دستهبندی نشده
آش انار | طرز تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس
آموزش طرز تهیه آش انار خوشمزه و مجلسی شیرازی
آش در میان انواع غذاهای ایرانی از خوراکی هایی است که در روزهای سرد سال بیش از هر زمان دیگری پخته می شود و به مصرف می رسد .
خیلی ها می گویند خوردن آش دور هم بیشتر می چسبد. به همین دلیل در آخر هفته ها که اعضای خانواده دور هم جمع می شوند، آشی بار می گذارند و میل می کنند. این انتخاب می تواند آش انار باشد. با دلگرم همراه شوید.
آش انار | طرز تهیه اش انار غذای یلدایی خوشمزه
1 – طرز تهیه آش انار با چغندر
مواد لازم:
- چغندر…….. یک عدد
- برنج……… یک لیوان و نیم
- گوشت چرخ کرده …….. نیم کیلو
- لپه …….. نصف لیوان
- آب انار ……….. نصف لیوان
- نعنا خشک ……… یک قاشق غذاخوری
- پیاز …….. دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- چغندر را رنده کرده و می پزیم.
- گوشت کوبیده یا چرخ کرده را به صورت کوفته ریزه در میآوریم.
- برنج، کوفته ریزه، نعنا خشک و پیاز داغ را به ترتیب به چغندر در حال پختن اضافه میکنیم.
- وقتی که برنج پخته شد، آب انار به آن افزوده و میگذاریم به خوبی بپزد.
- وقتی که آش به اندازه دلخواه سفت شد آن را در ظرف ریخته و روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین میکنیم.
نکته:
1) بسته به دلخواه و ذائقه میتوان انار و نعنا را اضافه و کم نمود.
2) در صورتی که آب انار زیاد ترش باشد، میتوان یک یا دو استکان شکر به آن اضافه میکنند
2 – طرز تهیه آش انار با لپه
- برنج …….. یک پیمانه
- سبزی آش………. ( تره – جعفری – گشنیز – نعناع) یک کیلو
- لپه ……. 2-3 قاشق سوپ خوری
- پیاز سرخ کرده……. 3-4 قاشق سوپ خوری
- گوشت چرخ کرده ….. نیم کیلو
- انار….. 2 کیلو
- گلپر ….. 1-2 قاشق سوپ خوری
- روغن …………..2-3 قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل
طرز تهیه :
- لپه و پیاز سرخ کرده را با 4-5 لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی آتش ملایم بگذارید تا لپه کمی بپزد . بعد برنج شسته شده را داخل لپه بریزید تا برنج کاملا بپزد.
- گوشت چرخ کرده را با یکی دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید .به این گوشت یک استکان برنج پخته شده اضافه و کوفته قلقلی درست کنید . بعد کوفته ها را داخل آش بریزید.
- بعد سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید تا آهسته بجوشد و جا بیفتد. با برنج آش لعاب بیاندازد.
- آب انار را داخل آش بریزید . در آخر کار گلپر به آش اضافه کنید و آش را در ظرف بریزید و با نعنا داغ روی آش را تزیین کنید .
3 – طرز تهیه آش انار با رب انار
مواد لازم:
- آب انار …. ۱لیتر
- آب قلم …… ۱لیتر
- سبزی آش ….. ۲۵۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی …… ۱ پیمانه
- برنج ……. ۱پیمانه
- رب انار …….. ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز سرخ کرده …….. ۱پیمانه
- نمک و فلفل زردچوبه …… به میزان لازم
- انار دون شده …….. به میزان لازم
- نعناع ……. ۱قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- لوبیا چشم بلبلی را ۵ ساعت خیس کرده و می پزیم.
- پیاز سرخ کرده را با رب انار همراه با نمک و فلفل و زردچوبه کمی تفت داده و سبزی و برنج را اضافه کرده و آب قلم را در آن ریخته می گذاریم تا بپزد.
- بعد که برنج به حالت له شدگی رسید لوبیا چشم بلبلی پخته را به آن اضافه می کنیم و سپس آب انار را هم اضافه می کنیم .
- می گذاریم تا ۱۰ دقیقه کاملا بجوشد و سپس در ظرف ریخته با انار های دون شده و نعناع تزینن کرده و سپس سرو می کنیم.
4 – طرز تهیه آش انار با گردو
مواد لازم :
- پیاز ریز خرد شده …………… 2 عدد بزرگ
- روغن زیتون …………………. 2 قاشق غذاخوری (و یا روغن مایع)
- زردچوبه و پودر کاری ………… هرکدام ½ قاشق چایخوری
- لپه و برنج …………………… هرکدام 1 پیمانه (برنج دانه ریز بهتر است)
- سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز و نعناع) و برگ چغندر ….. 1 کیلوگرم (شسته و درشت خرد شده)
- آب انار ………………………. 4 تا 5 لیوان (بهتر است ترش باشد)
- رب انار ………………………. 1 قاشق غذاخوری
- لبوی خرد شده ……………… 1 پیمانه
- گردوی خرد شده …………… ½ پیمانه
- سماق ………………………. 2 قاشق غذاخوری سرپر
- گلپر ………………………….. 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل …………………. به میزان لازم
- نعناع داغ، دانه انار و گلپر ……. جهت تزیین
طرز تهیه :
- پیاز رنده شده را با همراه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و قلقلی های ریزی تهیه کرده و در یخچال قرار دهید.
- در قابلمه ی نسبتا” بزرگی 2 عدد پیاز بزرگ را ریز خرد کره و با روغن زیتون تفت داده، زردچوبه و پودر کاری افزوده و تفت دهید تا بوی ادویه ها به مشام برسد.
- سپس لپه را افزوده و کمی تفت دهید. 1 پیمانه آب ریخته تا لپه ها کمی بپزند. برنج را با آب گرم خیسانده و با دست دانه ها را له کنید. سپس به مخلوط افزوده و 3 لیوان دیگر آب بیفزایید.
- قلقلی ها را در روغن سرخ کرده تا رنگ آن ها تغییر کرده و کمی پخته شوند و کناری قرار دهید، سبزی آش را همراه با برگ چغندر به مواد آش بیفزایید.
- قلقلی ها را اضافه کرده و 4 تا 5 لیوان آب انار بریزید. 1 قاشق غذاخوری نیز رب انار در صورت در دسترس بودن اضافه کنید.
- سپس لبوی خرد شده (من از لبوی کنسروی استفاده کردم) و نصف پیمانه گردوی خرد شده را هم به مواد بیفزایید. 2 قاشق غذاخوری سرپر سماق به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و طعم آش را بچشید.
- ابتدا کمی حرارت را زیاد کنید پس از به جوش آمدن آش، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا آش جا بیفتد. لحظات آخر 2 قاشق غذاخوری گلپر بریزید کمی که حرارت دید آش را از روی حرارت بردارید و میزان نمک و ادویه ها را بچشید.
- 2 قاشق غذاخوری روغن را حرارت دهید تا گرم شود و 1 قاشق غذاخوری نعناع نرم کوبیده را اضافه کنید و تفت دهید. آش را در ظرف کشیده و با نعناع، انار و گلپر تزیین کنید.
5 – طرز تهیه آش انار با بلغور گندم
مواد لازم:
- گوشت گوسفند با استخوان …….. 250 گرم
- پیاز بزرگ ……. پوست کنده 1 عدد
- پیاز داغ ………. 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
- برنج ایرانی ……….. یک دوم پیمانه
- بلغور گندم ……… یک چهارم پیمانه
- عدس، نخود و لوبیا چیتی، پخته شده مجموعاً ……. 2 پیمانه
- آب انار ………. 1لیتر
- سبزی آش، پاک و خرد شده ……. 500 گرم
- چغندر، نگینی خرد شده ………….. 1 عدد
- انار دانه شده برای تزیین …….. 1 پیمانه
- نعناع خشک، روغن، زردچوبه، نمک و فلفل …… به مقدار لازم
طرز تهیه :
- پیاز را همراه فلفل با گوشت بپزید، زمان آخر پخت گوشت 1 تا 5/1 پیمانه آب داشته باشد.
- پیاز داغ را همراه با کمی روغن و زردچوبه و برنج و بلغور خیس شده از قبل، همراه با 4 پیمانه آب بپزید تا پخته و له شود و لعاب بیندازد.
- استخوان گوشت را بگیرید و گوشت را ریش ریش کنید و آن را همراه با برنج، بلغور، نخود، عدس، لوبیا چیتی، آب انار، نمک، فلفل و زرد چوبه با 2 قاشق پیاز داغ و آب گوشت در قابلمهای که گنجایش آش را داشته باشد بریزید و جوش آورید.
- سبزی آش را بعد از جوش آمدن آش همراه با چغندر اضافه کنید و آش را جا بیندازید و در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با نعناع داغ و چغندر پخته شده و کوفته ریزه تزیین کنید.
6 – طرز تهیه آش انار مازندرانی
مـواد لازم :
- سبزی آش ……… یک کیلو
- گوشت چرخ کرده ….. ۲۰۰گرم
- لپه ……. یک و نیم پیمانه
- بلغور …… یک و نیم قاشق
- رب انار ……… یک و نیم قاشق
- برنج ……… یک و نیم پیمانه
- باقالای مازندرانی ………… ۱۰۰گرم
- پیاز ………. یک کیلو
- نعناع ………. سه قاشق
- آب انار ……….. یک لیوان
- نمک فلفل زرچوبه ………به میزان دلخواه
طرز تهیه :
- بلغور لپه و برنج را با هم پخته و سپس سبزی را به آن می افزاییم و پس از افزودن نمک و زردچوبه و فلفل می گذاریم تا خوب پخته شوند .
- سپس باقالا و نصف پیاز داغ و نعناع داغ را به آن می افزاییم بعد از پخته شدن باقالاها رب انار و آب انار را نیز به آش افزوده می گذاریم تا آش خوب جا بیفتد .
- در انتها گوشت را که به صورت کفته ریزه سرخ کرده ایم به آش اضافه می کنیم با باقی مانده پیاز داغ و نعناع داغ آش را تزیین کرده و نوش جان کنید .
خواص درمانی انار
- انار یکی از میوهایی بسیار موثر در پیشگیری از بیماری قلبی عروقی و سرطان است.
- همچنین خوردن انار چربی بدن وسموم بدن را دفع می کند.
- پوسته های سفید داخل انار معده را پاک می کند، برای همین توصیه می شود انار را با پیه آن مصرف کنید.
بیشتر بخوانید :
آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )
آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار