دسته‌بندی نشده

آموزش نحوه ی پخت ذرت خوشه ای یا سورگوم + خواص

ذرت خوشه ای یا سورگوم چیست؟

به دنبال غلات یا دانه های بدون گلوتن می گردید و از طرفی مغذی بودن آن نیز برایتان مهم می باشد؟ سورگوم یا همان ذرت خوشه ای بهترین انتخاب برای شما می باشد.

سورگوم منبع عالی پروتئین، آهن، ویتامین ها و مواد معدنی بوده و پخت و نگهداری بسیار آسانی دارد که ما در این مقاله از دلگرم نحوه پخت ذرت خوشه ای را به شما آموزش می دهد.

بهترین روش پخت ذرت خوشه ای در منزل

مواد لازم:

  1. 3 تا 4 پیمانه آب (709 تا 946 میلی لیتر)
  2. 1 پیمانه سورگوم (192 گرم)
  3. 1 قاشق چایخوری نمک (6 گرم)

طرز تهیه:

1- سورگوم را بخیسانید.

اگر ترجیح می دهید که سورگوم نرم بوده و به راحتی جویده شود، سورگوم ها را به مدت یک شب در کاسه ی بزرگی از آب بخیسانید، تا دانه های سورگوم به میزان کافی آب جذب کنند.

ذرت خوشه ای نرم جایگزین بسیار مناسبی برای بلغور و کوسکوس در دستورالعمل های آشپزی است.

انجام این مرحله ضروری نیست و اگر وقت کافی برای خیساندن سورگوم ندارید می توانید از آن صرف نظر کنید. فقط در پایان کمی ذرت ها سفت می شوند.

2- در قابلمه ی بزرگی سورگوم، نمک و آب را مخلوط کنید.

چه سورگوم ها را خیسانده باشید چه خشک باشند باید به ازای هر یک پیمانه سورگوم 3 پیمانه آب به آن اضافه کرده و با افزودن نمک آن را خوش طعم کنید.

3- قابلمه را روی اجاق گاز با حرارت بالا بگذارید و اجازه دهید آب به جوش آید.

بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید تا آرام قل زده و کف کند و حباب هایی روی آن ایجاد شود.

4- اکنون باید درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ذرت خوشه ای به مدت 1 ساعت به همین حالت بپزند.

با این حال در طول این یک ساعت هر چند وقت یکبار قابلمه را چک کرده و میزان پختگی سورگوم ها را بررسی کنید.

سورگوم زمانی آماده ی سرو است که تقریباً بیشتر آب قابلمه ی آن تمام شده و نرم شده باشند.

اگر سورگوم ها به شکلی که گفته شد نرم نشده و آماده ی سرو نبودند، 1 پیمانه ی دیگر آب به آن اضافه کنید و نیم ساعت دیگر به آن فرصت دهید تا خوب بپزد و آماده ی سرو شود.

نحوه مصرف و سرو سورگوم یا ذرت خوشه ای

ذرت خوشه ای را به شکل های متفاوتی می توان سرو کرد از جمله:

1- جایگزین غلات کامل در سالاد

اگر دائماً سالادهایی تهیه می کنید که در آن از دانه ها و غلات هایی مثل گندم، فارو، کوسکوس، بلغور و موارد این چنینی استفاده می کنید، استفاده از سورگوم به جای این دانه ها هم طعم سالادتان را متنوع خواهد کرد و هم باعث می شود سورگوم را هرچه خوشمزه تر میل کنید.

به خصوص اینکه سورگوم پخته شکل و ظاهر خود را تا چند روز حفظ خواهد کرد.

2- برای خوردن سورگوم به تنهایی و با قاشق آن را با ادویه ها طعم دار کنید.

سورگوم شبیه برنج است و می توانید آن را به همان شکل که برنج را میل می کنید سرو نمایید.

با این حال می توان آن را هرچه خوشمزه تر میل کرد.

ادویه هایی مثل زیره سبز، شنبلیله، گشنیز، گرم مصالح، مرزجوش و برگ بو در آبی که سورگوم را در آن می پزید مخلوط کنید تا سورگوم عطر و طعم آن ها را به خود بگیرد.

3- در پودینگ ها یا صبحانه هایی که از جو استفاده می شود نیز می توانید به جای جو از سورگوم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید :

ترشی ذرت : طرز تهیه ۳ مدل ترشی ذرت در منزل + عکس

طرز تهیه ترشی بچه بلال یا ترشی بیبی کورن با ۳ روش

۵ روش برای تازه نگه داشتن و نگهداری طولانی مدت بلال و ذرت

طریقه مصرف ذرت خوشه ای

از شیره ساقه سورگوم شیرین به عنوان شیرین کننده برای تهیه انواع کمپوت، نوشابه و دارو ها استفاده می شود.

دانه ها، ساقه و برگ های سورگوم به عنوان علوفه برای تغذیه دام به کار برده می شود.

دانه های سورگوم را مانند جو و ارزن برای تهیه انواع غذا به کار می برند.

در ادامه مطلب تمام فواید و خواص گیاه سورگوم برای سلامت بدن و همچنین روش مصرف آن را می گوییم.

آموزش نحوه ی پخت ذرت خوشه ای یا سورگوم + خواص

خواص فوق العاده ذرت خوشه ای

ذرت خوشه ای آنتی اکسیدان، فسفر، ویتامین B3، پتاسیم، منیزم، کلسیم، آهن، پروتئین و فیبر دارد.

ذرت خوشه ای می تواند یبوست را به سرعت درمان کند و انرژی بدن را افزایش دهد و از سرطان هم پیشگیری کند.

تقویت استخوان ها

منیزیم یکی از ترکیبات مهم سورگوم است که جذب کلسیم را افزایش داده و باعث تقویت استخوان ها می شود.

همچنین کلسیم و منیزیم موجود در ذرت خوشه ای خطر ابتلا به آرتروز و پوکی استخوان را کاهش می دهند.

بهبود گردش خون

ذرت خوشه ای سرشار از آهن و مس است که با افزایش تولید گلبول های قرمز به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهند.

افزایش انرژی بدن

مقادیر قابل توجه نیاسین یا ویتامین B3 موجود در ذرت خوشه ای است مواد مغذی را متابولیزه می کند و در افزایش سطح انرژی بدن موثر می باشد.

لاغری و کاهش وزن

گفته می شود که فیبر موجود در ذرت خوشه ای با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

معده و دستگاه گوارش

ذرت خوشه ای به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به بهبود هضم غذا کمک می کند، نفخ شکم را کاهش داده و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید می باشد.

همچنین فیبر موجود در آن با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

سلامت قلب

مقادیر بالای فیبر موجود در ذرت خوشه ای به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

فاقد گلوتن است

ذرت خوشه ای یکی از انواع غلات بدون گلوتن است و به کاهش التهاب، آسیب دستگاه گوارش و حالت تهوع در افراد مبتلا به بیماری سلیاک کمک می کند.

دیابت و قند خون

سورگوم سرشار از تانن است و آنزیم هایی دارد که جذب نشاسته توسط بدن را کاهش می دهند، این خاصیت به تنظیم سطح انسولین و گلوکز خون کمک کرده و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

عوارض و مضرات ذرت خوشه ای

تاکنون هیچ گونه عوارض جانبی برای ذرت خوشه ای یا سورگوم گزارش نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا