دسته‌بندی نشده

10 نشانه جسمی هشدار دهنده سرطان

علائم هشدار دهنده اولیه انواع سرطان

شناخت هرچه زودتر این علائم تشخیص احتمالی سرطان را زودتر و شانس زنده ماندن را بیشتر می کند.

تغییرات وزن

با حمله سلول های سرطانی، بدن شما ممکن است با از دست دادن وزن مواجه شود. بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان تشخیص داده نشده به طور غیر منتظره ۱۰ پوند یا بیشتر از وزن خود را از دست می دهند. در واقع کاهش وزن غیر منتظره می تواند اولین نشانه سرطان باشد. البته کاهش وزن بدون علت البته به بیماری های دیگری مانند پرکاری تیروئید، نیز مرتبط است. اما در سرطان های مری، ریه، لوزالمعده و معده نیز علامت شایعی است.

تب یا از دست دادن خون

تب واکنش بدن به عفونت یا بیماری است. تب در افرادی که سرطان دارند، یک علامت است به این معنا که سرطان به یک منطقه جدید گسترش یافته است. تب به ندرت از نشانه های اولیه سرطان است ولی می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان خون، لوسمی یا لنفوم باشد. برخی از سرطان ها نیز ممکن است با خون ریزی غیر معمول شروع شود. به عنوان مثال سرطان کولون یا رکتال با خون در مدفوع همراه است در حالی که خون در ادرار نشانه های از سرطان پروستات و مثانه است. این مهم است که در صورت بروز علائم این چنینی یا ترشحات غیر معمول با پزشک مشاوره کنید.

درد و خستگی

خستگی غیر قابل توضیح یکی از دیگر علائم سرطان و از شایع ترین آنها است. خستگی برجسته ترین علامت ابتلا به لوسمی است. علاوه بر این که می تواند به از دست دادن خون و سرطان های دیگر نیز ربط داشته باشد. در برخی موارد و در صورت متاستاز، سرطان باعث درد می شود. سرطان های روده بزرگ، پروستات، تخمدان و مقعد با درد کمر همراه هستند.

سرفه مداوم

سرفه به خاطر علل زیادی بروز می کند و می تواند ناشی از سرماخوردگی، آنفلوآنزا، و یا حتی رطوبت کم باشد. اما این علامت می تواند نشان دهنده بروز سرطان ریه باشد اگر برای یک مدت طولانی با وجوددرمان های مختلف باقی بماند. سرفه های مکرر که منجر به گرفتگی صدا می شوند و سرفه های خونی را باید جدی گرفت. سرفه مداوم همچنین می تواند گاهی نشانه ای از سرطان تیروئید باشد.

تغییرات پوستی

این تغییرات اغلب به سرطان پوست ربط دارند. لکه های سفید در دهان نیز می توانند نشانه ای از ابتلا به سرطان دهان باشند. توده یا برآمدگی زیر پوست می تواند نشان دهنده تومورها از جمله سرطان سینه باشد. تغییرات پوستی دیگر از جمله لکه های تیره یا هیپرپیگمانتاسیون، افزایش رشد مو، یرقان و سرخی را باید جدی گرفت.

سرطان بدون هیچ علائم هشدار دهنده

در حالی که بسیاری از سرطان ها دارای علائم هستند، برخی از انواع آنها نیز هیچ علامتی ندارند تا به مرحله پیشرفت نزدیک شوند؛ مثل سرطان پانکراس. سابقه خانوادگی این بیماری و همچنین تورم مکرر لوزالمعده ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهد. برخی از موارد ابتلا به سرطان ریه نیز ممکن است بدون علامت سرفه پیشرفت کند.

نفخ بی‌دلیل و طولانی مدت

می‌تواند یکی از نشانه‌های سرطان تخمدان باشد. نفخ شکم همراه با درد لگن، ورم رورده‌ها و احساس پُربودن شکم نیز ممکن است از دیگر نشانه‌ها باشد. همچنین درد یا نفخ معده پس از خوردن ممکن است نشانه‌ی سرطان معده باشد.

سوزش سر دل

سوزش سر دل معمولاً یکی از نشانه‌های بیماری ریفلاکس اسید معده است اما اگر پایدار باشد ممکن است به سرطان مری یا دهانه معده مرتبط باشد.

مشکلات گوارشی

اگر در سیستم گوارشی‌تان متوجه تغییراتی به مدت بیشتر از چهار هفته شدید، که دلیل خاصی نیز نداشت، با پزشک‌تان مشورت کنید، زیرا ممکن است نشانه سرطان در بخشی از دستگاه گوارش باشد، به ویژه در سالمندان این مسئله بیشتر باید مورد توجه باشد.

مشکل در بلع غذا

مشکل در فرودادن غذا یا احساس اینکه غذا به گلو یا مری چسبیده، و رو به بدتر شدن می‌رود می‌تواند نشانه‌ی سرطان گلو یا مری باشد. نشانه‌های دیگر شامل درد و سوزش هنگام فرودادن غذاست. سرطان مری در ابتدا هیچ نشانه‌ای ندارد، بنابراین از این نشانه‌ها نباید بی‌توجه گذشت. همچنین، مشکل در بلع ممکن است یکی از نشانه‌های سرطان کبد باشد.

زردی پوست (یرقان)

یرقان با زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها مشخص می‌شود. گرچه یرقان بیشتر نشانه‌ی بیماری‌های کبدی و کیسه‌ی صفرا است اما ممکن است در اثر سرطان پانکراس که با صفرا و کبد تداخل دارد ایجاد شود.

تورم یا برآمدگی در بدن

برآمدگی در پستان، بیضه، کشاله‌ی ران، شکم، زیر بغل یا قسمت‌های دیگر بدن ، به ویژه اگر بیش از سه هفته یا بیشتر بمانند، باید بوسیله پزشک برررسی شوند. بزرگ شدن غدد لنف زیربغل ممکن است نشانه‌ی سرطان سینه باشد.

علائم سرطان

نکات مربوط به پیشگیری از سرطان

مرتب ورزش کنید:

حداقل ۳۰ دقیقه در روز. ورزش منظم خطر ابتلا به سرطان را حداقل تا ۳۰ درصد کاهش می دهد.

رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید:

یک رژیم غذایی کم چربی و پر فیبر که در آن از گوشت قرمز کمتر استفاده شود و خوردن میوه ها و سبزیجات کافی.

سیگارتان را ترک کنید یا اصلاً هیچوقت سیگاری نشوید: کشیدن سیگار خطر ابتلا به سرطان را تا ۳۰ درصد افزایش می دهد. آیا واقعاً ارزشش را دارد؟

مصرف نوشیدنی های الکلی را کاهش دهید:

  • شاید یک نوشیدنی کوچک در روز برخی از خطرات مربوط به سلامتی مثل بیماری های قلبی را کاهش می دهد اما همین یک نوشیدنی در روز احتمال سرطان سینه را تا ۳۰ درصد افزایش می دهد.
  • کشیدن سیگار در کنار مصرف الکل به طرز قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان های دهان، مری و سایر سرطان ها را افزایش می دهد.
  • برای انجام آزمایشات مربوط به زنان به طور مرتب به پزشک زنان خود مراجعه کنید.
  • آزمایشات ماهانه سینه را هر ماه انجام دهید.

از کرم ضدآفتاب استفاده کنید:

در طول روز از کرم های ضدآفتاب با SPF 15 یا بالاتر استفاده نمایید.

رابطه جنسی ایمن داشته باشید:

همیشه از کاندوم استفاده کنید مگر اینکه در یک رابطه طولانی مدت مطمئن باشید.

  • از آنجا که سرطان های مختلفی وجود دارد، علائم هشدار دهنده بسیاری نیز وجود دارد که در زیر به برخی از علائم آن اشاره می کنیم. البته این لیست به هیچ عنوان کامل نیست. در صورت مواجهه با هر نوع علامت مشکوک به پزشک مراجعه کنید.

مثانه و کلیه:

مشاهده خون در ادرار، احساس درد یا سوزش، افزایش ادرار.

سینه:

توده، خارش، قرمز شدن نوک سینه که به دلیل بارداری، شیردهی یا قاعدگی نباشد.

رحم:

خونریزی در فواصل دوره ماهانه، هر نوع ترشح غیرعادی، قاعدگی دردناک، قاعدگی شدید که نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد.

روده بزرگ:

خونریزی روده، مشاهده خون در مدفوع یا تغییر عادات مزاجی مثل اسهال مداوم یا یبوست علائم هشدار دهنده ای هستند که حتماً نیاز به مراجعه به پزشک دارند.

حنجره:

سرفه منظم، گرفته شدن صدا.

لوکمی:

رنگ پریدگی، خستگی، کاهش وزن، عفونت های مکرر، خونریزی بینی، درد مفصل یا استخوان، کبود شدن سریع بدن

ریه:

سرفه های مکرر، بزاق خلط سینه خونی، سنگین شدن سینه و درد سینه.

لنفاوی:

بزرگ شدن غدد لنفاوی، خارش پوست، عرق کردن در شب، تب بی دلیل و کاهش وزن.

دهان و گلو:

هر نوع زخم مزمن در دهاف زبان، یا گلو که درمان نشود.

تخمدان:

متاسفانه این نوع سرطان تا مراحل آخر پیشرفت آن، معمولاً هیچ نوع علائمی ندارد.

لوزالمعده:

این نوع سرطان نیز تا مراحل آخر پیشرفت آن، معمولاً هیچ نوع علائمی ندارد.

پوست:

تغییر رنگ، سایز و ظاهر خال ها، ایجاد زخم که شبیه به خال هستند، ایجاد تومر یا توده در زیر پوست که شبیه به زگیل است و درمان نمی شود.

معده:

استفراغ خونی، هضم مکرر غذا، درد پس از غذاخوردن، کاهش وزن.

مرگ های ناشی از سـرطان از ابتدای دهه نود برای اولین بار رو به کاهش بوده است و میزان آن تا ۱۵۳۰۰۰ نفر در سال ۱۹۹۶ درمقایسه با ۱۵۸۰۰۰ نفر در اوایل این دهه کاهش یافته است. قسمت عمده این کاهش را می توان به بروز کمتر سرطان ریه در آقایان مربوط دانشت اما سرطان ریه در خانم ها رو به افزایش است و این می تواند علامت هشدار خوبی برای خانم ها برای ترک سیگار باشد. آمار سـرطان پوست نیز رو به افزایش است پس حتماً از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. این کاهش همچنین تا قسمتی مربوط به کاهش سـرطان سینه است که به دلیل تشخیص های زود هنگام و آزمایشات ماموگرام مقدور شده است.

پیشگیری از سـرطان تعهدی است که تا آخر عمر گریبان شمااست و هیچوقت برای شروع دیر نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا