دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

آموزش تهیه آش کدو حلوایی به روش اصلی

طبخ آش کدو حلوایی بیشتر در زمستان صورت می‌گیرد و بهانه خوبی برای جمع‌ کردن افراد خانواده در کنار یکدیگر است.

این آش در مناطق مختلف با استفاده از مواد اولیه متنوع و به روش‌های خاصی درست می‌شود. برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.

separator line

طرز تهیه آش کدو حلوایی مرحله به مرحله

1 – طرز تهیه آش کدو حلوایی با طعم عسل

مواد لازم :

  • پیاز سرخ شده 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
  • عدس 200 گرم
  • برنج 150 گرم
  • کدو حلوایی 2 کیلو
  • آب لیمو یک استکان
  • عسل 2 تا 3 قاشق
  • نمک به مقدار کافی

طرز تهیه:

  1. پیاز سرخ شده و عدس را با مقداری آب و کمی نمک می گذاریم بپزد. بعد برنج را اضافه می کنیم و می گذاریم برنج هم کاملاً بپزد.
  2. سپس کدو را قطعه قطعه کرده، پوست می کنیم و ریشه های داخل کدو را می گیریم و داخل سایر مواد می کنیم و می گذاریم کدو نیز بپزد. حرارت زیر آش باید ملایم باشد.
  3. گاهی آش را به هم می زنیم تا تمام مواد له شود و آش کاملا جا بیفتد بعد عسل و آبلیمو را اضافه می کنیم (مقدار عسل و آبلیمو آش متناسب ذائقه اشخاص کم یا زیاد می شود) نمک را اضافه می کنیم.
  4. آش را در ظرف می کشیم و روی آن را کمی نعناع داغ می دهیم.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

2 – طرز تهیه آش کدو حلوایی با طعم هل و گلاب

مواد لازم :

  • کدو حلوایی پخته و پوره شده 1/5 پیمانه
  • برنج 2/3 پیمانه
  • شیر 2 تا 2/5 پیمانه
  • نمک 1/8 ق چایخوری
  • شکر 1/4 پیمانه ( در صورت شیرین نبودن کدو می توانید مقدار بیشتری تا 1/2 پیمانه هم از شکر استفاده کنید . بهتر است شکر را کم کم اضافه کرده و بچشید تا بیش از حد شیرین نشود.)
  • پودر هل 1/2 ق چایخوری
  • گلاب 1/4 پیمانه
  • دارچین برای تزیین مقداری

طرز تهیه :

  1. برنج را شسته و بگذارید تا به مدت چند ساعت خیس بخورد. این زمان بستگی به نوع برنج شما دارد .
  2. کدو حلوایی را به قطعه های بزرگ خرد کرده سپس تخم و پوست آن را گرفته و با کمی آب بگذارید تا بپزد و نرم شود. سپس آن را به صورت پوره در بیاورید.
  3. برنج را با نمک و مقداری آب بگذارید تا بپزد .میزان آب هم بستگی به نوع برنج شما دارد . درست مثل وقتی که می خواهید شیر برنج درست کنید . مقدار آب باید در حدی باشد که برنج خوب مغز پخت شود.
  4. وقتی برنج پخت و کمی له شد و هنوز مقدار کمی آب آن باقی مانده بود کدو پوره شده و شیر و شکر و گلاب و ادویه ها را به آن اضافه کرده و با قاشق چوبی هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند .حدود 15 تا 25 دقیقه طول می کشد تا آش کدو جا بیفتد و شیر روی آش شروع به جمع شدن میکند. آش در این زمان نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق باید باشد.
  5. اگر بیش از حد غلیظ شود برنج به اصطلاح ری کرده و شیر را سریع جذب کرده و آش سفت می شود.

separator line

نکات لازم برای پخت آش کدو حلوایی

  • میزان شکر بستگی به ذائقه شما می تواند کم یا زیاد شود .فقط دقت داشته باشید که شکر را بعد از پختن کامل برنج به آن اضافه کنید .
  • خوردن این آش در پاییز و زمستان بسیار دلچسب است . بخصوص برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی و گلو درد . التهاب گلو را کم کرده و درد سینه را الیتام می بخشد. البته اگر در این حالت به استفاده از ادویه هایی مثل هل و دارچین حساسیت دارید میتوانید آن ها را حذف کنید.
  • اگر آش بعد از سرو اول اضافه ماند برای گرم کردن آن در نوبت بعدی می توانید با افزودن مقدار کمی شیر دوباره آش را رقیق کرده و میل کنید.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

3 – روش تهیه آش کدو حلوایی با ذرت و هویج

مواد لازم :

  • سیب زمینی 2 عدد
  • کدو حلوائی پوست گرفته 500 گرم
  • آب مرغ یا گوشت 4 لیوان
  • شیر 3 لیوان
  • نمک و فلفل مقداری
  • فلفل دلمه ای خرد شده یک عدد
  • کنسرو ذرت یک پیمانه
  • نخود فرنگی نصف پیمانه
  • هویج خرد شده و پخته نصف پیمانه
  • پیاز داغ یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

  1. سیب زمینی و کدو رو با آب مرغ بزارید رو حرات تا کاملا پخته بشه .
  2. بعد میکس کنید تا کاملا مثل پوره بشه سپس بقیه مواد رو بهش اضافه کنید و اجازه بدید بجوشه و جا بیفته.
  3. موقع سرو پیاز داغ رو بریزید روش و سرو کنید.
  4. اگه دوست داشته باشید میتونید شیر رو حذف کنید به جاش آب مرغ رو زیادتر کنید و به آش زعفرون اضافه کنید.
  5. در هر دو حالت خوشمزه و مقوی هست ولی اگه با شیر درست کردید حتما آبلیمو هم کنار غذا داشته باشید چون خیلی طعمش رو خوشمزه تر میکنه.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

4 – طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی

آش کدو حلوایی گیلانی یک نوع آش شیرین است که از ترکیب کدو با برنج درست می‌شود و طعم دهنده اصلی آن دارچین است.

مواد لازم :

  • کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده 500 گرم
  • برنج 1 لیوان
  • شیر 2 لیوان
  • آب 3 لیوان
  • کره 50 گرم
  • شکر به میزان لازم
  • دارچین به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. برنج را شسته و در آب خیس کنید.
  2. کدو را تکه تکه کرده، پوست بگیرید و به قطعات مربعی برش بزنید.
  3. برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهید، سپس کدو را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند.
  4. شیر و کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
  5. در انتها شکر را اضافه کرده و برای تزیین روی آش از دارچین استفاده کنید.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

5 – روش تهیه آش کدو حلوایی قمی

آش کدو حلوایی قمی از ترکیب ماش، برنج و کدو درست می‌شود و ادویه طعم دهنده آن زیره سیاه است.

مواد لازم :

  • کدو پوست گرفته و خرد شده 500 گرم
  • برنج 1/2 پیمانه
  • پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
  • ماش 100 گرم
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • آب 4 پیمانه
  • نمک، فلفل و روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. کدو را پوست گرفته و به صورت حبه‌ای خرد کنید. سپس با روغن زیاد تفت دهید.
  2. پیاز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زیره را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  3. ماش را از قبل ۳-۲ ساعت خیس کنید و سپس ماش خیس خورده را همراه ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
  4. وقتی ماش نیم پز شد، برنج را اضافه کنید و اجازه دهید برنج بپزد و نرم شود.
  5. وقتی آش کاملا جا افتاد و مثل حلیم شد با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود.

نکته: استفاده از برنج نیم دانه‌ی دودی در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر می‌شود.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

6 – طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی

مصرف این آش برای بیماران دیابتی و حتی جلوگیری از دیابت بسیار مفید است. مردم استان یزد برای تهیه آش کدو از موادی، چون ماش، لوبیا، کدو، پیاز، روغن، فلفل، نمک و برخی از ادویه‌ها استفاده می‌کنند.

مواد لازم :

  • کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده 250 گرم
  • لوبیا قرمز 500 گرم
  • ماش 50 گرم
  • برنج 50 گرم
  • پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و دارچین به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. لوبیا و ماش را به صورت جداگانه بپزید.
  2. برنج را شسته و با ۲ لیوان آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم شود.
  3. پس از پختن برنج، کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کدو حلوایی بپزد.
  4. لوبیا و ماش پخته را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
  5. پس از جا افتادن آش، پیاز داغ و دارچین را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

7 – آموزش طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهانی

آش کدو حلوایی اصفهانی ترکیبی از حبوبات مختلف، کدو، بلغور گندم و سبزی است که با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می‌شود و به جرات می‌توان گفت یکی از خوشمزه‌ ترین آش‌های ایرانی است.

مواد لازم :

  • کدو پوست گرفته و خرد شده 500 گرم
  • ماش 1/2 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی 1/2 پیمانه
  • نخود 1/4 پیمانه
  • لوبیا چیتی 1/4 پیمانه
  • لوبیا سفید 1/4 پیمانه
  • بلغور گندم 2 پیمانه
  • سبزی آش پاک شده و خرد شده 1 کیلوگرم
  • پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری
  • نعنا داغ 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. همه حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس هر یک را به صورت جداگانه بپزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  2. بلغور گندم را با ۴ پیمانه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید با درب باز بپزد و نرم شود. در این فاصله گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد.
  3. در قابلمه دیگری، آب را به جوش آورید و سپس سبزی و کدوی خرد شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن افزوده و اجازه دهید سبزی و کدو روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند.
  4. پس از اینکه سبزی و کدو پخته شد، بلغور و حبوبات پخته را به آن اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا آش جا بیفتد و غلیظ شود.
  5. در انتها نیمی از پیاز داغ را در قالبمه بریزید، نمک و فلفل آش را امتحان کنید و حرارت را خاموش کنید.
  6. آش کدو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

8 – طرز تهیه کدو حلوایی ترش و شیرین

مواد لازم :

  • پیاز کوچک-1 عدد
  • کدو حلوایی خرد شده- 20 تکه
  • آبغوره- نصف لیوان
  • شکر- 5 قاشق غذاخوری
  • آلو- 20 عدد
  • دارچین و هل- به اندازه لازم

طرز تهیه:

  1. ابتدا کدو حلوایی رو به اندازه های کوچک تکه می کنیم و با مقداری دارچین می گذاریم تو روغن کمی سرخ بشه.
  2. کمی که سرخ شده، پیاز های ریز شده رو که سرخ کردیم اضافه می کنیم و یا می گذاریم وسط ماهیتابه سرخ بشه.
  3. حدود سه لیوان آب اضافه می کنیم تا بپزه. باید مراقب بود که کدو ها شکل اصلی اش رو در حین پخت از دست نده.
  4. زمانی که کدو پخت، شکر+ هل+ آبغوره+ آلو را در نهایت اضافه می کنیم و با شعله خیلی کم اجازه می دیم مزه ها با هم ترکیب بشن و بعد از پنج دقیقه از روی شعله بر می داریم.

نکته: این آش برای دسر مناسب هست و به صورت گرم خورده می شه. میزان شکر و آلو بستگی به ذائقه خودتون داره با کم و زیاد شدن آنها می توانید این غذا را ترش تر و یا شیرین تر کنید.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

فواید بی نظیر کدو حلوایی

کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان و یکی از سبزیجات مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزاست که بیشتر در فصل زمستان مصرف می‌شود.

آش کدو حلوایی یکی از غذا‌هایی است که با این ماده غذایی و به سبک‌های متنوعی درست می‌شود.

شما می‌توانید این آش را مطابق ذائقه خود تهیه کنید و از خواص بی‌نظیر آن برخوردار شوید.

طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی

طرز تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس

آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )

طرز تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا