طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس
آموزش تهیه آش کدو حلوایی به روش اصلی
طبخ آش کدو حلوایی بیشتر در زمستان صورت میگیرد و بهانه خوبی برای جمع کردن افراد خانواده در کنار یکدیگر است.
این آش در مناطق مختلف با استفاده از مواد اولیه متنوع و به روشهای خاصی درست میشود. برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه آش کدو حلوایی مرحله به مرحله
1 – طرز تهیه آش کدو حلوایی با طعم عسل
مواد لازم :
- پیاز سرخ شده 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
- عدس 200 گرم
- برنج 150 گرم
- کدو حلوایی 2 کیلو
- آب لیمو یک استکان
- عسل 2 تا 3 قاشق
- نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:
- پیاز سرخ شده و عدس را با مقداری آب و کمی نمک می گذاریم بپزد. بعد برنج را اضافه می کنیم و می گذاریم برنج هم کاملاً بپزد.
- سپس کدو را قطعه قطعه کرده، پوست می کنیم و ریشه های داخل کدو را می گیریم و داخل سایر مواد می کنیم و می گذاریم کدو نیز بپزد. حرارت زیر آش باید ملایم باشد.
- گاهی آش را به هم می زنیم تا تمام مواد له شود و آش کاملا جا بیفتد بعد عسل و آبلیمو را اضافه می کنیم (مقدار عسل و آبلیمو آش متناسب ذائقه اشخاص کم یا زیاد می شود) نمک را اضافه می کنیم.
- آش را در ظرف می کشیم و روی آن را کمی نعناع داغ می دهیم.
2 – طرز تهیه آش کدو حلوایی با طعم هل و گلاب
مواد لازم :
- کدو حلوایی پخته و پوره شده 1/5 پیمانه
- برنج 2/3 پیمانه
- شیر 2 تا 2/5 پیمانه
- نمک 1/8 ق چایخوری
- شکر 1/4 پیمانه ( در صورت شیرین نبودن کدو می توانید مقدار بیشتری تا 1/2 پیمانه هم از شکر استفاده کنید . بهتر است شکر را کم کم اضافه کرده و بچشید تا بیش از حد شیرین نشود.)
- پودر هل 1/2 ق چایخوری
- گلاب 1/4 پیمانه
- دارچین برای تزیین مقداری
طرز تهیه :
- برنج را شسته و بگذارید تا به مدت چند ساعت خیس بخورد. این زمان بستگی به نوع برنج شما دارد .
- کدو حلوایی را به قطعه های بزرگ خرد کرده سپس تخم و پوست آن را گرفته و با کمی آب بگذارید تا بپزد و نرم شود. سپس آن را به صورت پوره در بیاورید.
- برنج را با نمک و مقداری آب بگذارید تا بپزد .میزان آب هم بستگی به نوع برنج شما دارد . درست مثل وقتی که می خواهید شیر برنج درست کنید . مقدار آب باید در حدی باشد که برنج خوب مغز پخت شود.
- وقتی برنج پخت و کمی له شد و هنوز مقدار کمی آب آن باقی مانده بود کدو پوره شده و شیر و شکر و گلاب و ادویه ها را به آن اضافه کرده و با قاشق چوبی هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند .حدود 15 تا 25 دقیقه طول می کشد تا آش کدو جا بیفتد و شیر روی آش شروع به جمع شدن میکند. آش در این زمان نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق باید باشد.
- اگر بیش از حد غلیظ شود برنج به اصطلاح ری کرده و شیر را سریع جذب کرده و آش سفت می شود.
نکات لازم برای پخت آش کدو حلوایی
- میزان شکر بستگی به ذائقه شما می تواند کم یا زیاد شود .فقط دقت داشته باشید که شکر را بعد از پختن کامل برنج به آن اضافه کنید .
- خوردن این آش در پاییز و زمستان بسیار دلچسب است . بخصوص برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی و گلو درد . التهاب گلو را کم کرده و درد سینه را الیتام می بخشد. البته اگر در این حالت به استفاده از ادویه هایی مثل هل و دارچین حساسیت دارید میتوانید آن ها را حذف کنید.
- اگر آش بعد از سرو اول اضافه ماند برای گرم کردن آن در نوبت بعدی می توانید با افزودن مقدار کمی شیر دوباره آش را رقیق کرده و میل کنید.
3 – روش تهیه آش کدو حلوایی با ذرت و هویج
مواد لازم :
- سیب زمینی 2 عدد
- کدو حلوائی پوست گرفته 500 گرم
- آب مرغ یا گوشت 4 لیوان
- شیر 3 لیوان
- نمک و فلفل مقداری
- فلفل دلمه ای خرد شده یک عدد
- کنسرو ذرت یک پیمانه
- نخود فرنگی نصف پیمانه
- هویج خرد شده و پخته نصف پیمانه
- پیاز داغ یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
- سیب زمینی و کدو رو با آب مرغ بزارید رو حرات تا کاملا پخته بشه .
- بعد میکس کنید تا کاملا مثل پوره بشه سپس بقیه مواد رو بهش اضافه کنید و اجازه بدید بجوشه و جا بیفته.
- موقع سرو پیاز داغ رو بریزید روش و سرو کنید.
- اگه دوست داشته باشید میتونید شیر رو حذف کنید به جاش آب مرغ رو زیادتر کنید و به آش زعفرون اضافه کنید.
- در هر دو حالت خوشمزه و مقوی هست ولی اگه با شیر درست کردید حتما آبلیمو هم کنار غذا داشته باشید چون خیلی طعمش رو خوشمزه تر میکنه.
4 – طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی
آش کدو حلوایی گیلانی یک نوع آش شیرین است که از ترکیب کدو با برنج درست میشود و طعم دهنده اصلی آن دارچین است.
مواد لازم :
- کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده 500 گرم
- برنج 1 لیوان
- شیر 2 لیوان
- آب 3 لیوان
- کره 50 گرم
- شکر به میزان لازم
- دارچین به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را شسته و در آب خیس کنید.
- کدو را تکه تکه کرده، پوست بگیرید و به قطعات مربعی برش بزنید.
- برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهید، سپس کدو را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند.
- شیر و کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
- در انتها شکر را اضافه کرده و برای تزیین روی آش از دارچین استفاده کنید.
5 – روش تهیه آش کدو حلوایی قمی
آش کدو حلوایی قمی از ترکیب ماش، برنج و کدو درست میشود و ادویه طعم دهنده آن زیره سیاه است.
مواد لازم :
- کدو پوست گرفته و خرد شده 500 گرم
- برنج 1/2 پیمانه
- پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
- ماش 100 گرم
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- آب 4 پیمانه
- نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو را پوست گرفته و به صورت حبهای خرد کنید. سپس با روغن زیاد تفت دهید.
- پیاز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زیره را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- ماش را از قبل ۳-۲ ساعت خیس کنید و سپس ماش خیس خورده را همراه ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
- وقتی ماش نیم پز شد، برنج را اضافه کنید و اجازه دهید برنج بپزد و نرم شود.
- وقتی آش کاملا جا افتاد و مثل حلیم شد با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود.
نکته: استفاده از برنج نیم دانهی دودی در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر میشود.
6 – طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی
مصرف این آش برای بیماران دیابتی و حتی جلوگیری از دیابت بسیار مفید است. مردم استان یزد برای تهیه آش کدو از موادی، چون ماش، لوبیا، کدو، پیاز، روغن، فلفل، نمک و برخی از ادویهها استفاده میکنند.
مواد لازم :
- کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده 250 گرم
- لوبیا قرمز 500 گرم
- ماش 50 گرم
- برنج 50 گرم
- پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا و ماش را به صورت جداگانه بپزید.
- برنج را شسته و با ۲ لیوان آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم شود.
- پس از پختن برنج، کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کدو حلوایی بپزد.
- لوبیا و ماش پخته را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
- پس از جا افتادن آش، پیاز داغ و دارچین را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
7 – آموزش طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهانی
آش کدو حلوایی اصفهانی ترکیبی از حبوبات مختلف، کدو، بلغور گندم و سبزی است که با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میشود و به جرات میتوان گفت یکی از خوشمزه ترین آشهای ایرانی است.
مواد لازم :
- کدو پوست گرفته و خرد شده 500 گرم
- ماش 1/2 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 1/2 پیمانه
- نخود 1/4 پیمانه
- لوبیا چیتی 1/4 پیمانه
- لوبیا سفید 1/4 پیمانه
- بلغور گندم 2 پیمانه
- سبزی آش پاک شده و خرد شده 1 کیلوگرم
- پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری
- نعنا داغ 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
- همه حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس هر یک را به صورت جداگانه بپزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- بلغور گندم را با ۴ پیمانه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید با درب باز بپزد و نرم شود. در این فاصله گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد.
- در قابلمه دیگری، آب را به جوش آورید و سپس سبزی و کدوی خرد شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن افزوده و اجازه دهید سبزی و کدو روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند.
- پس از اینکه سبزی و کدو پخته شد، بلغور و حبوبات پخته را به آن اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا آش جا بیفتد و غلیظ شود.
- در انتها نیمی از پیاز داغ را در قالبمه بریزید، نمک و فلفل آش را امتحان کنید و حرارت را خاموش کنید.
- آش کدو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
8 – طرز تهیه کدو حلوایی ترش و شیرین
مواد لازم :
- پیاز کوچک-1 عدد
- کدو حلوایی خرد شده- 20 تکه
- آبغوره- نصف لیوان
- شکر- 5 قاشق غذاخوری
- آلو- 20 عدد
- دارچین و هل- به اندازه لازم
طرز تهیه:
- ابتدا کدو حلوایی رو به اندازه های کوچک تکه می کنیم و با مقداری دارچین می گذاریم تو روغن کمی سرخ بشه.
- کمی که سرخ شده، پیاز های ریز شده رو که سرخ کردیم اضافه می کنیم و یا می گذاریم وسط ماهیتابه سرخ بشه.
- حدود سه لیوان آب اضافه می کنیم تا بپزه. باید مراقب بود که کدو ها شکل اصلی اش رو در حین پخت از دست نده.
- زمانی که کدو پخت، شکر+ هل+ آبغوره+ آلو را در نهایت اضافه می کنیم و با شعله خیلی کم اجازه می دیم مزه ها با هم ترکیب بشن و بعد از پنج دقیقه از روی شعله بر می داریم.
نکته: این آش برای دسر مناسب هست و به صورت گرم خورده می شه. میزان شکر و آلو بستگی به ذائقه خودتون داره با کم و زیاد شدن آنها می توانید این غذا را ترش تر و یا شیرین تر کنید.
فواید بی نظیر کدو حلوایی
کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان و یکی از سبزیجات مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزاست که بیشتر در فصل زمستان مصرف میشود.
آش کدو حلوایی یکی از غذاهایی است که با این ماده غذایی و به سبکهای متنوعی درست میشود.
شما میتوانید این آش را مطابق ذائقه خود تهیه کنید و از خواص بینظیر آن برخوردار شوید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
طرز تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس
آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )
طرز تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس