روش تهیه سس آیولی، سس گیاهی فرانسوی
سس آیولی؛ سس گیاهی مخصوص سبک زندگی سالم
آیولی نام خود را از منطقهای به همین نام در جنوب غربی فرانسه گرفته است. این منطقه به دلیل مزارع اسطوخودوس، صخرههای دیدنی و غروب زیبایش شهرت فراوانی دارد. آیولی به طور سنتی به عنوان سس همراه با غذاهای دریایی مانند ماهی تن، ماهی سالمون و ماهی قزل آلا استفاده میشود. همچنین میتوان از آن به عنوان سس همراه با سبزیجات، ساندویچ و پیتزا استفاده کرد.
مواد لازم جهت تهیه سس آیولی:
- ۱ عدد تخم مرغ کامل
- ۱/۴ پیمانه روغن زیتون
- ۲ حبه سیر
- ۱ قاشق چایخوری آب لیمو
- ۱/۴ قاشق چایخوری خردل
طرز تهیه سس آیولی:
تخم مرغ را در کاسهای بشکنید و با همزن برقی بزنید تا کاملاً یکدست شود.
سیر را رنده کنید و به تخم مرغ اضافه کنید.
آب لیمو و خردل را اضافه کنید و هم بزنید.
کم کم روغن زیتون را اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا سس غلیظ شود.
سس آیولی سس بسیار خوش عطر و طعمی است. میتوانید آن را درون ظرف شیشهای بریزید و مثل مایونز در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی جهت تهیه سس آیولی:
برای تهیه سس آیولی میتوانید از سس مایونز آماده نیز استفاده کنید. در این صورت، به جای تخم مرغ، ۱/۴ پیمانه سس مایونز اضافه کنید.
برای طعم دهی بیشتر به سس آیولی، میتوانید از ادویه جات دیگر مانند فلفل سیاه، پودر سیر یا پودر پیاز نیز استفاده کنید.
سس آیولی را میتوان در یخچال به مدت ۱ هفته نگهداری کرد.
کاربرد سس آیولی
در کنار سبزیجات خام مانند کاهو، گوجه گیلاسی و نخود فرنگی، کرفس و …
به همراه ترشی یا شورهایی نظیر: شور مخلوط ، خیار شور
به همراه خوراکیهای آبپز مثل : تخم مرغ آبپز، لوبیا سبز و بروکلی آبپز، قارچ
به همراه غذاهای دریایی نظیر: ماهی گریل یا سرخ شده یا میگوی سرخ شده