

4- روش نگهداری از ذرت ها بدون جدا کردن از ساقه و به شکل بلالی

برای اینکه بتوانید ذرت ها را بدون جدا کردن از ساقه و به شکل بلالی، برای طولانی مدت نگهداری کنید:

  1. بعد از اینکه بلال ها را پوست کندید، هر کدام از آن ها را به مدت 7 تا 11 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید.
  2. سپس آن ها را از آب جوش درآورده و بلافاصله به مدت 20 ثانیه در آب یخ بیندازید.
  3. آب های اضافی ذرت را گرفته و آن را در کیسه پلاستیک فریزر یا ظرفی در دار بگذارید و فریز کنید.
  4. اگر از کیسه استفاده می کنید، هوای آن را به طور کامل خالی کرده و کیسه را ببندید.
  5. اگر دوست داشته باشید، می توانید ذرت ها را روی ساقه پخته و سپس فریز کنید. این گونه دانه های ذرت را بعد از اینکه از فریزر در می آورید ترد تر خواهند بود.

5- فریز کردن ذرت به شکل دون شده

اگر نمی خواهید ذرت را با ساقه فریز کرده و دوست دارید آن ها را دون کنید:

  • آب جوش را آماده کرده و این بار برای 2.5 دقیقه ذرت ها را در آب جوش بیندازید. البته اگر بخواهید ذرت ها پخته شوند، این مدت زمان را افزایش دهید.
  • بعد از آن ذرت ها را از آب جوش درآورده و در آب یخ بیندازید.
  • با استفاده از چاقو دانه های ذرت را از ساقه جدا کنید، به قول معروف ذرت ها را دون کنید.
  • سپس دانه های ذرت را در ظرف در داری بریزید؛ همچنین می توانید ذرت ها را در کیسه ریخته، هوای اضافی آن را بگیرید و در فریزر بگذارید.

۵ روش برای تازه نگه داشتن و نگهداری طولانی مدت بلال و ذرت


بیشتر بخوانید :

۱۰ روش متفاوت و آسان جهت پخت بلال ذرت

همه چیز در مورد مصرف بلالی(ذرت)

ترشی ذرت : طرز تهیه ۳ مدل ترشی ذرت در منزل + عکس

چند نکته مهم موقع استفاده از بلال ذرت فریز شده

  1. به یاد داشته باشید، قبل از اینکه ذرت های یخ زده را در مایکروفر بگذارید یا گرم کرده و بپزید، حتماً اجازه دهید یخ آن باز شود.
  2. می توانید از شب قبل آن را از فریزر درآورده در یخچال بگذارید و صبح روز بعد که یخ آن باز شده بوده طبخ کرده و نوش جان کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا