دسته‌بندی نشده

کوفته دال عدس و بلغور (کوفته مردمک)

طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور

اکثر مردم ترکیه کوفته دال عدس و بلغور را به عنوان پیش غذا سرو می کنند. البته این خوراک یک غذای کاملا گیاهی است، اما اگر می خواهید تغییری در طبخ آن دهید، می توانید کمی گوشت نیز به آن اضافه کنید.

دال عدس به دلیل داشتن مواد معدنی آهن برای رفع کم خونی و به خصوص افزایش شیر مادران شیرده بسیار موثر و مفید می باشد. همچنین از دیگر فواید این غذا می توان به تولید انرژی زیاد اشاره کرد. ۱ فنجان دال عدس برابر با ۳۵ کیلوکالری انرژی می باشد. به همین دلیل این غذای مغذی و پرکالری می تواند انرژی روزانه بدن را تامین کند.

عدس قرمز در زبان هندی با نام ماسور دال و در بین ایرانیان با نام دال عدس شهرت دارد، این عدس در هندوستان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.این ماده‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند، و به خاطر وجود مقدار زیادی فیبر برای بهبود کارکرد دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است.

مصرف عدس قرمز برای بیماران دیابتی نیز مفید است، زیرا می‌تواند نوسانات گلوکز را در خون تنظیم کند. عدس قرمز به خاطر خواص ضد سرطانی‌اش خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و برای کاهش خطر ابتلا سرطان‌های روده، روده‌ی بزرگ، ریه، و سینه بسیار مفید است.

طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور

روش طبخ کوفته دال عدس و بلغور مجلسی با طعمی بی نظیر

با مصرف ۱۰۰ گرم عدس قرمز ۱۱۶ کالری وارد بدن‌تان می‌شود.عدس قرمز کلسترول ندارد. این ماده‌ی غذایی حاوی ۲ میلی گرم سدیم و ۳۶۹ میلی گرم پتاسیم است. ۱۰۰ گرم عدس قرمز مجموعا دارای ۲۰ گرم کربوهیدرات است که از ۸ گرم فیبر غذایی و ۱.۸ گرم قند تشکیل شده است.

از دیگر غذاهای معروف و لذیذ ترکیه می توان به کوفته بلغور با سیب زمینی، رول عدس، بورک سبزیجات، نان سیمیت، کباب علی نازیک و شیش کباب اشاره کرد.

مواد لازم :

عدس قرمز (دال عدس): ۱ پیمانه
روغن مایع: به مقدار لازم
بلغور: نصف پیمانه
پیاز متوسط: ۱ عدد
پیازچه: ۳ عدد
جعفری: ۱ دسته کوچک
رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوری
پودر زیره سیاه: نصف قاشق غذاخوری
آب: ۳ پیمانه
پودر آویشن: نصف قاشق غذا خوری
رب فلفل دلمه ای: ۲ قاشق چای خوری
نمک : به میزان لازم
فلفل سیاه : به میزان لازم
فلفل قرمز : به میزان لازم

آموزش کامل طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور

مراحل پخت :

گام 1 عدس را بشویید و در یک قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
گام 2 حدود نیم ساعت بر روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملاً بپزد.(درب قابلمه را باز بگذارید وگرنه سر می رود).

حتماً بخوانید:

گام 3 سپس حرارت را خاموش کنید و بلغور را به ظرف عدس اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه مواد دم بکشد.
گام 4 توجه داشته باشید که بلغورها را فقط بر روی عدس بریزید و مواد را هم نزنید.
گام 5 همچنین بلغور باید بدون حرارت و با دمای موجود در قابلمه دم بکشد.
گام 6 پس از مراحل بالا حالا پیاز را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه کمی تفت دهید.
گام 7 سپس رب فلفل دلمه‌ای، رب گوجه فرنگی و ادویه های لازم شامل نمک، فلفل قرمز و سیاه را به پیاز اضافه و مخلوط کنید.
گام 8 حال دال عدس و بلغور پخته شده را در یک کاسه بریزید و مواد ماهی تابه را نیز به آن اضافه کنید و مواد را کاملاً ورز دهید.

پوستر کوفته دال عدس و بلغور

گام 9 پس از ورز دادن و گرفتن حالت چسبندگی مواد، جعفری و پیازچه ها را نیز خرد کنید و به مواد کاسه اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا این سبزیجات با مواد کاملاً مخلوط شوند.
گام 10 حالا مواد را به صورت کوفته و هم اندازه گردو شکل دهید و در یک ظرف آماده بچینید.
گام 11 غذای شما آمده است و نیاز به پخت مجدد ندارد.
گام 12 با آنچه دوست دارید تزیین کنید و به عنوان پیش غذا سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا