دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

طرز تهیه مربای خانگی و نکات کلیدی در تهیه مربا

امروز براتون طرز تهیه مرباهای خانگی و مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مرباها برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . با دلگرم همراه شوید.

separator line

طرز تهیه مربای خانگی خوشمزه با روش های ساده و عالی

1 – طرز تهیه مربای آلوبخارا

مواد لازم :

  • آلوبخارا خشک یک کیلو
  • بوره (شکر) یک کیلو
  • هیل کوبیده شده
  • آب

طرز تهیه :

  1. آلوبخارا را با آب پاکیزه شسته و آبکش نماید .
  2. بوره را با یک لیتر آب مخلوط نموده روی حرارت بگذارید تا بوره به قیام بیاید .
  3. آلو بخارا را علاوه نموده بعد از مدت کوتاه حرارت را خاموش نماید .
  4. هل کوبیده شده را اضافه نموده و برای ۲۴ ساعت بگذارید مربا بماند.
  5. بعد از ۲۴ ساعت مربا آماده است .

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

2 – طرز تهیه مربا خلال زردک

مواد لازم :

  • زردک یک کیلو
  • بوره ( شکر )
  • دو عدد لیمو یا با نوک قاشق خورد جوهر لیمو
  • پودر هیل نیم قاشق ، یا عرق گلاب نیم پیمانه
  • خلال پسته و بادام
  • آب یک لیتر
  • رنگ خوراکی زرد اگر لازم میدانید . یا قدری زعفران ( اختیاری )

طرز تهیه :

  1. ابتدا زردک را پوست گرفته و مانند زردک قابلی خلال کنید .
  2. سپس آب و زردک و عرق گلاب را در دیگی که گنجایش آن را داشته باشد گذاشته و بگذارید زردک کمی بپزد .
  3. همین که زردک حجم خودش را کم نمود و نیم پز گردید بوره را علاوه کنید .
  4. بگذارید بوره به قیام بیاید . اما بسیار غلیظ نشود .
  5. آب لیمو ، یا جوهر لیمو را در زمان قوام آمدن علاوه نموده بگذارید یک دو سر جوش بخورد . خلال ها را نیز اضافه نموده .
  6. مربا را از روی حرارت برداشته بگذارد و سرد گردد.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

3 – روش تهیه مربای آلبالو

مواد لازم :

  • آلبالو هسته گرفته یک کیلو
  • بوره ( شکر ) ششصد گرم

طرز تهیه :

  1. آلـبالوها را شسته بعـد از هسته گرفتن در ظرفی می‌ریزیم و شکر را لابه لای آن می‌ریزیم .
  2. میگـذاریم مدت چند ساعت بماند و آب بیندازد.
  3. برای تهیه مربای آلبالو نیاز به اضافه کردن آب نیست چون خود آلبالوها به خوبی آب می‌اندازند.
  4. سپس ظرف را روی حرارت تند می‌گذاریم تا جوش بیاید و کف مربا را چند بار می‌گیریم ولی باید دقت کنیم مربا سر ریز نشود.
  5. بعد می‌گذاریم شربت مربا به قیام بیاید.
  6. بعد از جوش آمدن مـدت نیم ساعت برای آماده شدن مربا کافـی است.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

4 – طرز تهیه مربای شلیل

مواد لازم :

  • شلیل ۱کیلو
  • شکر یک کیلو
  • آب نصف پیمانه ( در صورت سفت بودن شلیل ها)
  • جوهرلیمو نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه:

  1. هسته شلیل ها رو جدا کرده و خلال خلال کنید.
  2. توجه: برای پخت دو حالت وجود دارد اگه از شلیل نرم و رسیده استفاده می کنید نیازی به اضافه کردن آب نیست، ولی اگر از شلیل های سفت استفاده میکنید حتما آب اضافه کنید.
  3. آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید، چند تا جوش که زد شلیل ها را به آن اضافه کنید.
  4. ۵ تا ده دقیقه بعد میزان قوام شربت مربا را تست کنید، اگر دلخواه بود جوهر لیمو را اضافه کنید و یک جوش که زد از روی حرارت بردارید.
  5. توجه: دقت کنید که شلیل زود میپزه ، مواظب باشید له نشود.
  6. اگه از شلیل سفت استفاده کردید زمان پخت بیشتر میشود ولی در عوض خلالهای شکیل تری خواهید داشت.
  7. مربا را بگذارید تا خنک شود بعد به ظرف مورد نظر منتقل کنید.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

5 – روش تهیه مارمالاد شلیل

با این مقدار مواد لازم به اندازه چهار کاسه ماست‌خوری از «مارمالاد شلیل» خواهیم داشت.

مواد لازم :

  • شلیل خرد کرده : دو کاسه ماست‌خوری
  • شکر :دو کاسه ماست‌خوری
  • پودر ژله هلو یا شلیل: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

  1. شلیل خرد شده، شکر و چهار قاشق غذاخوری آب را در مخلوط کن ریخته، تا پوره شلیل به دست آید.
  2. پوره شلیل را در قابلمه ریخته، تا به جوش آید. پنج دقیقه که جوشید، دو قاشق پودر ژله را کم‌کم اضافه کرده، هم می‌زنیم.
  3. سپس شعله را خاموش می‌کنیم.
  4. مارمالاد آماده می‌باشد.
  5. بعد از سرد شدن آن را در ظرف می‌کشیم.

separator line

نکات تهیه در تهیه مارمالاد شلیل

  • شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب کنید که اندازه آن کوچک و دیواره آن ها صاف و یک دست باشد.
  • مارمالادها زمانی تغییر رنگ و شفافیت خود را از دست می دهند که:
  • در جای گرم نگهداری شوند.
  • دوباره جوشانده شوند.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

6 – طرز تهیه مربای انگور خانگی

مواد لازم :

  • شکر 250 گرم
  • انگور ریز سیاه یا زرد نیم کیلو
  • آب 1.5 لیتر
  • دانه کاج بو داده 60گرم
  • آبلیمو 2 ق غ

طرز تهیه :

  1. انگور را کاملا بشویید و خشک کنید خوشه های انگور را حبه نمایید .
  2. ۲۵۰ گرم شکر را به ۱.5 ل آب جوش اضافه کنید تا بصورت شربت نیم قوام در آید سپس دانه کاج بو داده و انگور را اضافه کرده تا جوش خورده پخته شود.
  3. نباید له شود یا شکل خود را از دست بدهد ( 2۰الی۱۵ دقیقه ) با اضافه کردن آب لیمو به مربا قوام داده ، و زیر آنرا خاموش نمایید.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

7 – طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم :

  • شکر : ۸۰۰ گرم
  • گلابی یا سیب : ۱ کیلو
  • آب : مقداری
  • سرکه : ۱/۳ پیمانه
  • زعفران سائیده : ۱/۲ قاشق چایخوری
  • گلاب : ۳ قاشق سوپخوری
  • آب لیموی تازه : ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

گلابی یکی از میوه‌های بسیار خوشمزه است که سرشار از ویتامین‌های C و E کلسیم، منیزیم آهن و روی است و در زیبایی پوست نیز، تأثیر به سزایی دارد.

همچنین استفاده از گلابی، توسط مادران باردار تأثیر به سزایی در زیبایی نوزاد آنها دارد.

separator line

  1. گلابی ها یا سیب ها را پس از شستن پوست گرفته , بوسیله لوله ای که مخصوص در آوردن دانه های سیب و گلابی به کار می رود , دانه ها را بیرون آورده بطوری که که دم گلابیها یا سیبها جدا نشود.
  2. سپس در مقدرای آب و سرکه می اندازیم تا گلابیها یا سیبها سیاه نشود.
  3. بعد از مدتی آنها را بیرون آورده و در ظرف لعابی می ریزیم و روی آنها آب ریخته به طوری که سطح گلابیها یا سیبها را بپوشاند .
  4. ظرف را روی حرارت قرار می دهیم تا گلابی ها یا سیب ها بپزند .
  5. باید توجه داشته باشیم که گلابی ها یا سیب ها له نشود.
  6. پس از پخته شدن آنها را در صافی ریخته , شکر و زعفران را به آب گلابی یا سیب اضافه کرده تا چند جوش بزند و شربت تقریباً قوام بیاید.
  7. بعد شربت را صاف می کنیم, گلابی ها یا سیب ها و آب لیمو را به شربت اضافه کرده روی حرارت قرار می دهیم تا شربت کاملا قوام بیاید.
  8. در آخر گلاب را اضافه کرده , چند جوش که زد از روی حرارت بر می داریم .

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

8 – طرز تهیه مربا کدو حلوایی

مواد لازم:

  • شیره انگور 1 کیلو
  • زعفران به میزان لازم
  • آب 3 لیوان
  • گلاب خالص یک استکان کوچک
  • کدو حلوایی 1 کیلو

طرز تهیه:

  1. کدوها را پوست کنده و تخمه های آن را جدا کرده و قسمت گوشتی را خرد کنید یا رنده کنید .
  2. می‌توانید برای زیباتر شدن مربا با قالب های ریز قالب بزنید.
  3. کدوها را نیم پز کنید بعد شیره انگور و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد تا به قوام مورد نظر برسد.
  4. بعد گلاب را به آن اضافه کنید (در صورت تمایل می توانید دارچین هم به مربا اضافه کنید.)

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

9 – طرز تهیه مربای آلوئه ورا

مواد لازم :

  • آلوئه ورا تازه پوست گرفته و خردشده : یک کیلوگرم
  • شکر : یک کیلوگرم
  • آب : ۷۰۰ گرم
  • اسانس آلوئه ورا : ۲ قطره
  • آبلیموی تازه : یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

اگر نتوانستید اسانس آلوئورا پیدا کنید می‌توانید وانیل را جایگزین آن کنید.

  1. آلوئورا را پوست بگیرید و ژل‌های وسط آن را بیرون بیاورید و به صورت حبه‌ای خرد کنید.
  2. آلوئورای خرد شده را به مدت ۲ ساعت داخل فریزر بگذارید.
  3. بعد از اینکه آلوورا را از داخل فریزر بیرون آوردید آنها را درون ظرف ریخته و ۲۰۰ گرم از شکر را روی آنها بریزید.
  4. سپس اجازه دهید ترکیب شکر و آلوئورا به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای محیط قرار بگیرد.
  5. ترکیب شکر و آلوئورا را روی حرارت بالا قرار‌دهید تا جوش بیاید.
  6. بعد از اینکه به جوش آمد به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه و البته با در بسته اجازه دهید با حرارت سوزنی به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر بجوشد.
  7. ۸۰۰ گرم باقیمانده از شکر را در این مرحله داخل ظرف ریخته و ۷۰۰ گرم آب را هم اضافه کنید.
  8. با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.
  9. سپس ترکیب آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا زمانی که به نقطه جوش برسد.
  10. هنگام جوشیدن کف شکر سطح آب می‌آید که باید آنها را با یک قاشق بردارید.
  11. حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت همین‌طور بجوشد.
  12. وقتی که ترکیب کمی غلیظ شد آلوئورا و شکری را که قبلا پخته‌‌اید روی شربت بریزید و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد، آبلیمو را هم اضافه کنید.
  13. مربای شما آماده است فقط اجازه دهید که کاملا خنک شود و بعد اسانس آلوئورا را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

10 – روش تهیه مربا انار در منزل

مواد لازم :

  • آب انار : سه و نیم پیمانه
  • دانه انار : یک پیمانه
  • شکر : سه پیمانه
  • آب لیمو : به مقدار لازم

طرز تهیه :

  1. برای تعیین غلظت نهایی مربا، یک بشقاب را در جای خنکی مثل یخچال قرار دهید.
  2. انار را به اندازه ی یک پیمانه، دانه دانه کنید و به اندازه ی سه و نیم پیمانه، آب بقیه را بگیرید.
  3. در ظرف بزرگی، آب انار و شکر را با هم ترکیب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت 30 دقیقه آن ها را بجوشانید.
  4. دانه‌های انار و آب لیمو را به ظرف اضافه کنید و 30 دقیقه ی دیگر آن‌ ها را بپزید.
  5. برای این که غلظت مربا را بفهمید، با استفاده از یک قاشق، یک قطره از مربا را روی ظرف سرد شده بچکانید و ظرف را سرازیر کنید، اگر به سختی روان شد، مربای شما آماده است.
  6. مربا را در ظرف تمیزی بریزید. درب آن را ببندید و در جای تاریک و خنک قرار دهید.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

نکات اساسی جهت تهیه انواع مربا

علت کپک زدن و ترش شدن مربا

این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد.

اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.

علت شکرک زدن مربا

این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد.

در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.

طرز تهیه ۱۰ مدل مربا جدید و خوشمزه + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه ی مربای ولیک (زالزالک) خوشمزه با طعمی جدید + خواص آن

طرز تهیه ی مربای قارچ عجیب ولی خوشمزه و پر خاصیت

طرز تهیه مربا سیب مجلسی و خوشمزه در منزل – مرحله به مرحله

مربای لبو : دستور تهیه مربای لبو با طعم بی نظیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا