دسته‌بندی نشده

فواید مصرف تخم مرغ برای افراد دیابتی

فواید مصرف تخم مرغ برای افراد

تخم مرغ سرشار از پروتئین های مفید است . پروتئین موجود در تخم‌مرغ بسیار غنی بوده و می‌تواند نیاز همه اسیدهای آمینه‌ درون بدن را تأمین کند، چربی‌های موجود در تخم‌مرغ غیراشباع بوده و مصرف این ماده غذایی در کودکان بسیار اهمیت دارد. یک متخصص تغذیه در رابطه با ارزش غذایی تخم‌مرغ گفت: تخم‌مرغ دارای مواد غذایی مغذی و انرژی است، از این‌رو توصیه داریم که افراد و به‌ویژه جوانان و کودکان و حتی بزرگسالان و سالمندان نیز این مواد غذایی را استفاده کنند.

وی ادامه داد: شهروندان تخم مرغ مصرفی خود را از فروشگاه‌هایی خریداری کنند که تخم‌مرغ‌هایشان در یخچال نگهداری می‌شود، دمای صفر تا چهار درجه بهترین دما برای نگهداری تخم‌مرغ است.تخم‌مرغ خام را می‌توان به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کرد اما تخم‌مرغ پخته شده را صرفاً به مدت یک هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد هم‌چنین مواد غذایی که از تخم‌مرغ تهیه می‌شوند(مثل کتلت و کوکو) نیز حداکثر تا چهار روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

وی با تأکید بر این‌که تخم‌مرغ در جای مخصوص خود در یخچال نگهداری شود، افزود: سعی کنیم تخم‌مرغ‌هایی که می‌خریم ترک خورده و شکسته نبوده و ظاهر آلوده‌ای نداشته باشند، اگر تخم‌مرغی که خریده‌ایم کثیف باشد باید آن را پاک کرده و در یخچال قرار دهیم، چون شستن تخم‌مرغ مدت زمان نگهداری آن را کاهش داده و تخم‌مرغ زودتر فاسد می‌شود.

این متخصص تغذیه با تأکید بر این‌که نگهداری تخم‌مرغ در کنار مواد غذایی بودار موجب می‌شود که بوی مواد غذایی را به خود بگیرد، گفت: بهتر است تخم‌مرغ به صورت بسته‌بندی شده نگهداری شود.

وی با اشاره به مشخصات تخم‌مرغ تازه و کهنه افزود: تخم‌مرغ کهنه دارای پوسته‌ی کدر و بدرنگی بوده اما تخم‌مرغ‌ سالم دارای پوستی شفاف و سفیدرنگ است، تخم‌مرغ دارای اتاقک هواست و هر قدر که اتاقک هوای تخم‌مرغ کوچک‌تر باشد تخم‌مرغ، تازه‌تر است.این متخصص تغذیه با تأکید بر این‌که سفیده‌ تخم‌مرغ دارای دو بخش «غلیظ و رقیق» است، خاطرنشان کرد: حین شکاندن تخم‌مرغ‌ تازه این دو قسمت از هم قابل تفکیک بوده و قسمت زردی کاملاً کروی شکل بوده و در وسط قرار دارد، سفیده‌ی آن نیز ظاهری ابری و غیر شفاف است.

تخم مرغ

آیا مصرف تخم مرغ برای افراد دیابتی مجاز است؟

تحقیقات جدید نشان می دهد خوردن بالغ بر ۱۲ تخم مرغ در هفته فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی عروقی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا پیش دیابت افزایش نمی دهد.

درحالی‌که تخم مرغ منبع خوب پروتئین و آنتی اکسیدان ها تلقی می شود، دارای میزان بالای کلسترول رژیمی بوده که بین ۱۴۱ تا ۲۳۴ میلی‌گرم در هر تخم مرغ است. از آنجائیکه افراد مبتلا به دیابت نوع۲ دارای میزان بالای کلسترول بد ( LDL فاکتور پرخطر بیماری قلبی) هستند، برخی متخصصان توصیه می کنند که این افراد از گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذایی‌شان اجتناب نمایند. اما محققان مطالعه جدید از دانشگاه سیدنی استرالیا این نظریه را رد می کنند و مصرف بالغ بر ۱۲ تخم مرغ را برای این افراد بی خطر عنوان می کنند.

در این مطالعه، ۱۲۸ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع۲ تحت رژیم غذایی با تعداد بالای تخم مرغ (۱۲ تخم مرغ در هفته) یا رژیم غذایی حاوی تعداد کم تخم مرغ (کمتر از ۲ تخم مرغ در هفته) قرار گرفتند.دکتر نیکلاس فولر سرپرست تیم تحقیق در این باره می گوید: در هر دو گروه رژیم غذایی کاهش وزن یکسان بود. همچنین تغییرات نامناسبی در فاکتورهای پرخطر قلبی-عروقی در هیچ یک از شرکت کنندگان مشاهده نشد.وی در ادامه می افزاید: نتایج نشان می دهد که مصرف تخم مرغ دارای حداقل تاثیر بر میزان کلسترول در خون شرکت کنندگان بود.

تخم مرغ یک ماده غذایی ارزشمند است که حتی یک تخم مرغ آب پز حاوی مقادیر سالم کلسیم، زینک، پروتئین و ویتامین های A، B۵، B۱۲، D، K، E و غیره است. از آنجائیکه خوردن تخم‌مرغ باعث ایجاد سیری می شود برای کاهش وزن توصیه می شود.به گفته فولر، تخم‌مرغ سرشار از پروتئین و ریزمغذی های است که می تواند به تنظیم مصرف چربی و کربوهیدرات ها، سلامت چشم و قلب، عروق سالم خون و بارداری سالم کمک کند.

divider

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا