دسته‌بندی نشده

طرز تهیه 6 مدل ترشی زردآلو با طعمی حیرت انگیز

دستور تهیه ترشی زردآلو

ترشی هایی که با میوه ها درست می شوند، طعم خاصی داشته و طرفداران زیادی دارند. این ترشی ها می توانند بهترین همراه برای انواع غذاها باشند. یکی از این ترشی های خوشمزه، ترشی زردآلو است.

در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم قصد داریم به شما ترشی زردآلو را آموزش دهیم. امیدواریم بهره کافی را از این مطلب ببرید.

طرز تهیه ترشی زردآلو با سرکه سفید

مواد لازم برای تهیه ترشی زردآلو:

  • زردآلو ۱ کیلو
  • سرکه سفید ۳۰۰ گرم
  • آب جوشیده ۱۰۰ گرم
  • سنگ نمک ۱ قاشق چایخوری
  • شکر ۱۰۰ گرم
  • فلفل ترشی تند ۲ عدد
  • سیر له شده ۵۰ گرم
  • ادویه ترشی شامل: زیره، تخم سیاه، تخم گشنیز، گلپر، نعنا خشک، زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری از هر کدام

دستور تهیه ترشی زردآلو:

ابتدا زردآلوها را شسته خشک می کنیم و از وسط دو نیم کرده هسته آن را جدا می کنیم. آب و سرکه را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا به جوش آید.

حالا در این مرحله ادویه ها، شکر، نمک و فلفل را اضافه می کنیم و بعد زردآلوها را به مخلوط در حال جوش افزوده قبل اینکه زردآلوها له شوند شعله گاز را خاموش می کنیم (حدودا ۲ تا ۳ دقیقه).

حالا سیر را به بقیه مواد اضافه کرده و بعد از اینکه به طور کامل خنک شد ترشی را به شیشه مناسب که خشک و تمیز باشد منتقل می کنیم. درب آن را کیپ کرده و در یخچال نگهداری می کنیم.

توجه داشته باشید که زردآلوها را خیلی کوتاه بپزید دلیل اینکار قوام ترشی است و نباید زردآلوها له شوند. اگر مایل هستید ترشی خیلی تندی داشته باشید آب را حذف و جایگزین آن سرکه بریزید.

مواد ترشی باید به طور کامل خنک شود برای ریختن داخل شیشه عجله نکنید در غیر این صورت ترشی داخل یخچال کپک میزند.

طرز تهیه ترشی زردآلو

دستور تهیه ترشی زردآلو در خانه

طرز تهیه ترشی زردآلوی تازه

مواد لازم برای تهیه ترشی زردآلو تازه:

  • زردآلو 500 گرم
  • سرکه 2 لیوان
  • شهد نی شکر نصف لیوان
  • ادویه ترشی به مقدار لازم
  • تخم گشنیز به مقدار لازم
  • گلپر به مقدار لازم
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • زردچوبه مقداری
  • ریحان و نعنا و مرزه کمی
  • نمک ١ قاشق غذاخوری سر خالی

مراحل تهیه ترشی زردآلو:

در مرحله اول از طرز تهیه ترشی زردآلو، زردآلوها را به خوبی بشویید و خشک کنید، سپس آن ها را به چهار قسمت تقسیم کرده و در یک ظرف خشک بریزید. حالا در یک ظرف دیگر سرکه، نمک، شهد نی شکر، ادویه، ریحان، نعناء و مرزه خرد شده را با هم مخلوط کنید.

حالا موادی که با هم مخلوط کرده بودید را بوی زردآلوها بریزید به طوری که کاملا روی آن ها را بپوشاند، سپس درب ظرف را محکم ببندیدو اجازه دهید یک ماه بماند تا برسد، سپس می توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه ترشی زردآلو خانگی

مواد لازم جهت تهیه ترشی زردآلو:

  • زردآلو ۵ کیلوگرم
  • سرکه محلی یا سرکه قرمز و آب ۲ لیتر
  • نمک دریایی ۱/۲ قاشق چای خوری
  • فلفل چیلی ۱۰ دانه
  • شکر ۵۰۰ گرم
  • سیر میکس شده ۵۰۰ گرم
  • زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
  • ادویه ترشی (زیره سیاه و سبز، تخم سیاه دانه، تخم گشنیز، گلپر، نعنا خشک) ۱ قاشق غذا خوری

مراحل تهیه ترشی زردآلو:

سرکه و آب رو میگذاریم به جوش بیاید، زردآلوها را نصف می کنیم، نصفشان را در سرکه ریخته و می گذارید تا بجوشد. وقتی پنج دقیقه جوشیدند و کمی نرم شدند، شکر، نمک دریایی، فلفل ها، زرد چوبه و ادویه ترشی را اضافه می کنید.

وقتی زرد آلوها به خوبی لعاب انداختند، باقی مانده زردآلوها را اضافه می کنید. توجه داشته باشید که نباید اجازه دهید له شوند پس آن ها را زیاد هم نزنید. بعد از دو سه دقیقه حرارت را خاموش کنید.

حالا سیرهای میکس و خشک شده را به مواد اضافه کنید و به آرامی آن ها را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید تا به خوبی خنک شود، سپس آن را به شیشه های استریل شده منتقل کنید.

طرز تهیه ترشی زردآلو

طرز تهیه ترشی زردآلو مرحله به مرحله

طرز تهیه ترشی زردآلو با سرکه بالزامیک

مواد لازم برای تهیه ترشی زردآلو با سرکه بالزامیک:

  • سرکه بالزامیک سفید یک پیمانه
  • عسل نصف پیمانه
  • آب نصف پیمانه
  • چوب دارچین 5 تا 7 سانتی متری
  • میخک کامل 6 شماره
  • زردآلوی رسیده 900 گرم

طرز تهیه ترشی زردآلو با سرکه بالزامیک:

برای تهیه شربت، در یک قابلمه متوسط سرکه، عسل، آب، دارچین و میخک را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید بجوشد سپس حرارت را کم کنید. به مدت 5 دقیقه بگذارید نیم جوش باقی بماند. از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه کنار بگذارید. سپس میخک و دارچین را جدا کنید.

یک قابلمه را آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. کاسه بزرگی رابا آب یخ پر کنید. زردآلوها را 30 تا 60 ثانیه داخل آب جوش بیندازید. سپس با قاشق آن ها را داخل آب یخ بریزد تا پوست آن ها به سهولت جدا شوند.

اینکار را با همه ی زردآلوها تکرار کنید. آن ها را چهار قاچ کنید. سپس آن ها را داخل شیشه شسته و استرلیزه شده بریزید. شربت را دوباره گرم کنید و بجوشانید سپس روی زردآلوها را بریزید و حدود یک سانتی متر از بالای شیشه را خالی نگه دارید. در شیشه را محکم ببندید.

شیشه را 10 دقیقه داخل آب در حال جوش روی حرارت قرار دهید. سپس در گوشه ای قرار دهید تا خنک شود.

طرز تهیه ترشی زردآلوی ساده

مواد لازم جهت تهیه ترشی زردآلو:

  • زردآلو یک کیلو
  • گلپر یک قاشق چای خوری
  • نمک یک قاشق مربا خوری
  • سرکه به میزان لازم
  • سیاه دانه یک قاشق چای خوری
  • پودر تخم گشنیز یک قاشق چای خوری

طرز تهیه ترشی زردآلو:

در تهیه ی این ترشی می بایست از زردآلوهای سفت و سالم استفاده کنید. سپس زردآلوها را شسته و صبر می کنیم تا آب آن ها کاملا گرفته شود و بعد درون ظرف مخصوص ترشی قرار می دهیم.

سیاه دانه، نمک، گلپر، پودر تخم گشنیز بو داده را به آن اضافه می نماییم. سرکه را تا جایی که کاملا روی زرد آلو را بپوشاند به آن اضافه می کنیم، درب را بسته و در جای خنک می گذاریم.

طرز تهیه ترشی برگه زردآلو

اگر زردآلوی تازه در اختیار نداشتید می توانید از برگه خشک شده این میوه برای طرز تهیه ترشی زردآلو استفاده نمایید. به این صورت که برگه ها را شسته و صبر کرده تا آب آن خارج شود. سپس درون ظرف ترشی قرار می دهیم به صورتی که دو سوم ظرف پر شود.

سرکه و ادویه ها را اضافه می نماییم تا ظرف تقریبا پر گردد. (به اندازه ی یک بند انگشت از سر آن می بایست از سر آن خالی گردد) با گذشت زمان سرکه جذب برگه ها شده، حجیم می گردد و ظرف را کاملا پر می نماید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه 8 مدل لواشک زردآلو با طعمی شگفت انگیز

طرز تهیه 2 مدل ترشک زردآلو ملس و خوش طعم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا