دسته‌بندی نشده

روش طبخ ترخینه یا کشکنه دشتی (کشکنه ماهی)

طرز تهیه ترخینه یا کشکنه دشتی

اهالی دشتی غذای کشکنه ماهی را در فصل تابستان پس از چین خرما به همراه کاکل یا منگگ تازه و نان محلی می خوردند. برای تهیه غذای کشکنه ماهی ابتدا بایستی کشکنه مورد نیاز را فراهم کرد.

مواد لازم :

مواد لازم جهت کشکنه خشک

ماست : 1 لیوان
للک: نصف لیوان
مواد لازم :
ماهی : 1 کیلوگرم
پیاز متوسط : دو عدد
روغن : نصف قاشق غذاخوری (به مقدار کم)
فلفل : یک قاشق چای خوری
زردچوبه : یک قاشق چایخوری
نمک : به مقدار دلخواه
آب : 2 تا 3 لیوان

طرز تهیه ترخینه یا کشکنه دشتی

مراحل پخت :

روش تهیه ماده خشک اولیه :

للک و ماست را مخلوط کرده به شکل خمیری شل درآورده می گذاریم حداقل 2 روز در دمای اتاق باقی بماند و تخمیر گردد. وقتی خمیر کمی ورآمد آن را به شکل چانه درآورده به اندازه کف دست پهن می کنیم و در آفتاب خشک می کنیم. این ماده خشک حداقل تا یک سال قابل نگهداری است.

گام 1 ابتدا ماده خشک را کوبیده پودر می کنیم و1 تا 2 ساعت در آب خیس می کنیم.
گام 2 ماهی را آبپز کره و خار(تیغ) های آن را می گیریم.

حتماً بخوانید:

گام 3 در قابلمه کمی پیاز خرد کرده تفت می دهیم و ماهی را که از قبل پخته و خارکش کرده ایم اضافه کرده کمی تفت می دهیم .
گام 4 سپس زردچوبه و فلفل به همراه مواد خیس خورده(در قسمت بالا گفته شد) و کمی آب به ماهی اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.

مراحل پخت آش ترخینه یا کشکنه دشتی

گام 5 زمان پخت تا موقعی ادامه می یابد که یک مخلوط یکنواخت و جا افتاده به دست آید.
گام 6 در نهایت هنگام مصرف می توان کمی نمک به آن اضافه کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا