دستور پخت کوفته آبغوره شیرازی ترش و خوشمزه
طرز تهیه “کوفته آبغوره شیرازی” با طعمی باورنکردنی
مواد لازم برای تهیه کوفته آبغوره
- لپه1/3 پیمانه
- برنج1/2 پیمانه
- گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)400 گرم
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده)به مقدار لازم
- پیازداغ (خلالی خردشده)1/2 پیمانه
- زردچوبه (پودرشده)1 قاشق چایخوری
- سبزی (پاک و خردشده)150 گرم
- تخم مرغ2 عدد
- رب گوجه فرنگی1/4 پیمانه
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن)به مقدار لازم
- گرد غوره1/2 قاشق چایخوری
- آبغوره1/2 پیمانه (125 میلیلیتر)
- آلو100 گرم
کوفته با آبغوره
طرز تهیه کوفته آبغوره شیرازی
1. لپه خیس و آبکششده را در قابلمهای حاوی مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بهمدت 2 ساعت و 30 دقیقه بپزد، سپس آن را آبکش کنید.
2. آبِ روی برنج خیسشده را خالی کنید و بهمدت 8 تا 10 دقیقه داخل قابلمهای حاوی مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود، سپس آبکش کنید.
3. در ظرفی گوشت چرخکرده و مقداری نمک را ورز دهید، سپس نیمی از پیازداغ، نیمی از زردچوبه و مقداری فلفل سیاه را به آن اضافه و مخلوط کنید. برنج، سبزی و لپه پختهشده را همراه تخممرغ به آن بیافزایید و ورز دهید تا مواد کاملاً حالت چسبندگی پیدا کنند.
4. رب گوجهفرنگی را در قابلمهای حاوی مقداری روغن تفت دهید تا خوشرنگ شود، سپس گرد غوره و مقداری فلفل سیاه را به آن بیافزایید و تفت دهید. بقیه پیازداغ را همراه 8 پیمانه آب، آبغوره و مقداری نمک به رب گوجهفرنگی بیافزایید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید.
حتماً بخوانید:
بهترین ادویه برای انواع کوفته چیست ؟
کوفته یکی از بهترین غذاهایی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا اگر با ادویه مخصوص پخته شود، طعم فوق العاده ای پیدا می کند. با ما همراه باشید تا شما…
5. کفِ دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آمادهشده به اندازه نارنگی بردارید و در کفِ دست پهن کنید، سپس داخل آنها، تعدادی آلوی خیس و آبکششده را قرار دهید و بهشکل دایره فرم دهید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کنید.
6. کوفتهها را بهآرامی و یکییکی در آبِ کوفته در حال جوش بیاندازید. پس از 10 دقیقه، حرارت را ملایم کرده و درِ قابلمه را بگذارید (توجه داشته باشید هنگام پخت، آب باید روی کوفتهها را بگیرد تا کاملاً مغز پخت شوند).
7. در اواخر پختِ کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در تابهای حاوی روغن تفت دهید، سپس آن را همراه آبِ آلو به قابلمه حاوی کوفته اضافه کنید. (دقت کنید که هنگام پختِ کوفته، آبِ آن کاملاً تبخیر نشود و پس از پخت، حدود 2 پیمانه از آبِ آن باقی بماند). پس از پخت، کوفته آبغوره را همراه آبِ آن در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.
نکته : در صورت تمایل، میتوانید به موادِ داخل کوفته، مقداری کشمش (شسته و آبکش شده)، آلبالو (بدون هسته) و انواع مغز (بادام و پسته) نیز اضافه کنید.