دسته‌بندی نشده

۴ مرحله جهت تهیه کیک خیس و اسفنجی خرمالو و گردو

طرز تهیه کیک خیس خرمالو و گردو + نکات مهم خشک نشدن و پف کردن کیک

۲۰ اکتبر، روز جهانی سرآشپز یا همان «شف» است. این روز را علاوه بر آشپزها و سرآشپزهای حرفه‌ای به همه زنان و مردان علاقمند به آشپزی که دستی در آشپزخانه دارند هم تبریک می‌گوییم.

به همین مناسبت بد نیست امروز برای بزرگداشت روز سرآشپز دست به کار شوید و یک کیک خوشمزه درست کنید. چه بهانه‌ای هم از این بهتر که یکی از خوشمزه‌ترین نشانه‌های فصل پاییز خرمالوهای تازه و خوش‌رنگ و آبدار است.

طرز تهیه مرحله به مرحله کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی را در مجله دلگرم بخوانید.

طرز تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی

طرز تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی + نکات مهم خشک نشدن و پف کردن کیک

مواد لازم :

  1. آرد همه منظوره: ۳۰۰ گرم
  2. تخم مرغ: ۳ عدد در دمای اتاق
  3. وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری
  4. شکر: ۳۰۰ گرم
  5. بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
  6. جوش شیرین: ¼ قاشق چایخوری
  7. پوره خرمالو: ۱ پیمانه یا یک لیوان فرانسوی
  8. دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  9. نمک: ¼ قاشق چایخوری
  10. گردو ریز خرد شده: ۶۰ گرم
  11. روغن مایع: ۱ پیمانه

طرز تهیه طرز تهیه کیک خرمالوی خوشمزه و عالی با گردو

طرز تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی+نکات مهم خشک نشدن و پف کردن کیک

مرحله اول

فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود.

ابتدا ۳ یا ۴ عدد خرمالوی درشت و گوشتی را بشورید و پوست آن‌ها را بگیرید.

خرمالوها را پوره کنید. برای پوره کردن خرمالو می‌توانید از گوشتکوب برقی یا اگر ندارید از گوشتکوب دستی استفاده کنید.

مرحله دوم

حالا آرد، بیکینگ پودر، نمک، و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و همه را با هم الک کنید.

سپس دارچین را اضافه کنید. در یک ظرف جداگانه تخم مرغ‌ها را بشکنید و هم بزنید و سپس شکر و وانیل را اضافه کنید.

این مخلوط را هم بزنید تا در نهایت یک مایه با بافت کرمی درست شود. به این مایه کرمی پوره خرمالو را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

مرحله سوم

حالا آرد را در سه مرحله و به تدریج به این مخلوط اضافه کنید و با لیسک مرتب هم بزنید.

گردو را هم اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.

مرحله چهارم

قالب کیک را چرب کنید و داخل آن آرد بپاشید. قالب را دو یا سه بار کنار سطح کار بکوبید تا آرد اضافه خارج شود و فقط یک لایه بسیار نازک آرد باقی بماند.

ذکر این نکته ضروری است که بهترین قالب برای پخت کیک‌های میوه‌ای قالب‌های میان تهی هستند. مایه کیک را داخل قالب کیک میان تهی بریزید و به مدت ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا پخته شود.

درب فر را باز و بسته نکنید تا پف کیک نخوابد. بعد از ۵۰ دقیقه با نوک چنگال یا خلال دندان میزان پخت کیک را بررسی کنید.

اگر مایه کیک به نوک چنگال یا خلال دندان چسبید ۱۰ دقیقه دیگر به کیک فرصت دهید تا کاملا بپزد. بد نیست نکات مهم پف کردن و خشک نشدن انواع کیک را در اینجا بخوانید.

۴ مرحله جهت تهیه کیک خیس و اسفنجی خرمالو و گردو

بیشتر بخوانید :

بستنی خرمالو : روشی طلایی جهت تهیه بستنی خرمالو

مربای خرمالو – طرز تهیه مربای خرمالو خانگی خوشمزه و خوش رنگ

اسموتی خرمالو : ۴ مدل اسموتی جدید و پرخاصیت با خرمالو

طرز تهیه کیک کرمدار شکلاتی خوشمزه با خرمالو در منزل

کیک کرمدار شکلاتی یکی دیگر از کیک های خوشمزه و مجلسی می باشد و این …

مواد لازم کیک خرمالو

  1. روغن مایع 1 پیمانه
  2. شکر 300 گرم یا یک پیمانه + یک دوم پیمانه
  3. تخم مرغ 3 عدد متوسط
  4. آرد 300 گرم یا دو پیمانه
  5. نمک یک چهارم قاشق چایخوری
  6. جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری
  7. بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
  8. دارچین 1 قاشق چایخوری
  9. رنده جوز هندی نصف قاشق چایخوری
  10. خرمالوی پوست گرفته و له شده 1 پیمانه
  11. گردوی نگینی خرد شده 40 گرم

مراحل تهیه و پخت کیک خرمالو

برای درست کردن کیک خرمالو خوشمزه ابتدا در یک ظرف مناسب شکر و تخم مرغ ها را هم می زنیم تا غلیظ و سفید رنگ شود.

سپس روغن مایع را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مایه یکدستی حاصل شود.

حالا در یک ظرف دیگر آرد + جوش شیرین + بیکینگ پودر + نمک + رنده جوز هندی + دارچین را باهم مخلوط می کنیم و یک یا دو بار الک می کنیم.

در این مرحله مخلوط آرد الک شده را به ظرف تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با لیستک آرام آرام به خورد مواد می دهیم تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.

حالا خرمالوی پوست گرفته را به دو نیم تقسیم می کنیم و با قاشق گوشت خرمالو را خارج می کنیم و در غذاساز می ریزیم تا خرمالو یکدست شود.

سپس خرمالو را به تدریج به خمیر کیک اضافه می کنیم و با لیستک آهسته آهسته هم می زنیم تا خرمالو با خمیر کیک کاملا مخلوط شود و در آخر گردوی نگینی خرد شده را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.

من برای این کیک از قالب 25 سانتی استفاده می کنم. قالب را چرب می کنیم و سطح آن را آرد پاشی می کنیم.

حالا مایه کیک را داخل قالب می ریزیم و بعد آن را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 50 تا 60 دقیقه می گذاریم تا بپزد. برای گرم کردن فر باید آن را از 15 دقیقه قبل با دمای گفته شده روشن کنید.

برای اطمینمان از پخت کیک، خلال چوبی تمیز را داخل کیک فرو می بریم اگر تمیز بیرون آمد، کیک خرمالوی ما به طور کامل پخته است و کیک را از فر خارج می کنیم و پس از کمی خنک شدن آن را در ظرف سرو برمی گردانیم.

امیدواریم از خوردن این کیک خرمالو خوشمزه لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا