دسته‌بندی نشده

چندین روش اساسی برای خشک کردن زرشک در خانه

روش‌های خشک کردن زرشک تازه در منزل

در حال حاضر بخش اعظم میوه زرشک تولیدی به صورت سنتی خشک شده و عرضه می گردد در روش سنتی ابتدا زرشک از سطح باغات به سه روش برداشت می گردد و براساس روش برداشت نحوه خشک کردن نیز متفاوت است. با دلگرم همراه شوید.

راهکارهای خشک کردن و نگهداری زرشک

ابتدا شاخه های زرشک را در مکانی تاریک که هوا در آن جریان داشته باشد آویزان کنید بعد از چند روز زرشک ها خشک می شوند آن ها را از شاخه هایشان جدا کنید و بسته بندی کنید.

اجازه بدهید دانه های زرشک کاملا خشک شوند، که در مدت نگهداری خراب نشوند. در این روش زرشک ها خشک رنگ می شوند.

می توانید زرشک ها را در آفتاب خشک کنید هم به صورت شاخه ای هم به صورت دانه شده البته این باعث سیاه شدن و بد رنگ شدن زرشک ها می شود.

در این روش زرشک ها قرمز آتشی نمی شوند، ابتدا زرشک ها را دانه کنید و بشویید.

زرشک ها را در آبکش بریزید و اجازه بدهید آب آن ها برود زمانی که آب آن ها رفت روی پارچه ای تمیز و خشک پهن کنید و در سایه داخل محیط خانه قرار بدهید تا خشک شوند. برای خشک شدن سریع زرشک ها می توانید از پنکه استفاده کنید.

در مدت زمان خشک شدن، زرشک ها را زیر و رو کنید تا کامل خشک شوند اگر بعضی از زرشک ها چسبیده اند تا می توانید جدایشان کنید ولی اگر نشد مشکلی ندارد.

زمانی که کاملا خشک شد آن ها را بشویید تا هم جدا شوند و هم اگر گرد و غباری روی آن ها است از بین بروند.

چندین روش اساسی برای خشک کردن زرشک در خانه

روش های خشک کردن زرشک در خانه : روش های خشک کردن زرشک تازه

سپس زرشک ها را داخل سبد بریزید و اجازه بدهید آب آن ها برود، نگران نباشید در این مرحله به مدت یک روز زرشک ها خشک می شوند.

نگهداری زرشک

زمانی که خشک شدند زرشک ها را داخل ظرف درداری بریزید و داخل یخچال و یا فریزر قرار بدهید تا سیاه نشوند.

اگر زرشک تازه را خواستید نگهداری کنید ابتدا زرشک ها را دانه کنید و سپس بشویید وقتی آب آن بیرون رفت داخل ظرف دردار داخل فریزر قرار بدهید.

همونطور که در این پست عرض کردم خدمتتون، برای خشک کردن زرشک که در واقع روش نگهداری زرشک برای طولانی مدت و عرضه ی اون به بازار هست زرشک رو بعد از چیدن از درخت دسته دسته میکنند و در انبار های مخصوص که کاملا تاریک هستند و در عین حال هوا در اونها جریان داره آویزان میکنند.

به این صورت زرشک هم در معرض نور نیست که رنگش رو به تیرگی بره و هم در اثر جریان هوا خشک میشه و کپک و نمیزنه

روند خشک شدن زرشک روندی طولانی هست و تا چندین ماه طول میکشه.بعد از اون شاخه های زرشک رو میتکونن تا زرشک ها بریزه و بعد با دستگاه های مخصوص اون رو پاک سازی میکنن.

به این صورت زرشک های خیلی قرمز و خوشرنگ خشک شده تولید شده و در دسترس ما قرار میگیره.برای تهیه ی زرشک خشک خونگی هم شیوه ی کار همینه

در واقع میتونیم شاخه های زرشک رو در زیر زمین یا انباری ای اویز کنیم منتها هوا حتما جریان داشته باشه
منتها من به یه روش دیگه این کار رو میکنم که ساده تر و سریع تر هست البته رنگ زرشک کمی تیره تر میشه
ینی قرمز اتیشی نمیشه

به این صورت که:

  1. طبق توضیحات گفته شده زرشک رو دون کنین و شستشو بدین.
  2. بعد از اینکه ابش در رفت روی پارچه ای تمیز و خشک پهن کنین و در سایه داخل محیط خانه قرار بدین تا خشک بشه.
  3. برای تسریع فرایند خشک شدن میتونین از پنکه استفاده کنین.
  4. اگر زرشک هاتون رو در آفتاب خشک کنین بد رنگ میشن.
  5. بعد از اینکه زرشک هاتون خشک شد،اون ها رو آبکشی کنین تا اثر گرد و غبار از بین بره.
  6. بعد از اینکه ابش رفت داخل ظرف ریخته و در فریزر نگهداری کنین.
  7. به این صورت همیشه زرشک شسته،تمیز و پاک کرده ی اماده داخل فریزر دارین.

نگهداری زرشک در فریزر باعث حفظ رنگ و تازگی اون میشه.

نکته: برای زرشک خشکی که از مغازه ها تهیه میکنیم هم بهترین راه نگهداری به این صورت هست:

زرشک ها رو پاک کنین.

داخل کاسه ای ریخته و به مدت 10 دقیقه بخیسانید.

با این کار گل و خاک اون ته نشین میشه.

بعد از اون زرشک ها رو به آرومی آبکش کرده و وقتی ابش در رفت، داخل ظرف ریخته و در فریزر نگهداری کنین.

به این صورت همیشه زرشک شسته،تمیز و پاک کرده ی آماده داخل فریزر دارین.

بد نیست بدانید : فواید زرشک

تقویت قلب : قلب سالم از هرگونه بیماری قلبی عروقی در امان است.

زرشک دربردارنده نوعی ترکیب فعال به نام بربامین است که این ترکیب از قلب دربرابر آسیب به بافت‌های آن و هرنوع صدمه دیگری مراقبت می‌کند.

این ترکیب در تنظیم غلظت یون‌های کلسیم موثر است. یون‌های کلسیم مانع از فعالسازی بیش از اندازه پروتیین و در پی آن سکته قلبی می‌شوند.

بعلاوه، این ترکیب حساسیت سلول‌ها دربرابر کلسیم را افزایش داده و در انقباض عضلات موثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید :

اصول درست کردن زرشک پلو و تهیه زرشک و زعفرانش

طرز تهیه قیمه نثار خوش عطر و بو مرحله به مرحله

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا