طرز تهیه دسر گلابی داغ به ۵ روش + عکس
روش دستور تهیه دسر گلابی داغ در منزل
دسر گلابی داغ نوعی دسر شیرین است که اغلب پس از شام سرو میشود و میان وعدهای سالم و مغذی برای کودکان است. این دسر خوشمزه با گلابی درسته یا برش های کوچک و بزرگ گلابی به اشکال مختلف تهیه شده و برای رنگ دادن به آن، از انواع رنگهای طبیعی یا مصنوعی استفاده میشود.
دسرها طیف وسیعی از خوراکیها را در برمیگیرند، از انواع کیک و شیرینی مانند کیک گاناش، کیک کرم کارامل شکلاتی و تارت شکلاتی گرفته تا انواع میوه و لبنیاتی نظیر ماست و بستنی. دسر گلابی داغ نیز یکی از انواع دسرهای میوهای است که به اشکال و روشهای متنوعی تهیه میشود.
دسر گلابی با بستنی، با سس کارامل، با سس شکلات و با سس انار و … از جمله دسرهایی هستند که به صورت داغ سرو میشوند. برای آشنایی با طرز تهیه 5 نوع دسر گلابی داغ با ما در این مقاله از دلگرم همراه باشید.
دسر گلابی : مواد لازم و طرز تهیه دسر شیک و مجلسی با گلابی
۱. طرز تهیه دسر گلابی داغ با بستنی
مواد لازم :
- گلابی سفت و رسیده 4 عدد
- آب 1 لیتر
- پودر وانیل 1/2 قاشق چایخوری
- شکر 1 پیمانه
- چوب دارچین 1 تکه
- هل 4 عدد
- پودر زعفران 1/4 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
گلابیها را پوست گرفته و همراه با پودر وانیل، شکر، زعفران، دارچین و هل در قابلمه بریزید. یک لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.
به گلابیها فرصت دهید حدود ۲ ساعت یا تا زمانی که نرم شوند، بپزند. سپس آنها را از قابلمه خارج کرده در ظرف سرو بگذارید و اجازه دهید خنک شوند. شربت باقی مانده در قابلمه را بجوشانید تا غلیظ شود.
شربت را روی گلابیها بریزید. مقداری بستنی روی دسر گلابی بریزید و نوش جان کنید.
۲. طرز تهیه دسر گلابی داغ کاراملی
مواد لازم :
- گلابی 3 عدد
- کره 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
گلابیها را پس از شستن، کاملا خشک کنید و از طول به ۸ قسمت برش بزنید. قسمتهای سفت وسط تکههای گلابی را جدا کنید. سپس گلابیها را به آبلیمو آغشته کنید.
کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب کنید و برشهای گلابی را در تابه بچینید. حدود ۱۰ دقیقه گلابیها را تفت دهید و برگردانید تا اطراف آنها طلایی مایل به قهوهای شود. شکر، دارچین، نمک و زنجبیل را با هم مخلوط کرده و به گلابیها اضافه کنید. ۲ قاشق غذاخوری آب در تابه بریزید.
حرارت را بیشتر کنید و حدود ۵ دقیقه مرتب هم بزنید تا گلابیها نرم شده و به کارامل آغشته شوند. گلابی را در ظرف سرو بچینید و چند قاشق از کارامل را روی آن بریزید.
۳. طرز تهیه دسر گلابی داغ با انار
مواد لازم :
- گلابی رسیده و سفت 4 عدد
- آب انار 1+1/2 پیمانه
- آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
- شکر 3/4 پیمانه
- چوب دارچین 2 تکه
- میخک 4 عدد
دستور تهیه:
گلابیها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید. بافت وسط گلابیها را با استفاده از قاشق یا ابزار توپی جدا کنید. گلابیها را در یک ردیف در ظرف مناسبی مثل تابه بچینید.
آب انار را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. شکر را به آب انار اضافه کرده و هم بزنید تا شکر کاملا در آب انار حل شود. میخک، دارچین و آبلیمو را به مخلوط شکر و آب انار اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۶-۵ دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود.
مخلوط فوق را روی گلابیها بریزید طوریکه روی آنها را بپوشاند. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا گلابیها بپزند و شربت غلیظ شود.
پختن گلابیها را با قاشق تست کنید، اگر نرم شده بود حرارت را خاموش کنید. دسر گلابی داغ را در ظرف سرو بچینید و شربت غلیظ را روی آن بدهید.
۴. طرز تهیه دسر گلابی داغ با سس شکلات
مواد لازم :
- گلابی سفت و رسیده 4 عدد
- شکر 1 پیمانه (200 گرم)
- آب 3+3/4 پیمانه (875 میلی لیتر)
- پودر زعفران 1/4 قاشق چایخوری
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
- شکلات 1/2 پیمانه (82 گرم)
- خامه 3 قاشق غذاخوری
- کره 1 قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
شکلات، خامه و کره را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکلات ذوب شده و مواد یکدست شوند. آب را در یک تابه مناسب بریزید. آبلیمو، شکر، وانیل و زعفران را به آب اضافه کنید.
گلابیها را پوست گرفته، ولی دم آنها را جدا نکنید، سپس در یک ردیف در تابه بچینید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. فرصت دهید تا آب به جوش آید و شکر در آب حل شود.
اجازه دهید گلابیها حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند تا نرم شوند. گلابیها را از شربت خارج کرده و کمی فرصت دهید تا از داغی بیافتند، سپس سس شکلات را روی آنها بریزید.
5. طرز تهیه دسر گلابی با حلقه های شکری
مواد لازم:
- ۱۵۰ میلی لیتر ۴/۱ پیمانه آب
- ۱۵۰ میلی لیتر ۴/۱ پیمانه آب انگور شیرین
- ۱۲۵ گرم شکر دانه ریز
- ۲ قاشق غذا خوری آب لیمو
- ۴ عدد گلابی رسیده ، پوست کنده ، با ساقه
- شاخه های نعنا تازه برای تزیین
مواد لازم برای تهیه ریسه های حلقه ای شکری :
- ۱۲۵ گرم شکر دانه ریز
- ۳ قاشق غذا خوری آب
طرز تهیه :
شکر ، آب و آب لیمو را داخل کاسه ای بزرگ بریزید و باهم مخلوط کنید. روی کاسه را بپوشانید و داخل مایکروفر با قدرت زیاد HIGHT به مدت 3 دقیقه بپزید. مخلوط را خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
گلابی ها را پوست کنده و قسمتی از ته گلابی ها را ببرید ، طوری که بتوانید آنها را به شکل ایستاده داخل ظرف قرار دهید.
گلابی ها را داخل قابلمه ای بگذارید و با قاشق ، شربت شکر را روی آنها بریزید. سپس درب قابلمه را بگذارید و 10 دقیقه روی درجه یا قدرت بالا HIGHT مایکروفر بپزید.
در این فاصله هر چند دقیقه گلابی ها را بچرخانید تا کاملا بپزند . مدت پخت گلابی ها ، بسته به میزان رسیده بودن آنها کمی متغیر است. پس از پخت گلابی ها ، بگذارید داخل شربت ، خنک شوند.
گلابی های سرد شده را از قابلمه بیرون بیاورید و داخل ظرف مخصوص سرو بگذارید. شربت را بدون آنکه درب قابلمه را ببندید، به مدت 15 دقیقه دیگر بپزید. با این کار حدود نصف شربت بخار می شود و به تدریج سفت می شود. بعد از حدود 5 دقیقه، شربت را با قاشق روی گلابی ها بریزید.
برای تهیه ریسه های حلقه ای شکری ، شکر و آب را داخل کاسه ای با هم مخلوط کنید و بدون درپوش ، یک و نیم دقیقه روی درجه HIGHT بپزید. در این فاصله، مخلوط را چند بار هم بزنید تا شکر کاملا حل شود . بعد از حل شدن شکر مجددا به مدت 5 تا 6 دقیقه با درجه HIGHT آن را بپزید تا شکر به کارامل تبدیل شود .
منتظر بمانید تا حباب های کارامل از بین بروند. سپس آن را به مدت 2 دقیقه کنار بگذارید. به کمک یک قاشق چایخوری کارامل را دور گلابی ها با جرکت دایره وار بچرخانید. گلابی ها را با برگ تازه نعنا تزیین کرده و بلافاصله سرو نمایید.