دسته‌بندی نشده

طرز تهیه کوفته‌ قلقلی با سس ماست

طرز تهیه کوفته‌ قلقلی با سس ماست، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

طرز تهیه کوفته‌ قلقلی با سس ماست

طرز تهیه کوفته‌ قلقلی با سس ماست

مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی

  • ۵۰۰ گرم گوشت گوساله چرخ کرده
  • ۸۰ گرم آرد
  • ۲ /۱ ق چ بیکینگ‌پودر
  • ۱ عدد پیاز رنده شده
  • ۳ /۱ ق چ ادویه گرام ماسالا
  • ۳ /۱ ق چ زیره
  • به میزان لازم نمک و فلفل

مواد لازم برای سس

  • ۲۰۰ گرم ماست چکیده
  • ۳۵ گرم آرد
  • ۴ /۳ ق چ زیره
  • ۱ عدد پیاز خرد شده
  • ۲ حبه سیر خرد شده
  • ۱ تکه زنجبیل رنده شده
  • ۲ ق چ پودر کاری
  • به میزان لازم نمک و فلفل و روغن
  • ۳ /۱ ق چ زردچوبه
  • ۱ عدد گوجه‌فرنگی خرد شده
  • ۲ ق س آب‌لیمو
  • ۲ عدد فلفل سبز خرد شده

طرز تهیه:

۱. در یک کاسه ماست و آرد را با هم مخلوط کنید. ۷۰۰ گرم آب هم به آن‌ها اضافه کرده و هم بزنید. در یک تابه گود روغن را بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. همه ادویه‌ها برای تهیه سس را داخل آن تفت دهید. بعد از ۳-۲ دقیقه پیاز خرد شده را همراه با سیر و زنجبیل داخل تابه بریزید و تفت دهید. مخلوط ماست را هم بریزید.

حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید. مرتب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. حرارت را کم کرده و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سس غلیظ شود.

۲. همه مواد برای تهیه کوفته ها را داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. ۲ قاشق سوپ‌خوری آب هم به مواد اضافه کرده و ورز دهید. از مواد اندازه یک گردو بردارید و آن را خوب گرد کنید. کوفته ها را به همین شکل آماده کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید،

سپس کوفته ها را داخل آن سرخ کنید. بعدازآنکه سس غلیظ شد، کوفته ها را داخل سس قرار دهید. در انتها فلفل سبزها همراه آب لیمو به مواد اضافه کنید. بعد از ۱۰-۵ دقیقه حرارت را خاموش کرده ، خوراک را سرو کنید.

خواص ماست

1- پیشگیری از پوکی استخوان (استئوپروز)

مصرف کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کلسیم در تمامی سنین در حجم و استحکام استخوان نقش اساسی دارد و ویتامین D جذب کلسیم را بالا می‌برد. برای دارا بودن استخوان‌های محکم روزانه 800 تا 1000 میلی‌گرم کلسیم لازم است که سه لیوان ماست آن را تأمین می‌کند. امروزه بسیاری از انواع ماست‌ها با ویتامین D غنی شده است، روزانهIU 400 ویتامین D برای جذب کلسیم لازم می‌باشد.

2- کاهش خطر فشارخون بالا

در تحقیقات اخیری که در دانشگاه مادرید اسپانیا بر روی 5000 نفر انجام شد 50 درصد خطر فشارخون بالا در افرادی که روزانه 3-2 سهم ماست کم‌چرب مصرف می‌کردند کاهش پیدا کرد؛ دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که کلسیم موجود در لبنیات در باز شدن عروق و کاهش فشارخون نقش دارد.

3- بهبود سیستم گوارش

ماست به بهبود مشکلات گوارشی زیر کمک می‌کند:

* عدم تحمل لاکتوز؛ درحالی‌که 8 درصد جمعیت جهان نسبت به شیر حساس هستند، پژوهشگران اعلام کرده‌اند که شیر دارای لاکتوز و پروتئین کازئین است که افراد به آن آلرژی دارند و در ماست این دو عامل به مقدار حداقل وجود دارد، در صورتی که یک لیوان ماست، همان مقدار پروتئین و کلسیم را به افراد می‌رساند.

* یبوست؛ ماست به دلیل دارا بودن پروبیوتیک‌ها فعالیت روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری می‌کند.

* سرطان روده؛ هنگامی که فعالیت روده افزایش یابد و مدفوع در روده تجمع پیدا نکند تا مواد سمی و رادیکال‌های آزاد ایجاد شود، خطر ابتلا به سرطان روده کاهش می‌یابد.

* عفونت پیلوری معده؛ ماست اسید معده را معتدل کرده و سوزش معده را که باکتری هلیکوباکترپیلوری ایجاد می‌کند کاهش می‌دهد. در تحقیقات اخیر در تایوان ماست به دلیل دارا بودن لاکتوباسیلوس در درمان عفونت هلیکوباکتر مفید می‌باشد و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می‌دهد.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا