دسته‌بندی نشده

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

سس میوه ای – طرز تهیه سس توت فرنگی عالی

دلگرم : سس توت‌فرنگی، میان وعده‌ای خوش‌ مزه برای کودکان خواهد بود. با طرز تهیه این سس خوشمزه در این مقاله همراه شوید.

طرز تهیه سس توت فرنگی به 4 روش ساده و راحت

روش اول : سس توت فرنگی با ماست وانیلی

مواد لازم برای 4 نفر:

  • توت‌فرنگی تازه: 2 پیمانه
  • ماست وانیلی: یک پیمانه
  • پنیر خامه‌ای: یک چهارم پیمانه

طرز تهیه:

  1. ابتدا برگ‌های انتهای توت فرنگی‌ها را جدا کنید.
  2. توت‌فرنگی‌ها را با دقت بشویید. ( ابتدا کمی آن‌ها را در آب خیس کرده سپس بشویید).
  3. تمام مواد لازم را درون دستگاه غذاساز، خوب با هم مخلوط کرده تا مخلوط نرمی حاصل شود.

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

separator line

روش دوم : سس توت فرنگی با وانیل

مواد لازم :

  • توت فرنگی
  • ۴۵۰ گرم
  • شکر سفید نصف پیمانه
  • وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • آبلیموی تازه یک قاشق چای‌خوری

روش تهیه :

  1. اول از همه باید توت فرنگی‌ها را به خوبی شسته و برگ‌های آن را جدا کنید.
  2. سپس توت فرنگی‌ها را خرد کرده و در یک قابلمه بریزید؛ قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید.
  3. آبلیمو، شکر و وانیل را به توت فرنگی‌ها اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
  4. درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم بپزد.
  5. در حین پخت، هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید.
  6. سس را تا زمانی که به غلظت مناسب برسد هم بزنید.

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

separator line

روش سوم : سس توت فرنگی با لیمو

مواد لازم :

  • توت فرنگی 1 کیلو
  • شکر 1 پیمانه
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • نصف یک لیمو ترش تازه
  • دو قطره رنگ قرمز خوراکی در صورت تمایل

مراحل تهیه :

  1. توت فرنگی ها رو خوب تمیز کنید و بشورید. در قابلمه ای بریزید و شکر رو بهش اضافه کنید. همچنین وانیل و آب نصف یک لیمو ترش رو هم بهش اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا آب بندازه.
  2. کمی که آب انداخت میتونید حرارت رو کمی بیشتر کنید تا به قل زدن بیفته. در حین کار هم دائم با قاشق هم بزنید. بعد از حدود 10-15 دقیقه که توت فرنگی ها پخت حرارت رو خاموش کنید و توت فرنگی ها رو کاملا پوره کنید.
  3. در این مرحله اگه دلتون خواست رنگ سس توت فرنگی تون خیلی عالی باشه میتونید یکی دو قطره رنگ خوراکی بهش اضافه کنید.
  4. رنگ خوراکی رو هم یکی دو قطره اگه دوست داشتید در این مرحله اضافه کنید.
  5. حالا سس پوره شده رو از صافی رد کنید تا پالپ های توت فرنگی ازش جدا بشه. البته اگه دوست داشته باشید میتونید این کار رو نکنید و سس رو با پالپ هاش تهیه کنید.
  6. بعد از اینکه سس رو در صافی ریختید با قاشق هم بزنید تا شهدش کاملا جدا بشه. بعد هم کف های روی شهد رو جدا کنید و مجددا روی حرارت بذارید تا حدود 5 دقیقه دیگه بجوشه. در حین جوشیدن هم باز کف های روی شهد رو جدا کنید.

بیشتر بخوانید :

انواع سس : طرز تهیه ۱۳ مدل از خوشمزه و پرطرفدارترین سس ها + عکس

طرز تهیه ی سس مایونز در خانه سالم و خوشمزه

آموزش تهیه ی سس قارچ با طعمی بی نظیر در منزل

سس توت فرنگی برای روی بستنی

این سس عالی رو میتونید برای روی بستنی و حتی تزیین کیک و کاپ کیک هم استفاده کنید.

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

separator line

روش چهارم : سس توت فرنگی با نشاسته ذرت

مواد لازم :

  • توت فرنگی شسته شده 2/5 پیمانه
  • آبلیموی تازه 1 قاشق غذاخوری
  • آب سرد 2 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • شکر دانه‌ریز نصف پیمانه
  • آب یک چهارم پیمانه

مراحل تهیه :

  1. توت فرنگی، شکر، یک چهارم پیمانه آب و آبلیمو را در یک کاسه مخلوط کنید.
  2. سپس این مخلوط را بر روی حرارت متوسط به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه قرار دهید.
  3. از یک قاشق چوبی برای هم زدن و له کردن توت فرنگی‌ها استفاده کنید.
  4. آب سرد و نشاسته ذرت را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید.
  5. مخلوط آب و نشاسته را به سس اضافه کرده و پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود.
  6. سس را از روی گاز برداشته، وانیل و نمک را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

نوش جان …

چند نکته جهت تهیه سس توت فرنگی

در هر کدام از این روش‌ها پس از پایان مراحل می‌توانید سس را از صافی عبور داده تا پالپ‌های آن جدا شود. اما برخی دوست دارند پالپ‌هایی از توت فرنگی در این سس مشهود باشد. (این مرحله کاملا سلیقه‌ای است.)

سس توت فرنگی برای سالاد

با حذف وانیل و شکر از دستورات ذکر شده می‌توان این سس را در سالاد سبزیجات استفاده کرد. البته با توجه به سلیقه خود می‌توانید کمی شکر در دستور استفاده کنید.

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

separator line

روش پنجم : سس توت فرنگی ساده

مواد اولیه :

  • برای ۵ نفر
  • شکر ۱/۲ لیوان
  • توت فرنگی (خرد شده) ۲ لیوان

طرز تهیه:

  1. ابتدا توت فرنگی ها را به تکه های کوچک خرد کنید.
  2. سپس شکر و توت فرنگی هارا باهم درون یک قابلمه بریزید.
  3. روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا پخته شود و آب توت فرنگی ها در بیاید، در این مدت دائما مواد را هم بزنید و اجازه ندهید تا توت فرنگی ها بسوزند. ۲۰ دقیقه زمان برای پخت کافی است.
  4. بعد از اینکه مواد پخته شد آن را از روی حرارت بردارید و به وسیله ی مخلوط کن دستی مواد را پوره کنید. سپس اجازه دهید تا خنک شود.
  5. بعد از خنک شدن سس، آن را در ظرف سس یا ظرف مورد نظر ریخته و استفاده کنید.

نکات:

  • با توجه به رسیده بودن و درشتی توت فرنگی رنگ سس ممکن است تیره یا روشن شود.
  • در صورت تمایل مقداری رنگ صورتی یا قرمز خوراکی به آن اضافه کنید.
  • میتوانید ۱ قاشق چایخوری وانیل شکری و نوک قاشق غذاخوری آبلیمو هم به سس اضافه کنید.
  • اگر شیرینی سس کم بود به آن مقداری عسل اضافه کنید.

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

separator line

روش انتخاب توت‌ فرنگی مناسب

  • توت‌فرنگی طبیعت فاسدشدنی دارد و فقط چند روز قبل از استفاده باید آنها را خریداری کنید.
  • هنگام خرید توت‌فرنگی، آن‌هایی را انتخاب کنید که رنگ قرمز درخشان دارند، سفت و گرد و قلنبه هستند و کلاهی بی‌عیب و نقص و سبز دارند. (کلاه توت‌فرنگی‌ها نباید خشک یا قهوه‌ای باشند.)
  • انواع مختلف توت‌فرنگی در اندازه‌ها، اشکال و رنگ‌های مختلفی وجود دارد. بعضی از توت‌فرنگی‌ها حتی ته رنگ زرد دارند. توت‌های کوچک‌تر معمولا شیرین و خوشمزه هستند.
  • توت‌فرنگی پس از برداشت شدن بیش‌تر نمی‌رسند، بنابراین باید از خرید توت‌ فرنگی‌هایی که رنگ کدر یا ته رنگ سبز یا زرد دارند و چروکیده هستند پرهیز کنید. این توت‌فرنگی‌ها ممکن است ترش باشند یا کیفیت پایینی داشته باشند.
  • توت‌فرنگی کاملا رسیده دارای عطر و طعم و بافت بهتر و همچنین مواد مغذی بیش‌تری است.
  • توت‌فرنگی نرسیده یا زیاد از حد رسیده دارای مقادیر پایین ویتامین C و فیتونوترینت‌ها است در مقایسه با توت‌فرنگی‌هایی که به اندازه‌ی کافی رسیده‌اند.
  • توت‌فرنگی به صورت بسته‌بندی نیز موجود است. در حالی که آنها را خریداری می‌کنید، دقت کنید که توت‌فرنگی‌ها بیش از حد محکم بسته‌بندی نشده‌اند، زیرا ممکن است خراب شوند یا مورد آسیب قرار گرفته باشند.
  • ظرف نباید هیچ نشانه‌ای از لکه یا رطوبت داشته باشد، چرا که این‌ها نشان‌دهنده‌ی فاسد شدن توت‌فرنگی‌ها است. به طور کلی، توت‌فرنگی در طول سال در دسترس است، اما بهترین آنها در اواسط تابستان موجود هستند.

طریقه‌ی نگهداری توت‌فرنگی

  • توت‌فرنگی باید در اسرع وقت مصرف شود و نباید قبل از خوردن آن را بشویید.
  • مراقبت‌های خاصی هنگام نگهداری از توت‌فرنگی باید انجام شود، زیرا طبیعتی بسیار شکننده دارند.
  • توت‌فرنگی‌ها باید ترجیحا در یک حوله‌ی کاغذی یک لایه در یک ظرف دردار قرار داده شوند و به مدت ۲ تا ۳ روز در یخچال نگهداری شوند.
  • توت‌فرنگی‌های کپک زده یا آسیب‌دیده باید دور انداخته شوند زیرا ممکن است توت‌فرنگی‌های دیگر را نیز آلوده کنند.
  • توت‌فرنگی‌هایی که شسته نشده‌اند یا کلاهشان جدا نشده‌است باید در یک ظرف دردار نگهداری شوند تا رطوبت‌شان را از دست ندهند.
  • توت‌فرنگی نباید به مدت طولانی در دمای اتاق یا در معرض تابش خورشید قرار گیرد، زیرا ممکن است خراب بشود.

نکاتی برای استفاده از توت‌ فرنگی (خوردن / پخت و پز)

  1. توت‌فرنگی اغلب در تهیه‌ی دسر و بستنی استفاده می‌شود. عصاره‌ی این میوه نیز به عنوان ماده‌ی نگهدارنده در انواع محصولات استفاده می‌شود. با توجه به عطر و طعم شیرین و طراوت‌بخشی که دارد، می‌توانید آنها را هم مانند میوه‌های دیگر به طور کامل بخورید. امروزه این میوه بخشی از رسپی‌های مختلف را تشکیل می‌دهد. در ادامه چند نکته برای لذت بردن از این میوه‌ی خوشمزه می‌بینید.
  2. شما می‌توانید به راحتی توت‌فرنگی خام را میل کنید. قبل از انجام این کار، توت‌فرنگی‌ها را خوب با آب بشویید و سپس آنها را لای حوله‌ی کاغذی بگذارید تا کاملا خشک شوند. توت‌فرنگی از طریق ساقه‌اش نگه دارید، چند گاز بزنید. حتی دانه‌های این میوه‌ نیز خوراکی هستند.
  3. برش‌های توت‌فرنگی را می‌توانید به سالاد سبز اضافه کنید تا آن را خوشمزه‌تر و جذاب‌تر کنید.
  4. موس توت‌فرنگی یکی از موارد مورد علاقه‌ی ما است. این خوراکی بسیار خوشمزه است و می‌توانید آن را به عنوان لایه‌ی رویی دسرهای دیگر سرو کنید یا بخورید.
  5. توت‌فرنگی خرد شده، بلوبری درسته و ماست ساده را می‌توانید لایه لایه در یک لیوان قرار بدهید و یک دسر زیبا و خوش طعم آماده کنید.
  6. توت‌فرنگی را می‌توانید با آب پرتقال مخلوط کنید تا سس کولیس آماده شود. این میوه را همچنین می‌توانید به صبحانه‌تان اضافه کنید تا طراوت‌بخش‌تر و مغذی‌تر شود.
  7. پای توت‌فرنگی را می‌توانید با چیدن این میوه به صورت درسته روی یک لایه از خامه آماده کنید.
  8. توت‌فرنگی فقط برای دسر مناسب نیست – آنها را می‌توانید به عنوان یک وعده غذای اصلی نیز استفاده کنید. سالاد مرغ و توت‌فرنگی یک نمونه‌ی خوب است که طعم شگفت‌انگیز توت‌ فرنگی‌های شیرین، سس وینگرت (سس دارای سرکه و روغن زیتون و ادویه)، مرغ و پنیر رگه‌آبی را با هم ترکیب می‌کند.
  9. – روی پیتزا نیز می‌توانید توت‌فرنگی بریزید. شما می‌توانید پیتزای مورد علاقه‌ی خود را با تکه‌های توت‌فرنگی همراه با پنیر نرم یا سبزیجات و پسته تهیه کنید.
  10. – سالسای توت‌فرنگی و آووکادو یک خوراکی بسیار شیرین و خوش طعم است که می‌تواند با مرغ سرخ‌شده یا ماهی تفت خورده سرو شود یا می‌تواند به عنوان یک میان‌وعده با چیپس ترتیلا خورده شود.
  11. – توت‌فرنگی می‌تواند به چای نیز عطر و طعم خود را اضافه کند. تمام کاری که باید انجام بدهید این است که چای و یک فنجان توت‌فرنگی را داخل آب جوش بریزید. در فنجان را بگذارید و ۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. چای را صاف کنید و قطعات یخ و شکر را به آن اضافه کنید.
  12. این نوشیدنی پرطرفدار را می‌توانید با توت‌فرنگی تزیین کنید و به صورت خنک آن را سرو کنید.

طرز تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا