دسته‌بندی نشده

همه آنچه که باید در مورد سرطان قلب بدانید

علائم سرطان قلب

تومورهای بدخیم قلب به سرعت رشد می کنند و به دیواره ها و سایر قسمت های مهم قلب حمله می کنند. این بیماری ساختار و عملکرد قلب را مختل می کند و این باعث ایجاد علائمی می شود. حتی اگر تومور قلب خوش خیم باشد، اگر به ساختارهای مهم فشار وارد کند یا موقعیت آن باعث اختلال در عملکرد قلب شود، می تواند باعث مشکلات و علائمی جدی شود.

علائم ایجاد شده توسط تومورهای قلب، منعکس کننده موقعیت، اندازه و ساختار آن ها است، نه نوع خاصی از تومور. به همین دلیل، علائم تومور قلبی به طور معمول از شایع ترین بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی یا آریتمی تقلید می کند. آزمایشی مانند اکوکاردیوگرام تقریباً همیشه می تواند بیماری سرطان قلب را از سایر شرایط و مشکلات قلبی متمایز کند.

همچنین بخوانید: نارسایى قلبى مزمن CHF چیست ؟ آیا نارسایی قلبی درمان میشود ؟

علائم سرطان اولیه قلب را می توان در چند دسته طبقه بندی کرد:

1. انسداد جریان خون

هنگامی که یک تومور در یکی از اتاق های قلب یا از طریق دریچه های قلبی گسترش یابد، می تواند باعث انسداد جریان خون در قلب شود. علائم بسته به محل تومور متفاوت است:

2. تومور در دهلیز

تومور در یک حفره فوقانی قلب می تواند جریان خون را در اتاق های تحتانی (بطن ها) مسدود کند و علائم مربوط به tricuspid یا تنگی دریچه میترال را تقلید کند. این ممکن است باعث شود احساس تنگی نفس و خستگی بخصوص به هنگام ورزش داشته باشید.

همچنین بخوانید: علت تنگی نفس بطور ناگهانی

3. تومور در بطن

تومور در بطن می تواند جریان خون را در قلب مسدود کند و علائم مربوط به بیماری تنگی دریچه آئورت یا ریوی را تقلید کند. این نوع تومور می تواند باعث درد قفسه سینه، سرگیجه و غش، ضعف و تنگی نفس شود.

همچنین بخوانید: علت سرگیجه در صبح چیست؟

4. اختلال در عملکرد عضلات قلب

هنگامی که یک تومور در دیواره های عضلانی قلب رشد می کند، می تواند باعث سفتی دیواره قلبی شده و در نتیجه ماهیچه های قلب قادر به پمپاژ خون نیستند، علائمی مانند بیماری کاردیومیوپاتی یا نارسایی قلبی خواهد داشت.

علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس
  • پاهای متورم
  • درد قفسه سینه
  • ضعف
  • خستگی

همچنین بخوانید: علت درد قفسه سینه + درمان این عارضه

5. مشکلات مربوط به هدایت

تومورهایی که در درون عضله قلب در اطراف سیستم هدایت فعالیت الکتریکی قلب رشد می کنند می توانند بر سرعت و بی نظمی ضربان قلب، مانند بیماری ورم مفاصل تأثیر بگذارند. بیشتر مواقع آن ها مسیر هدایت فعالیت الکتریکی طبیعی بین دهلیز و بطن ها را مسدود می کنند. به این عمل انسداد قلبی نیز گفته می شود. این بدان معنی است که دهلیز و بطن ها به جای کار کردن با یکدیگر، سرعت خود را تنظیم می کنند.

بسته به اینکه چقدر یک تومور بد است، ممکن است متوجه آن نشوید یا ممکن است احساس کنید که قلب شما در حال ضرب و شتم است یا خیلی آرام منقبض می شود. اگر خیلی کند شود، ممکن است ضعف کنید یا احساس خستگی کنید. اگر بطن ها به تنهایی شروع به ضرب و شتم خود کنند، می تواند منجر به فیبریلاسیون بطن و ایست قلبی ناگهانی شود.

6. آمبولی

قطعه کوچکی از تومور که از آن جدا می شود یا لخته خونی که شکل می گیرد، می تواند از قلب به قسمت دیگری از بدن برود و در یک شریان کوچک جای بگیرد.

همچنین بخوانید: آمبولی چیست؟ چه عواملی باعث به وجود آمدن آمبولی میشود؟

7. ریه

آمبولی ریوی ممکن است باعث تنگی نفس، درد شدید در قفسه سینه و ضربان قلب نامنظم شود.

همچنین بخوانید: دلیل ضربان قلب نامنظم بعضی از ورزشکاران

8. مغز

سکته مغزی در اثر آمبولی اغلب باعث ضعف یا فلج در یک طرف بدن، افتادگی صورت در یک طرف، مشکلات در صحبت کردن یا درک کلمات گفتاری یا نوشتاری و سردرگمی می شود.

9. بازو یا پا

آمبولی شریانی ممکن است منجر به احساس سرما، دردناک و بدون ضربان شود.


علائم سیستمیک

چند تومور اولیه قلبی می توانند علائم غیر اختصاصی را ایجاد کنند و علائمی مانند عفونت را نشان دهند. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تب و لرز
  • خستگی
  • عرق شب
  • کاهش وزن
  • درد مفاصل

همچنین بخوانید: درد مفاصل : ۲۷ درمان حیرت انگیز خانگی درد مفاصل

ضایعات متاستاتیک سرطان قلب ثانویه به تهاجم در اطراف دیواره قلبی (پریکارد) تمایل دارد. این اغلب منجر به ایجاد مایعات در اطراف قلب می شود و یک پرفیوژن بدخیم پریکارد را ایجاد می کند.

با افزایش مقدار مایعات، قلب تحت فشار قرار می گیرد و میزان جریان خون درون قلب را کاهش می دهد. علائم شامل درد شدید قفسه سینه در هنگام نفس کشیدن و تنگی نفس است به خصوص هنگام خوابیدن.

فشار بر قلب می تواند به حدی برسد که پمپاژ خون کم به حالتی که در آن پمپاژی صورت نمی گیرد برسد. این وضعیت تهدید کننده زندگی، تامپوناد قلبی نام دارد. این می تواند منجر به آریتمی، شوک و ایست قلبی شود.

پزشکان نمی دانند که چرا برخی از افراد به سرطان قلب مبتلا می شوند و برخی دیگر دچار این بیماری نمی شوند. فقط برخی از عوامل خطر شناخته شده برای برخی از انواع تومورهای قلبی وجود دارد:

سن

بعضی از تومورها در بزرگسالان بیشتر اتفاق می افتد و برخی دیگر بیشتر در نوزادان و کودکان.

وراثت

ممکن است که فردی در خانواده به آن مبتلا باشد.

سندرم سرطان ژنتیک

بیشتر کودکان مبتلا به رابدومیوما دارای اسکلروز لوله هستند که یک سندرم ناشی از تغییر (جهش) در DNA است.

سیستم ایمنی بدن آسیب دیده

لنفوم قلبی اولیه بیشتر در افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، رخ می دهد.

بر خلاف مزوتلیوما پلور که در آستر (مزوتلیوم) ریه رخ می دهد، ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض آزبست و مزوتلیوما پریکارد وجود ندارد.

همچنین بخوانید: دی ان ای چیست و آزمایش DNA چگونه انجام می شود ؟


نحوه تشخیص سرطان قلب

از آنجا که این بیماری ها بسیار نادر هستند و علائم آن ها معمولاً مشابه بیماری های شایع قلبی است، تشخیص تومورهای قلبی دشوار است.

آزمایشاتی که معمولاً برای تشخیص سرطان قلب استفاده می شود عبارتند از:

اکوکاردیوگرام

در این تست، از صدا برای ایجاد یک تصویر متحرک استفاده می شود که ساختار و عملکرد قلب را نشان می دهد. این رایج ترین آزمایش برای تشخیص، برنامه ریزی درمانی و پیگیری سالانه است.

سی تی اسکن

این تصاویر ممکن است به تمایز تومورهای خوش خیم و بدخیم کمک کند.

MRI

این اسکن، تصاویر دقیق تری از تومور را ارائه می دهد که ممکن است به پزشک شما در تعیین نوع (بدخیم یا خوش خیم بودن) کمک کند.

نمونه بافتی (بیوپسی)

معمولاً انجام نمی شود، زیرا تصویربرداری اغلب می تواند نوع تومور را تعیین کند و روش بیوپسی می تواند سلول های سرطانی را گسترش دهد.

روش های درمانی بیماری سرطان قلب

در صورت امکان، برداشتن با کمک جراحی، درمان انتخابی برای تمام تومورهای اولیه قلب است.

تومورهای خوش خیم

در صورت حذف کامل تومور، بسیاری از این موارد قابل درمان هستند.هنگامی که تومور بسیار بزرگ است یا چندین تومور وجود دارد، از بین بردن بخشی از آن که در داخل دیواره های قلب قرار ندارد می تواند علائم را بهبود بخشد یا از بین ببرد.در صورت عدم ایجاد علائم، بعضی از انواع را می توان با اکوکاردیوگرام سالانه دنبال کرد.

تومورهای بدخیم

از آنجا که آن ها به سرعت رشد می کنند و به ساختارهای مهم قلبی حمله می کنند، درمان آن ها بسیار دشوار است.متأسفانه، بیشتر آن ها تا زمانی که برداشتن باکمک جراحی امکان پذیر نباشد، قابل پیدا شدن نیستند.شیمی درمانی و پرتونگاری گاهی اوقات برای کاهش سرعت رشد تومور و بهبود علائم (مراقبت تسکین دهنده) استفاده می شود، اما اغلب آن ها برای سرطان اولیه قلب بی اثر هستند.

سرطان قلب ثانویه

با یافتن متاستازهای قلبی، سرطان معمولاً در اندام های دیگر نیز گسترش می یابد و قابل درمان نیست.بیماری متاستاتیک در قلب قابل جراحی نیستمراقبت تسکین دهنده با شیمی درمانی و پرتودرمانی غالبا تنها گزینه است.اگر یک افیوژن پریکارد ایجاد شود، می توان با قرار دادن یک سوزن یا آبکش کوچک در جمع مایعات (پریکاردیوسنتز) آن را حذف کرد.

چشم انداز اینده برای سرطان قلب

چشم انداز برای تومورهای بدخیم ناامیدانه است. یک مطالعه میزان بقای زیر را نشان داد (درصد افراد زنده پس از مدت زمان معین):

  • یک ساله: ۴۶ درصد
  • سه ساله: ۲۲ درصد
  • پنج ساله: ۱۷ درصد

چشم انداز برای تومورهای خوش خیم بسیار بهتر است. طبق مطالعه دیگری Trusted Sourceمیانگین میزان بقا:

  • ۱۸۷٫۲ ماه برای تومورهای خوش خیم
  • ۲۶٫۲ ماه برای تومورهای بدخیم

همچنین بخوانید:

سلامت قلب در تابستان : در هوای گرم مراقب سلامتی قلبتان باشید

اثرات تغذیه بر قلب،برای سلامت قلب چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

۷ عادت غلط که سلامت قلب را به خطر می اندازد

آیا خواص انگور بر سلامت قلب را میدانید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا