دسته‌بندی نشده

ادویه لوبیا پلو : راز خوشمزه شدن لوبیا پلو چیست ؟

لوبیا پلو چه ادویه ای لازم دارد ؟

لوبیا پلو یکی از غذاهایی است که برای نذری در ماه محرم و سایر مناسبت ها بسیار پرطرفدار است. لوبیا پلویی که آشپزهای حرفه ای درست می کنند با لوبیا پلویی که ما در خانه درست می کنیم کاملا متفاوت است اما علت آن چیست ؟

دلیل اصلی تفاوت در طعم غذاها، استفاده از ادویه های مخصوص هر غذاست. اصلی ترین طعم دهنده غذا، ادویه است. لوبیا پلو نیز از این قاعده مستثنا نیست. اگر شما در منزل از ادویه مخصوص لوبیا پلو استفاده کنید، خواهید دید که چقدر نقش ادویه در طعم غذا مهم است.

ادویه لوبیا پلو نذری

راز خوشمزه شدن لوبیا پلو

ترکیبات ادویه لوبیا پلو

نمک در ادویه لوبیا پلو

نمک جزو خوراکی هایی است که در همه غذاها استفاده می شود و اگر نباشد، غذا هیچ طعمی ندارد. البته میزان استفاده از آن کاملا سلیقه ای است. اما با توجه به مضراتی که مصرف زیاد نمک دارد، بهتر است به حد کافی و مناسب از آن در پخت غذاها استفاده کنید.

پس یکی از ترکیبات ادویه لوبیا پلو، نمک است.

فلفل سیاه برای ادویه لوبیا پلو

بسیاری از افراد در پخت غذاها از فلفل قرمز استفاده می کنند. این مسئله اشکالی ندارد اما اگر می خواهید علاوه بر طعم تندی، عطر خوبی نیز در غذا ایجاد کنید، از فلفل سیاه استفاده نمایید.

همچنین این نوع فلفل، تندی متعادلی دارد و برای کسانی که غذای تند دوست ندارند، مشکلی ایجاد نمی کند.

ادویه های لوبیا پلو: زردچوبه

همانطور که می دانید، در اکثر غذاهای ما، زردچوبه وجود دارد. این نوعی ادویه است که در رنگ، عطر و طعم غذا تأثیر زیادی دارد. لوبیا پلو نیز همانند غذاهای دیگر، نیاز به زردچوبه دارد و حتما باید در ترکیب ادویه لوبیا پلو از زردچوبه استفاده کنید.

ترکیب ادویه لوبیا پلو: هل

هل یکی از خوش عطرترین ادویه های موجود است. شاید بسیاری از ما از هل در پخت غذا استفاده نمی کنیم اما آشپزهای حرفه ای در طبخ اکثر غذاها از هل استفاده می کنند.

هل علاوه بر پخت غذا مصارف دیگری نیز دارد. که می توان به تهیه مربا، چای، کیک و شیرینی و … اشاره کرد. پس یکی از ترکیبات مهم ادویه لوبیا پلو، هل است که موجب ایجاد عطر مطبوعی در غذا می شود.

ادویه لوبیا پلو با مرغ

ادویه استانبولی

زیره در ادویه لوبیا پلو

زیره به دو نوع سبز و سیاه وجود دارد که هر دو آن ها خواص بسیاری برای بدن دارند. همانطور که می دانید طبع برنج سرد است پس باید از ادویه های گرم برای کاهش طبع سرد برنج، استفاده کرد. یکی از این ادویه ها، زیره است. اگر در پخت پلوهای مختلف از زیره استفاده کنید، طبع برنج خنثی می شود.

اما در لوبیا پلو، سردی غذا دو برابر می شود چون لوبیا سبز نیز دارای طبع سرد است و نیاز به ادویه های گرم، بسیار زیاد است. همچنین زیره عطر خاصی دارد که وقتی با سایر ادویه های لوبیا پلو مخلوط می شود، عطر و طعم خوشایندی ایجاد می کند.

دارچین برای ادویه لوبیا پلو

مگر می شود حرف از عطر مطبوع در پلو باشد و پای دارچین در میان نباشد ؟ بی شک دارچین از بهترین ادویه هایی است که در غذاهای مختلف می توان استفاده کرد و طعم فوق العاده ای ایجاد نمود.

یکی از مهمترین ادویه هایی که لوبیا پلو بکار می رود، دارچین است. پس اضافه کردن دارچین را فراموش نکنید.

ادویه کاری در لوبیا پلو

ادویه کاری از انواع ادویه هایی است که در دیگر کشورها نیز استفاده ی زیادی دارد. این نوع ادویه ترکیبی از چند ادویه است که موجب معطر شدن و خوش طعم شدن غذا می شود.

در ترکیب ادویه لوبیا پلو، ادویه کاری جایگاه ویژه ای دارد و موجب ایجاد عطر خاصی در غذا می شود.

زنجبیل برای ادویه لوبیا پلو

زنجبیل نیز یکی از ادویه های گرم است که می تواند طبع برنج و لوبیا سبز را خنثی کند. این ادویه معطر، برای پخت غذاهای بسیاری همچون آبگوشت، انواع پلو، فلافل و … بکار می رود و در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده آشپزهای حرفه ای است.

پس اضافه کردن مقداری زنجبیل به ادویه لوبیا پلو خالی از لطف نیست.

ادویه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

ادویه مخصوص لوبیا پلو

طرز تهیه ادویه لوبیا پلو

ادویه لوبیا پلو در فروشگاه ها و عطاری ها به فروش می رسد اما اگر خودتان در منزل درست کنید، نتیجه مطلوب تری بدست خواهید آورد. بهتر است برای تهیه ادویه لوبیا پلو، همه مواد را به صورت تازه از عطاری تهیه کنید و خودتان در منزل آسیاب کنید.

این کار سبب می شود تا عطر ادویه ها تازه تر باشد و طعم بهتری ایجاد کند.

مواد لازم جهت تهیه ادویه لوبیا پلو:

  • نمک
  • فلفل سیاه
  • زردچوبه
  • هل
  • زیره
  • دارچین
  • ادویه کاری
  • زنجبیل

روش تهیه ادویه لوبیا پلو:

در ابتدا لازم است بگوییم که مواد بالا را به شکل مساوی استفاده کنید اما مقدار دارچین باید بیشتر باشد. چون دارچین عطر خوبی دارد، در پخت لوبیا پلو باید بیشتر باشد. به علاوه چون گرم است برای خنثی کردن سردی برنج و لوبیا لازم است.

مواد بالا را در آسیاب بریزید و آن ها را با هم میکس کنید. همه ی مواد باید به شکل پودر و یکنواخت درآیند. اگر از چوب دارچین استفاده می کنید، بهتر است برای جلوگیری از آسیب به تیغه آسیاب برقی، اول آن را در هاون بکوبید و بعد آسیاب کنید.

نکته قابل توجه این است که اگر ادویه لوبیا پلو را با هم ترکیب نمی کنید و هر یک را به شکل جداگانه بکار می برید، دارچین را بعد از دم گذاشتن لوبیا پلو روی برنج بپاشید چون دارچین لوبیا را سیاه می کند. همچنین می توانید چوب دارچین را لا به لای برنج بگذارید.

ادویه پلویی

نحوه مصرف ادویه لوبیا پلو

طریقه مصرف ادویه لوبیا پلو

درمورد نحوه مصرف ادویه لوبیا پلو لازم است بگوییم که باید آن را به مواد لوبیا پلو اضافه نمایید. به این صورت که هنگامی که گوشت چرخ کرده را تفت دادید، ادویه لوبیا پلو را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید، سپس سایر مواد را اضافه کنید.

اما همانطور که گفتیم چون دارچین لوبیا را سیاه می کند، می توانید همه ادویه ها به جز دارچین را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و پس از اینکه برنج را دم کردید دارچین را روی برنج بپاشید یا چوب دارچین را لا به لای برنج قرار دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا