دسته‌بندی نشده

همه چیز درباره گیاه سپر فارسی، گیاه همیشه سبز

معرفی گیاه سپر فارسی

نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی در منزل و گلخانه باعث طراوت و شادابی فضای خانه ما می‌گردد که گیاه سپر فارسی هم یکی از این گیاهان است. سپر فارسی به علت داشتن شاخ و برگی زیبا و رنگین کمانی شکل بسیار محبوب می‌باشد. این گیاه مناسب برای کاشت در گلدان، نگهداری در گلخانه، کاشت در باغهای گرمسیری و نیمه گرمسیری بوده و برای مرزبندی کردن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • نام فارسی: سپر فارسی
  • خاستگاه مناطق گرمسیری آسیا و ماداگاسکار
  • نام انگلیسی: PERSIN SHIELD
  • نام علمی: STROBILANTHES DYERIANUS
  • خانواده: ACANTHACEAE – آکانتاسه

گیاه سپر فارسی، گیاهی همیشه سبز به صورت یک ساله و یا چندساله است. این گیاه ارتفاعی بین 60 تا 120 سانتیمتر و گستردگی بین 90 تا 120 سانتیمتر دارد. برگ‌ها بزرگ بوده و به صورت مخالف هم قرار می‌گیرند، طول برگ‌ها بین 10 تا 18 سانتیمتر است و دارای بافتی راه راه و رنگین کمانی شکل می‌باشند. از ترکیب رنگی برگ‌های آن می‌توان به سبز تیره، نقره ای، ارغوانی، صورتی و بنفش اشاره نمود.

حاشیه برگ‌ها دارای دندانه‌هایی کوچک هستند و گل‌های این گیاه به رنگ بنفش کمرنگ بوده و در اواخر بهار تا اوایل تابستان شکوفا می‌شوند. گل‌ها، قیفی شکل دارای 5 لوب و دارای سنبله‌های کوتاه هستند. (این گل‌ها جنبه زینتی خاصی ندارند) و تبدیل به میوه می‌شوند.

معرفی گیاه سپر فارسی

شرایط نگهداری و پرورش گیاه سپر فارسی

آبیاری: بر خلاف سایر گیاهان که توصیه می‌شود بین دو آبیاری حتما خاک گیاه خشک شود، گیاه سپر فارسی نیاز به خاک مرطوب دارد و حتماً بین دو آبیاری خاک گیاه خشک نشود. پس گیاه را به طور مرتب آبیاری کنید، اما از آبیاری بیش از حد آن هم پرهیز کنید.
دما: دمای بین 21 تا 28 درجه برای رشد این گیاه مناسب است. این گیاه در برابر سرما مقاوم نیست و حداقل دمایی که تحمل می‌کند 18 درجه است بهتر است در زمستان، گیاه را به گلخانه منتقل کنید.
خاک: خاک شنی، ماسه ای، غنی از مواد آلی و یا خاکی غنی، با پایه پیت و با زهکشی خوب، خاکی مناسب برای پرورش گیاه سپر فارسی است. می‌توانید از مخلوط کمپوست، ورمی‌کولیت و پیت‌ماس استفاده کنید. سطح PH خاک گیاه باید بین ۵.۵ تا ۷.۵ باشد.
نور: گیاه سپر فارسی می‌تواند در شرایط نوری آفتابی و یا نیمه سایه رشد خوبی داشته باشد. میزان آفتاب مورد نیاز گیاه به شرایط محیطی نگهداری شما برای این گیاه و منطقه ای که در آن زندگی می‌کنید بستگی دارد. اگر بعد از گذشت مدتی از نگهداری سپر فارسی احساس کردید، برگ‌های آن بی رنگ شده است، گیاه را به مکانی با سایه بیشتر و یا نور ضعیف تر انتقال دهید.
کوددهی: 2 بار در سال صورت پذیرد.
تکثیر: این گیاه به روش قلمه ساقه که در بهار و یا تابستان گرفته شده است می‌باشد.

حتماً بخوانید:

روش تعویض گلدان گیاه سپر فارسی

سپر فارسی گیاهی نسبتا سریع رشد است و به صورت بوته‌ای چوبی و چند ساله درمی‌آید. اگر گیاه را در درون خانه کاشته اید، باید با هرس مرتب اندازه آن را در حدی قابل کنترل نگه دارید و از رشد بی‌رویه و شلخته گیاه جلوگیری کنید.

گلدان گیاهان جوان تر را، تا زمانی که گیاه به حداکثر رشد خود برسد، به صورت سالانه عوض کنید. بعد از این زمان تعویض گلدان را یک سال در میان انجام دهید. بهتر است در هنگام تعویض گلدان ریشه گیاه را هم هرس کنید، این به کوچک ماندن اندازه گیاه کمک شایانی می‌کند. اگر در مورد هرس ریشه گیاه تجربه‌ای ندارید، ابتدا به خوبی راجع به آن مطالعه کنید و سپس اقدام به هرس کنید.

اگر گیاهتان شروع به دراز و بدشکل شدن کرد، از آن قلمه تهیه کنید و بقیه گیاه را هم به شدت هرس کنید.

برای تعویض گلدان گیاه به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید و گیاه را به آرامی از آن خارج کنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگتر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید، گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.

شرایط نگهداری و پرورش گیاه سپر فارسی

آفات و امراض گیاه سپر فارسی

گیاه سپر فارسی در معرض بیماری پوسیدگی ریشه، کنه‌ عنکبوتی و شته‌ها و شپشک‌ها می‌باشد.

منبع : نازبو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا