طرز تهیه خورش کدو سبز و اصول پخت خورشت کدو سبز خوشمزه
دلگرم : کدو سبز خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می توانید از این خواص بهره مند شوید. از مهم ترین خواص کدو سبز می توان به سلامت قلب ، کاهش کلسترول ، پیشگیری از برخی سرطان ها ، کنترل فشار خون و سلامت دستگاه گوارش اشاره کرد.
خورش کدو سبز | طرز تهیه خورش کدو سبز
۱ – خورشت بادمجان و کدو با غوره
مواد لازم:
- گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
- بادمجون قلمی فرد اعلا ۴ عدد (هرچه بیشتر بهتر)
- کدو سبز قلمی ۴ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- رب گوجه ۲ ق غ
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- و غوره سبز بی دونه ۲ پ (بازم هرچی بیشتر بهتر)
طرزتهیه:
- پیاز رو نگینی خورد کنین و تو روغن حسابی تفت بدین
- گوشت رو اضافه کنین و اجازه بدین تفت بخوره
- وقتی رنگ گوشت عوض شد موقع اضافه کردن ادویه هاست (نمک و فلفل و زردچوبه)
- اجازه بدین ادویه ها حسابی سرخ شن و عطرشون آشپزخونتونو برداره
- رب رو اضافه کنین و سرخ کنین تا رنگ رب وا بشه و بوی خامیش از بین بره
- بعد ۲ لیوان آبجوش اضافه کنین و اجازه بدین خورشت کمی بجوشه و غلیظ شه
- بعد بادمجون و کدوهای سرخ شده رو به خورشت اضافه میکنین
- دوباره ۲ لیوان ابجوش اضافه میکنین و اجازه میدین تا خورشت جا بیفته اواخر پخت غوره رو اضافه میکنین
- ۱۵ دقیقه بعده اضافه کردنه غوره غذا رو از رو اجاق برمیدارین و سرو میکنین
- غوره نباید خیلی پخته بشه چون له میشه و از شکل میافته!
۲ – خورش کدو سبز با پوست
مواد لازم :
- کدو سبز ریز ۶ عدد (یا به دلخواه)
- گوشت یا مرغ ۲۵۰ گرم
- گوجه فرنگی دو عدد متوسط
- پیاز یک عدد
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- رب گوجه یک تا دو قاشق غذاخوری
- نمک و غوره یا آبغوره یا آبلیمو یا آب نارنج به میزان لازم
طرز تهیه :
- پیاز را ریز خرد می کنیم و در مقداری روغن تفت میدیم تا نرم و سبک بشه گوشت را بهش اضافه می کنیم و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ بده
- الان وقت اضافه کردن زردچوبه هست که مقداری هم باید با گوشت تفت بخوره و در آخر رب گوجه را اضافه کرده و خیلی کم تفت میدیم .
- جدیدا گفته میشه که رب گوجه را زیاد تفت ندین سرطان زاست منم حرف گوش دادم و مدتیه که رب را کم تفت میدم .
- اگر از مرغ استفاده بکنیم همون ابتدا نمک را اضافه می کنیم ولی اگر گوشت استفاده می کنیم نمک را بعد از پخت گوشت بهش اضافه می کنیم
- .مقداری آب جوش به گوشت اضافه و با حرارت بالا اجازه میدیم به جوش بیاد بعد حرارت را کم در قابلمه را می بندیم و اجازه میدیم تا بپزه .
نکته :
- اگر گوشت را با پیاز خوب تفت ندیم و رنگش تغییر نکنه در حین پخت یک کف بد شکلی از اون خارج میشه که روی سطح قابلمه را میگیره.
- اگر به موادی که تفت دادیم آب سرد اضافه کنیم مواد سرد میشن و تا بیان دوباره گرم بشن گوشت یک کفی را از خودش بیرون میده .
- سر و ته کدو را می گیریم و از وسط نصفشون می کنیم بعد هر دو طرفش را سرخ می کنیم احتیاج به روغن زیادی نداریم .
۳ – طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت چرخی
مواد لازم :
- کدو سبز قلمی ۴ عدد
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیر ۳ حبه
- گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع و آبلیمو به اندازه کافی
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه :
- ابتدا سیر را رنده کنید و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید.
- پس از اینکه روغن داغ شد سیر رنده شده و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.
- پس از اینکه سیر و پیاز نرم شدند مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند.
- در مرحله بعدی گوشت را به خوبی بشویید سپس به صورت خورشتی ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید.
۴ – خورش کدو با گشنیز
مواد لازم :
- پیاز ۱عدد
- کدو سبز قلمی ۵تا ۶ عدد
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- گشنیز تازه ۳۰۰گرم یا دو بسته کوچک
- نمک و فلفل و زرچوبه به میزان لازم
- ادویه خورشتی ۱ ق چ
- آبغوره یا آبلیمو به میزان دلخواه
طرز تهیه :
- کدو سبز ها را خوب شده به دلخواه پوست کرده و در اندازه های دلخواه برش داده وسرخ کنید.
- گوشت را به همراه پیاز تفت داده و زرچوبه و ادویه خورشتی را به آن اضافه کرده و سپس آب را بیفزایید
- گشنیز ها را شسته وخرد کنید.
- بعد از اینکه گوشت پخت نمک و گشنیز و کدوها را اضافه کنید.
- نیم ساعت دیگر صبرکنید تا کدوها بپزند.
- در پایان هم چاشنی دلخواهتون را اضافه کنید.(از غوره هم می تونین استفاده کنید.البته هم زمان با کدو به غذا اضافه کنین )
امیدوارم که درست کنین و لذت ببرین .نوش جونتون
۵ – خورش کدو پاکستانی
مواد لازم :
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- کدو و تفت داده شده ۵۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ ق غ
- ادویه
- فلفل قرمز ، کاری ، نمک و فلفل
- پودر زنجبیل به میزان لازم
- گشنیز تازه خرد شده۵۰۰ گرم
طرز تهیه :
- گوشتها رو با پیاز خلالی سرخ می کنیم و در ظرف رو می زاریم تا آب بندازه بعد که آبش رو یه کم که کشید رب رو اضافه می کنیم
- ۲ پیمانه آب می ریزیم و میزاریم تا خوب بپزه بعد که گوشت تقریبآ پخته شد کدو ها رو اضافه می کنیم به همراه ادویه و در آخر گشنیز رو تو نیم ساعت آخر پخت اضافه می کنیم.
نکات :این خوراک یه غذای تنده. میتوانید بدون گشنیز هم تهیه کنید .
۶ – روش پخت خورش کدو ترش
مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- کدو خورشتی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- فلفل شیرین ۵ عدد
- سیر ۱ حبه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- سماق ۱ قاشق چایخوری
- نمک و ادویه به میزان کافی
طرز تهیه :
- ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با مقداری روغن داخل یک قابلمه تفت می دهیم تا طلایی و نرم شود.
- سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و بعد از اینکه گوشت رنگش تغییر کرد سیر و فلفل های شیرین را خرد کرده و اضافه می کنیم.
- در روشی دیگر می توانیم گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی هم سرخ کنیم و در پایان پخت خورش به آن اضافه کنیم.
- بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می دهیم تا خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و کمی سرخ شود.
- حالا کدو ها را به صورت راه راه پوست بکنید و هر کدو را از طول به ۴ قسمت خرد کنید.
- سپس با برش عرضی کدو هایی به اندازه انگشت شصت تهیه می کنیم و داخل مواد می ریزیم.
- ۲ لیوان آب جوش ، سماق ، نمک و فلفل سیاه را به خورش اضافه کرده و می گذاریم بپزد.
- بعد از پخت کامل و جا افتادن ، آن باید باید آب کمی داشته باشد. پس از جا افتادن خورش آنرا به همراه برنج سرو می کنیم.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی خورش مرغ با کاری غذای محبوب هندی ها
خورش چغرتمه | طرز تهیه خورش محبوب گیلانی ها
خورش ونوشک | دستور اصلی خورش محلی کرمانشاه