دسته‌بندی نشده

پارک ییلدیز استانبول کجاست؟ | عکس + مسیرهای دسترسی

پارک ییلدیز کجاست؟

در این پارک شاهد سلطنت پادشاهان زیادی هستیم که هر کدام از آنها اشیای گرانبهایی در این پارک به‌جا گذاشته‌اند. در فصل بهار شکوه‌های گل‌های رنگارنگ منظره زیبایی برای خلق عکس‌های زیبا ایجاد می‌کند.

پارک ییلدیز استانبول با درختان کاج، سرو، بلوط، لیمو و انواع گلهای رنگارنگ مطابق با هر فصلی چشم‌انداز بی‌نظیری دارد که زیر سایه آن‌ها بر روی نیمکت‌های چوبی راحت و مدرن می‌توانید دقایقی را استراحت کنید و یا از قدم زدن در پارک خوش آب و هوا لذت ببرید. برای فرار از شلوغی شهر و مراکز خرید پارک‌های استانبول بسیار مناسب برای تفریحی هیجان انگیز می‌باشد.

معرفی پارک ییلدیز

باغ سلطنتی ییلدیز که امروز آن را با نام پارک ییلدیز می‌شناسند، پارکی تاریخی و شهری به شمار میرود که یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های عمومی استانبول می‌باشد. گشت‌و‌گذار در این پارک تجربه‌ای به یاد‌ماندنی و لذت‌بخش برای شما خواهد بود.

پارک ییلدیز

پارک ییلدیز روزگاری بخشی از باغ سلطنتی کاخ ییلدیز محسوب میشد که در دوران حکومت سلطان عبدالحمید دوم، تنها کاخ تشینان حق ورود به آن داشتند. امروز این پارک باغی بزرگ پر از گل ها و گیاهان رنگارنگ است که از دوران عثمانیان تاکنون جمع‌آوری شده‌اند. در این پارک می‌توان شاهد چشم‌انداز وسیعی از تنگه بسفر بود. این پارک مکان جالبی برای گذراندن وقت و پیک‌نیک است. دو عمارت چادیر و مالتا برای استراحت و صبحانه و ناهار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پارک ییلدیز در منطقه بشیکتاش استانبول قرار دارد و در میدان ییلدیز میان چرغان و کاخ ییلدیز واقع شده است. این پارک دو ورودی جداگانه دارد که یکی از درب‌ها در خیابان چراغان و دیگری در خیابان پالانگ قرار دارد که از هر دو خیابان میتوان به این پارک رسید.

تاریخچه پارک ییلدیز

این منطقه در دوران بیزانس به عنوان جنگل مورد استفاده قرار گرفت. در زمان سلطنت سلیمان، سلاطین از این منطقه به عنوان منطقه شکار خود استفاده می‌کردند و در قرن‌های بعد این باغ در پشت کاخ‌های ساحلی ماند تا بالاخره در قرن 19 محله شروع به رشد کرد. نام پارک نیز از اولین قصری که در آن بنا شدگرفته شده است.
در زمان عبدالحمید دوم در قرن 19 باغ بیرونی قصر به مساحت 25 هکتار با دیوار احاطه شد. یک دریاچه مصنوعی، چندعمارت، خانه های تابستانی و یک کارخانه تولید ظروف چینی در این منطقه افتتاح گشت. در اوایل قرن 1600 میلادی این باغ کم کم مشهور شد.

پارک ییلدیز کجاست؟

در آن دوران این پارک به “باغ کازانجی اوغلو” شهرت داشت زیرا به خانواده کازانجی متعلق بود و این باغ به کازانجی ها تعلق داشت. با گذر زمان، اعضای سلسله عثمانی تغییرات زیادی روی این باغ ایجاد کرد. میهری شاه سلطان اوین عمارت باغ را بنا کرد. زیبایی‌های طبیعی بیشه ایشان را مجذوب خود کرده بود.

بعد از آن عمارت دیگری به دست سطان محمود دوم ساخته شد. در زمان حکومت عبدالعزیزخان تعداد عمارت‌ها افزایش یافت که از مهمترین آن می‌توان به “مالتا” “شاله” “چادیر” اشاره کرد.
تنها عمارت‌های چادیز، مالتا، شاله کیوسک سالم آن و بقیه آن‌ها تخریب شده‌اند. سلطان محمود از کاخ دلمه باغچه با باغ بیلدیز نقل مکان کرد و بعد از چند عمارت کوچک، مسجد حمیدیه، کارگاه های مختلف مانند تعمیرات نجاری و ریخته‌گری آهن در باغ تاسیس شد. به علاوه او یک مقر نظامی بنا کرد که ظرفیتی بیش از چهارده هزار سرباز داشت.

بخش های مختلف پارک ییلدیز

پارک ییلدیز به دو بخش تقسیم شده است. بخش بیرونی و کارخانه چینی سازی که به روی عموم باز است و شامل عمارت شاله، چادیز و مالتا می‌شود. پوشش گیاهی پارک شامل گیاهان مگولیا، برگبو، درختان ارغوان و شاه بلوط هندی است و در بخش بیرونی دو دریاچه مصنوعی وجود دارد. بلندترین بخش پارک “ییلدیز شاله” است که از سال 1880 به منظور شکار عبدالحمید ساخته شده است. شاله (کلبه ییلاقی) ارزش یکبار دیدن را دارد.

در حدود 500 متری شاله، به عمارت مالتا قرار دارد که این عمارت در سال 1870 ساخته شد و سلطان عبدالحمید برادر خود را در آن به زندان انداخت. تراس این عمارت دورنمایی از تنگه بسفر داردو اتاق ناهار خوری در طبقه دوم با سقفی مزین به لوستر آراسته شده است.
در فاصله 10 دقیقه‌ای این عمارت کارخانه چینی سازی واقع شده است که ساختمان فوق العاده زیبا و مجلل کارخانه را یک معمار ایتالیایی طراحی کرده است. او سبک جدید هنر را به استانبول معرفی کرد و به راحتی میتوان از داخل این کارگاه نیز بازدید کرد.

در این کارخانه، چینی‌هایی که به فروش میرسند فنجان، نعلبکی ماگ های جذاب هستند. جالب است بدانید در مرکز ییلدیز پارک تعدادی رستوران، کافه و بوفه خوراکی وجود دارد که پس از گشت و گذار برای میل کردن یک باقلوای استانبولی به همراه قهوه خوش عطر و طعم ترک می تواند به بهترین خاطره سفرتان مبدل شود.

تصویر پارک ییلدیز

بهترین زمان بازدید از پارک ییلدیز

ماه آوریل بهترین زمان بازدید از این پارک است. در این ماه گل‌های بهاری( مانند لاله های رنگارنگ) شکوفه میزنند و جلوه منحصر بفردی را ایجاد میکنند. برای گرفتن تصاویر زیبا حتما این زمان را انتخاب کنید.

ساعت بازدید از پارک ییلدیز

پارک ییلدیز به طور شبانه‌روزی باز است. اگر بدون ماشین به پارک بروید، ورودی آن رایگان است اما برای توقف خودرو در پارکینگ باید چیزی حدود 8 لیر بپردازید. بازدید از کارخانه چینی نیز از ساعت 9 تا 18 در روز دوشنبه تا جمعه امکان پذیر است. توجه داشته باشید که در روزهای تعطیل و شنبه و یکشنبه به این پارک نروید زیرا در این ایام پارک فعالیتی ندارد.

چگونه به پارک ییلدیز برویم؟

روش اول: برای رفتن به این پارک زیبا می‌توانید در حوالی میدان تکسیم سوار اتوبوسDE1 شده و در ایستگاه هفتم کاباش ارکک لیسسی پیاده شوید و پس از حدود 10 دقیقه پیاده روی به پارک برسید.
روش دوم: از میدان تکسیم کنار هتل Cvk Bosphor با اتوبوس به طرف ارتاکوی رفته و نزدیک کاخ پیاده شوید. تابلوی راهنمای پارک را همان حوالی خواهید دید.

منبع : لحظه آخر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا