روش تهیه تارت آناناس با فیلینگ میوه ای
طرز تهیه تارت آناناس
تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده میشود. روی تارتها باز است و از ماده اصلی شیرینی (خمیر) تشکیل نشده است. در تارتها خمیر شیرینی، خمیر بریزه است. ماده روکش یا پرکننده تارتها ممکن است شیرین (مثل میوهجات) یا نمکی و غیرشیرین (مثل مرغ و میگو) باشد.
تارتهای امروزی معمولا بر پایه میوه و مایع کاستارد هستند. تارتهای ریزه نیز به تارتهای کوچک اطلاق میشود. به عنوان مثال میتوان از تارت ریزه تخم مرغ نام برد. مثالی دیگر که در خصوص تارتها میتوان زد تارتهای مربایی هستند که رنگ آنها بسته به مزهای است که در مربا (به عنوان پرکننده) استفاده میشود. از میان تارتها میتوان به تارت خوشپخت نیز اشاره کرد که خاستگاه بریتانیایی دارد. از تارتهای نمکی میتوان به پای کیش اشاره کرد.
تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل میآید حال آنکه در دسته کیکها پف از موارد غیر قابل حذف است. در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینیجات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده میشود.
هر کشوری برای خود تارتی مخصوص دارد که بیشتر از همه مورد اسقبال عموم می باشد. انگلستان ، هلند ، اسپانیا ، ایران و … از جمله کشورهایی هستند که تارتهای خاص خود را دارند که هر کدام طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
تارت آناناس خوشمزه و لذیذ
مواد لازم برای خمیر | میزان مورد نیاز |
آرد کیک پزی : | 250 گرم |
کره سرد، مکعبی خرد شده : | 150 گرم |
نمک : | 1 پنس |
شکر : | 60 گرم |
وانیل : | به مقدار لازم |
زرده تخم مرغ : | 1 عدد |
برای فیلینگ | میزان مورد نیاز |
پودر ژلاتین : | 5 قاشق چایخوری |
آب کنسرو آناناس : | 100 میلی لیتر |
کنسرو آناناس : | 1 قوطی |
ماست پرچرب شیرین : | 250 گرم |
شکر : | 50 گرم |
وانیل: | یک قاشق مربا خوری |
پوست لیمو رنده شده : | به مقدار لازم |
لیمو ترش : | 1 عدد |
خامه قنادی 30-35% که فرم دادین : | 250 گرم |
تمشک قرمز یا توت فرنگی: | 7-8 عدد |
پودر ژله: | یک بسته(اختیاری) |
مراحل تهیه:
گام 1 آرد، نمک، شکر و وانیل را با هم مخلوط می کنیم.
گام 2 کره را اضافه کرده و با دست یا مخلوط کن، مواد را با هم مخلوط می کنیم.
گام 3 زرده تخم مرغ را اضافه کرده و مجدد مواد را ورز می دهیم.
گام 4 اگر خمیر خیلی خشک است، 1 قاشق چایخوری آب یا خامه اضافه می کنیم و ورز می دهیم.
گام 5 خمیر به دست آمده را داخل سلفون گذاشته و 1 ساعت در یخچال می گذاریم.
گام 6 سپس خمیر را در آورده و خیلی کم ورز می دهیم و به اندازه 26 سانتیمتر بازش می کنیم و داخل قالب تارت 25 سانتیمتری که چرب کرده ایم می گذاریم
گام 7 پس از آنکه خمیر را در قالب گذاشتیم همه جای آن را با چنگال سوراخ می کنیم.
گام 8 خمیر را در فر گرم شده 190 درجه و در طبقه پایین، 20-25 دقیقه می گذاریم تا قهوه ای شود.
گام 9 برای تهیه فیلینگ، آناناس ها را از کنسرو در آورده و می گذاریم خشک شوند.
گام 10 ژلاتین رو داخل 100 میلی لیتر از آب کنسرو آناناس ریخته و 10 دقیقه صبر می کنیم.
گام 11 سپس به صورت بن ماری کاملا حل می کنیم تا شفاف شود.
گام 12 توجه داشته باشید که ژلاتین باید گرم باشه نه اینکه داغ باشد.
گام 13 ماست، آب لیمو (لیمو ترش)، وانیل و شکر را با همزن می زنیم.
گام 14 ژلاتین را اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم.
گام 15 پوست لیمو را اضافه کرده و با ژلاتین مخلوط می کنیم.
گام 16 خامه فرم گرفته را اضافه کرده و با لیسک زیرو رو می کنیم.
گام 17 مخلوط به دست آمده باید غلیظ باشد.
گام 18 سپس به مدت خیلی کم در حدی که مقدار مواد خودش را بگیرد در یخچال می گذاریم.
گام 19 در نهایت مواد را از یخچال در آورده و روی تارت سرد شده می ریزیم و مجدد 1 ساعت در پخچال می گذاریم.
گام 20 ژله را طبق دستور روی قوطی درست می کنیم، ولی آب مورد نیاز برای تهیه ژله را کمتر می ریزیم و آناناس ها و تمشک ها را روی فیلینگ (همان ماده ای که در بالا طرز تهیه اش را توضیح دادیم ) و به آرامی ژله را با قاشق روی آن می ریزیم، زیاد ریخته نشود زیرا میوه ها نباید شناور باشند.
منبع : غذالند