دسته‌بندی نشده

3 روش جذاب و پرطرفدار جهت پختن ماهی شیر (شیر ماهی)

طرز تهیه ماهی شیر چگونه است؟

ماهی شیر یکی از انواع ماهی است که خواص بسیار زیادی دارد. این ماهی دارای گوشتی سفید رنگ با بافتی بسیار نرم و لذیذ است. ماهی شیر ضایعات کمی دارد و می‌توان آن را به روش‌های مختلفی آماده کرد. در ادامه طرز تهیه ماهی شیر به ۳ روش مختلف را برای شما شرح خواهیم داد. پس اگر قصد یادگیری طرز پخت ماهی شیر را دارید از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه با ما همراه باشید.

در این مقاله طرز درست کردن ماهی شیر را به ۳ روش زیر آموزش خواهیم داد:

  1. ماهی شیر سرخ شده
  2. ماهی شیر سوخاری
  3. ماهی شیر در فر

برای یادگیری هر یک از روش های بالا همراه ما باشید.

1. طرز پخت ماهی شیر سرخ شده

اولین و بهترین طرز تهیه شیرماهی، سرخ کردن آن است. مواد لازم و مراحل تهیه در پایین توضیح داده شده است.

مواد لازم : میزان مورد نیاز :
ماهی شیر ۱ عدد
گلپر ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو یا آب نارنج به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 طرز پخت ماهی شیر سرخ شده

مراحل پخت :

ابتدا ماهی را تمیز کنید و سپس بشویید.
مقداری نمک، فلفل و زرچوبه را با گلپر مخلوط کرده و ماهی را به آنها آغشته کنید.
ماهی ماهیتابه را روی حرارت قرار داده و داخل آن روغن بریزید.
بعد از اینکه روغن داغ شد ماهی ها را به آرامی درون روغن داغ قرار دهید.
بعد از اینکه یک طرف ماهی سرخ شد. آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
بعد اینکه همه ی برش ها سرخ شد، روغن ماهیتابه را کم کنید و مقداری آبلیمو یا آب نارنج را روی ماهی ها بریزید.
توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد زیرا حرارت زیاد باعث سوختگی آبلیمو یا آب نارنج می شود. بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید.

​ طرز پخت ماهی شیر سرخ شده

2. طرز تهیه ماهی شیر سوخاری

طرز پخت ماهی شیر سوخاری کاملا آسان است و به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید غذایی لذیذ و خوشمزه تدارک ببینید.

مواد لازم : میزان مورد نیاز :
ماهی شیر ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
نمک به مقدار لازم
آرد سفید ۴/۳ لیوان
آرد سوخاری ۴/۱ لیوان
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
پودر سیر به مقدار لازم
پودر دارچین به مقدار لازم
آب لیمو به مقدار لازم

مراحل پخت :

ماهی را به ۶ قطعه مساوی تقسیم کرده و به خوبی تمیز کنید. سپس این ماهی‌ها را روی آبکش بگذارید تا آب آن به‌طور کامل خارج شود.
پوست ماهی را جدا کنید. این کار کاملا اختیاری است ولی انجام آن باعث می‌شود که ماهی سوخاری طعم بهتری داشته باشد.
یک عدد پیاز را با استفاده از رنده ریز ریز کنید. پیازهای رنده شده را روی آبکش بگذارید و آب آن را بگیرید. سپس ماهی را به آب پیاز آغشته کنید.
در مرحله بعدی باید ادویه‌هایی همچون نمک، فلفل، پودر سیر و پودر دارچین را روی ماهی بریزید تا طعم دار شود.
روی ماهی‌ها سلفون بکشید و اجازه دهید به مدت ۳ ساعت داخل یخچال باقی بماند.
۱۵ دقیقه قبل از پخت غذا، ماهی‌ها را از یخچال بیرون بیاورید و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
ماهی را از مواد خارج کنید و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
آرد سوخاری، آرد سفید، نمک و زردچوبه را داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.
دو طرف ماهی را به آرد آغشته کنید و سپس دو طرف ماهی را در روغن سرخ کنید.

​​ طرز پخت ماهی شیر سرخ شده

3. طرز پخت ماهی شیر در فر

پخت در فر یکی دیگر از روش‌های طرز تهیه ماهی شیر است. اگه زمان و حوصله کافی برای سرخ کردن ماهی را ندارید، این روش بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

مواد لازم : میزان مورد نیاز :
زعفران ۱ قاشق
استیک شیر ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
خردل ۱ قاشق
کره ۵۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
لیمو ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۱ حبه

مراحل پخت :

ابتدا سس روی ماهی را تهیه می‌کنیم. برای این کار مقداری کره را داخل ظرفی بریزید و سپس زعفران و خردل به آن اضافه کنید. بعد مقداری سیر را رنده کرده و همراه با جعفری خرد شده به مواد قبلی اضافه نمایید. در قدم بعدی آب دو لیمو تازه را به آن بچکانید. مواد را به خوبی مخلوط کنید تا سس کاملا آماده خوردن شود.
یک ظرف بزرگ آماده کنید و با فویل داخل آن را بپوشانید. سپس پیازهای حلقه حلقه شده را روی ظرف بریزید.
ماهی‌ها را روی پیازها قرار دهید. سپس سس آماده شده را روی ماهی‌ها بریزید تا تمام سطوح ماهی را احاطه کند.
فویل را به طور کامل از چهار طرف ببندید و ظرف را داخل فر قرار دهید.
اجازه دهید ماهی‌ها به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر پخته شوند.

منبع : مجله قرمز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا