جهت جلوگیری از تشنگی ، در هنگام سحر از میوه استفاده کنید
در هنگام سحری از ميوه يا آب ميوه تازه استفاده کنید ، از تشنگی در طول روز جلوگیری می کند . همچنين براي جبران کمبود ميزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، مي توان از مقداري سوپ يا آش هنگام افطار استفاده کرد.
جهت جلوگیری از تشنگی ، در هنگام سحر از میوه استفاده کنید
در ادامه آمده است: مايعات را مي توان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در اين صورت هنگام سحر ضرورتي وجود ندارد که از چند ليوان آب يا از مقدار زيادي چاي براي رفع تشنگي در طول روزه داري استفاده کرد.
مينا مينايي، کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت و درمان افزود: نبايد دسرها و شيريني ها را که حاوي شکر فراوان هستند، به مقدار زياد مصرف کرد و بهتر است به جاي آنها از خرما و توت که داراي قند طبيعي و همچنين املاح و ويتامين هستند، استفاده نمود.
وي با بيان اين که روزه داران بايد از خوردن غذاهاي شور هنگام سحر خودداري کنند، زيرا تشنگي را در طول روز افزايش مي دهد، ادامه داد: بايد از خوردن غذاهاي بسيار سرد يا بسيارگرم و نيز از نوشيدن آب سرد در ابتداي افطار خودداري شود و در صورت رفع تشنگي مي توان از آب گرم، چاي يا شير گرم استفاده کرد.
همچنين مصرف زياد غذاهاي ترش و شور، شير، ميوه و سبزيجات خام و برنج نيز در ازدياد ترشح اسيد معده و در نتيجه ايجاد سوزش و درد معده و اثني عشر دخالت دارند.
مبتلايان به زخم معده و اثني عشر و ناراحتي روده بهتر است از غذاهايي استفاده کنند که هضم شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود که از جمله اين غذاها مي توان به غذاهاي کبابي و خورشتي، انواع سوپ کم چرب، آب ميوه ها، نان، پنير و ماست به مقدار کم اشاره کرد.
استرس و فشار عصبي و روحي، داشتن گروه خوني O، وجود ميکروب هليکوباکترپيلوري، مصرف قهوه و الکل از عوامل تشديد کننده زخم معده و اثني عشر هستند.
متخصصان تغذيه مي گويند: مصرف بادمجان، فلفل و ساير ادويه هاي در هنگام سحر به دليل ايجاد احساس تشنگي بيش تر، براي روزه داران توصيه نمي شود.
ميترا زراتي کارشناس ارشد تغذيه در اين خصوص گفت: شايع ترين مشکل گوارشي در روزه داران ابتلا به يبوست است که با رژيم غذايي مناسب مي توان از اين مشکل پيش گيري کرد.
وي افزود: براين اساس خوردن ميوه جات، هم چون خيسانده ي برگ آلو، انجير، هندوانه و مصرف روغن زيتون به همراه غذا در پيش گيري از يبوست بسيار مؤثرست.
زراتي به نوجوانان روزه دار که تحرک بيشتري نسبت به سايرين دارند، توصيه کرد: نوجوانان بايد بين افطار تا سحر، حداقل 8 ليوان آب و نوشيدني استفاده کنند. چرا که در طول روز به دليل تحرک و تعريق زياد، آب بدنشان کاهش مي يابد.
مصرف روزانه روزه داران از مقادير متنوع آجيل بدون نمک (پسته، گردو، بادام، فندق و…) که حاوي چربي گياهي غيراشباع و مفيد است، ضمن عدم افزايش کلسترول خون، به همان اندازه چربي هاي اشباع ، براي بدن انرژي تأمين مي کند.
روزه ، تشنگی ، ماه رمضان ، میوه ، آب میوه ، ناراحتی معده در ماه رمضان