دسته‌بندی نشده

شرایط مورد نیاز جهت پرورش گل آفتابگردان ارغوانی

چگونه گلهای آفتابگردان ارغوانی را پرورش دهیم؟

توجه داشته باشید که دستورالعمل پرورش گل آفتابگردان ارغوانی چندان سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به اصول کاشت و روش نگهداری آن نیز به خوبی آشنا شوید. گیاه آفتابگردان در واقع از دسته گل های خوشمزه و دوست داشتنی است که می توانید آن را در فضای حیاط یا بالکن پرورش دهید اما اگر می خواهید از جنبه تزئینی این گیاه نیز بهره ببرید پیشنهاد می شود اقدام به پرورش گل آفتابگردان نوع ارغوانی آن نمایید که با تهیه بذر به راحتی قابل کشت خواهد بود.

به صراحت می توان گفت که گیاه آفتابگردان زینتی بومی مناطق غربی آمریکا می باشد که از دو کلمه یونانی Helios به معنای آفتاب و Anthos به معنای گلی که مسیر آفتاب را دنبال می کند گرفته شده است. این گیاه زیبا گونه یکساله و پر رشدی است که ساقه هایی منشعب یا غیر منشعب و مرتفع دارد. البته که امروزه انواع کوتاه آن نیز در بسیاری از مناطق مورد پرورش قرار گرفته است.

چگونگی پرورش گل آفتابگردان ارغوانی

چگونگی پرورش گل آفتابگردان ارغوانی

گل های آفتابگردان ارغوانی معمولا به قطر ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر و به صورت کم پر و پرپر هستند و گلچه های آن نیز شعاعی در رنگ های زرد، قرمز و به ندرت بنفش مشاهده می شوند. بهتر است بدانید که عمدتا از این گیاه برای کاشت در حاشیه فضای سبز های گلدان و همچنین گل بریدنی استفاده می شود. گیاه ارغوانی دارای برگ های بزرگ و زبر و همچنین ساقه های محکم و پرز دار می باشد. ریشه های آن نیز بسیار عمیق و تا ۳ متر نیز در عمق خاک نفوذ می کنند. دانه های آفتابگردان ارغوانی مادام از رنگ های سفید، سیاه و خاکستری تغییر می کنند.

گل های آفتابگردان ارغوانی بالغ همواره به سمت شرق هستند اما جوانه ها و پهنک برگ های آن در حین طلوع خورشید به سمت شرق و در طی روز در جهت حرکت خورشید چرخش دارند و در هنگام غروب خورشید به سوی غرب می چرخند. جالب است بدانید که این گیاه را در کل دنیا به متظور استفاده های تجاری کشت می کنند و همچنین از دانه های آن برای تولید روغن نیز استفاده خواهند کرد.

دستورالعمل کاشت و تکثیر گیاه

توجه داشته باشید که کاشت گیاه آفتابگردان ارغوانی معمولا از طریق بذر انجام می شود. برای کاشت بذور آن در ابتدا بایستی خاک بستر را تا عمق مناسبی شخم بزنید و سپس در اواسط فصل بهار نسبت به کاشت آن ها اقدام نمایید. توصیه می شود که برای بستر از خاک زهکشی شده استفاده نمایید و همچنین به منظور تقویت آن از مقداری کمپوست به همراه خاک برگ و کود پوسیده دامی استفاده نمایید.

بهتر است بذر های آفتابگردان را در عمق ۲ الی ۳ سانتی متری بکارید و فاصله بین آن ها را ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر در نظر بگیرید. چنانچه قصد پرورش این گیاه درون محیط خانه یا گلخانه را دارید می توانید آن را در بستر آماده از خاک برگ و شن بذر ها کشت نمایید.

سپس بعد از برطرف شدن دوران سرما و متعادل شدن هوا گیاه جوان را که حداقل ۴ الی ۶ برگی شده به محیط باز انتقال دهید. دقت داشته باشید از زمان کاشت تا رویش گل ها زمانی بین ۸ الی ۱۰ هفته طول خواهد کشید.

شرایط مورد نیاز برای نگهداری از گیاه آفتابگردان ارغوانی

شرایط مورد نیاز برای نگهداری از گیاه آفتابگردان ارغوانی

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه برخی از شرایط لازم برای پرورش و نگهداری از گل آفتابگردان ارغوانی را شرح داده ایم:

آبیاری:

این گیاه زیبا برای شد نیاز به آبیاری کافی و منظم دارد اما با این وجود می تواند تا حدودی دوره خشکی را تحمل نماید. البته این مسئله به خاطر ریشه گسترش یافته گیاه آفتابرگدان است که پاتنسیل نفوذ آن درون خاک به سه متر خواهد رسید. به طور کلی آبیاری به موقع و کافی در ماه اول کشت به رشد و توسعه مناسب سیستم ریشه گیاه کمک زیادی خواهد کرد.

در مقابل نیز آبیاری بیش از اندازه باعث عدم شکل گیری و یا بد شکل شدن بذرهای شکل گرفته در مرکز گل می شوند و خیس بودن همیشگی خاک در نهایت باعث زردی برگ ها و ریزش آن ها و پژمردگی گیاهتان می شود.

نور:

گیاه آفتابگردان برای رشد به نور کامل آفتاب نیاز دارد و از آنجایی که نسبت به سرما مقاومت خوبی خواهد داشت اما برای گلدهی ایده آل نیاز به تابستان های گرم و طولانی دارد. معمولا توصیه می شود که مانند گیاهان حساس به سرما با این گیاه رفتار شود. ریشه گل آفتابگردان ارغوانی عمیق است و به همین خاطر خاک بستر باید به خوبی شخم زده شود.

دما:

به طور کلی بهترین بازه دمایی برای نگهداری از گیاه آفتابگردان ارغوانی بین ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتی گراد خواهد بود. با این وجود می تواند دما را تا ۳۳ درجه و همچنین ۱۷ درجه به خوبی تحمل کند و به رشد خود ادامه دهد. توصیه می شود که با افزایش گرما حتما میزان و دفعات آبیاری را نیز افزایش دهید و یا فواصل آبیاری را کوتاه نمایید. در مقابل هر چقدر هوا سردتر بود بهتر است فواصل آبیاری را بیشتر نمایید زیرا از میزان نیاز آبی گیاه کاسته خواهد شد.

حتماً بخوانید:

خاک:

گیاه آفتابگردان برای رشد نیاز به خاک سبک حاوی کود حیوانی پوسیده که در اثر آبیاری فراوان باتلاقی نشود و همچنین خاکی با زهکشی خوب و حاوی مواد ارگانیک مانند خاک برگ یا کود پوسیده دامی دارد. البته که افزودن مقداری شن به میزن ۱۰% کل حجم ترکیب خاک به زهکشی بهتر بستر کمک خواهد کرد. از آنجایی که آفتابگردان ارغوانی نسبت به شوری خاک نسبتا مقاوم است در محدوده ای از اسیدیته خنثی نیز رشد می کند.

دستورالعمل کاشت و تکثیر گیاه

بیماری و آفات رایج:

در ادامه سعی داریم تا به بیان برخی از آفات رایج در گیاه آفتابگردان ارغوانی و همچنین اصول از بین بردن آن ها به صورت کامل بپردازیم:

گاهی اوقات ممکن است آفتی کرم مانند به رنگ سبز بر روی برگ ها مشاهده شود که در صورت برداشتن آن بخشی از برگ نیز جدا خواهد شد. برای رفع این آفت می توانید با استفاده از سم دیازینون با توجه به دستور و به صورت اسپری کردن آن به بالا و پایین برگ ها آفت را از بین ببرید.

اگر با برگ های سوراخ سوراخ شده آفتابگردان مواجه شدید علت آن می تواند هجوم سوسک ها یا حلزون ها باشد. برای رفع این آفات می توانید از سم دیازینون استفاده کنید و همچنین برگ ها را به صورت کامل سمپاشی نمایید.

اگر لکه های زرد رنگ متمایل به قهوه ای بر روی برگ های آفتابگردان ایجاد شده اند علت آن می تواند آبیاری بیش از حد و همچنین خشک شدن برگ ها در زیر نور مستقیم خورشید باشد. برای رفع این عارضه بایستی از سم های ارگانیک مانند کالیبان استفاده کنید که هیچ آسیبی به سلامتی جانوران و انسان ها نمی رساند.

چنانچه لکه های پراکنده و برجسته ای به رنگ قهوه ای تیره در سطح زیرین برگ ها به وجود آمده اند و با ریزش برگ ها مواجه شده اید قطعا علت آن وجود قارچ در گیاه است. برای از بین بردن این آفت بایستی از سموم قارچ کش استفاده کنید. البته که راه پیشگیری از آن نیز استفاده از ارقام مقاوم آفتابگردان در برابر قارچ است.

separator line

منبع : آرگا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا