دسته‌بندی نشده

آموزش تخصصی دمی یارما غذای اردبیلی فوق العاده خوشمزه

طرز تهیه دمی یارما

دمی یارما غذای سنتی استان اردبیل است که به دلیل حضور بلغور گندم، از طعمی لذیذ برخوردار است.

یارما یا بلغور گندم، از غلات مفید و تأمین کننده مواد مغذی و مورد نیاز بدن انسان به شمار می آید.

غذاهای متنوعی با استفاده از یارما ، تهیه و طبخ می شود که می توان به انواع آش، پلو، دسر و شیرینی اشاره کرد.

مواد لازم دمی یارما

ردیف مواد لازم مقدار مورد نیاز
1 بلغور گندم یک پیمانه
2 سیب زمینی دو عدد کوچک
3 هویج دو عدد کوچک
4 گوشت چرخ شده صد گرم
5 رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
6 آب دو و نیم پیمانه
7 پیاز دو عدد
8
  1. نمک و زردچوبه و فلفل
به مقدار لازم
6 روغن به مقدار لازم

طرز تهیه دمی یارما

هویج را خوب می شوییم و آن به شکل مکعب های کوچک برش می دهیم سپس سیب زمینی ها را شسته و بعد آن ها را پوست می گیریم و به شکل نگینی خرد می کنیم بعد یک عدد پیاز را بعد از پوست گرفتن ریز رنده می کنیم و پیاز دیگر را پوست گرفته و آن را خلالی خرد می کنیم.

مقداری روغن داخل تابه می ریزیم مقداری که گرم شد پیاز ها را داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم سپس پیازی را که رنده کردیم را به گوشت اضافه می کنیم و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن می زنیم و با هم مخلوط می کنیم.

زمانی که پیاز تغییر رنگ داد و مقداری سرخ شد گوشت را داخل آن می ریزیم و آن را تفت داده سپس رب گوجه را به همراه مقداری زردچوبه را داخل آن ریخته و هم می زنیم بعد هویج و سیب زمینی را به آن ها اضافه می کنیم و تفت داده و زیر حرارت را کم می کنیم و درب ظرف را حدود هفت الی هشت دقیقه گذاشته سپس بلغور را به آنها اضافه کرده و حدود دو و نیم پیمانه آب داخل آن ها می ریزیم و نمک آن را اندازه می کنیم و اجازه می دهیم روی حرارت آب آن بخار شود پس از تبخیر تمام آب آنها را دم می کنیم.

نکات مهم در تهیه دمی یارما

این غذا را برخی بدون گوشت درست می کنند.
می توان آن را به همراه ترشی صرف کرد.
در اینجا منظور از یارما بلغور گندم می باشد.
برای تزیین از هویج و پیاز داغ و کمی کوشت چرخ کرده استفاده می کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا