دسته‌بندی نشده

روش تهیه آش لخشک یا لاخشه

از طرز تهیه تا خواص آش لخشک

رشته های نازک و پهنی به نام لخشک مواد این آش را تشکیل می دهند. در واقع لخشک نوعی رشته است همانند رشته که عموما از این نوع رشته در این آش استفاده میشود. اما لخشک که رشته سنتی مردم خراسان است برای تهیه این آش استفاده می شود. در گناباد (لخشک) را به نوعی آش اطلاق می‌کنند که تکه خمیر را می‌برند و در آب می‌پزند البته به این غذا آش برگ هم گویند.

این آش به نام های دیگری به نام آش لخشه و یا لاخشه نیز معروف است. از جمله چاشنی های این غذا کشک و سر داغ است که البته در همه آش ها معمولا مشترک هست.در این غذا علاوه بر نوع رشته خاصی که استفاده می شود ، انواع ادویه اه نیز در آن کاربرد دارد که در کمتر غذایی می توان ای نادویه ها را یافت یکی از این ادویه ها که امروزه بسیار مورد استفاده قرار گرفته است زیره سبز است.

طبیعت زیره سبز گرم و خشک است. زیره سبز خاصیت افزایش شیر مادران را در دوران شیردهی دارد. زیره سبز ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است. یکی از خواص زیره سبز برطرف کردن دل درد و نفخ کودکان شیرخوار است، به این منظور چند قطره اسانس زیره سبز را با روغن بادام مخلوط کنید و با آن شکم نوزاد را ماساژ دهید. زیره سبز را در غذاهای نفاخ به ویژه حبوبات استفاده کنید.

برای رفع نفخ روده و معده می‌توانید دم کرده زیره را تنقیه کنید. در ادامه مطالب سایت و برای آشنایی بیشتر با غذاهای استان خراسان رضوی به شما پیشنهاد می شود که از آش بی بی ، آش گندم و شله مشهدی نیز در صفحات معرفی شده دیدن فرمایید.

از طرز تهیه تا خواص آش لخشک

مواد لازم :

آرد : 4 پیمانه
عدس : 1 پیمانه
نخود : 1 پیمانه
لوبیا محلی (لوبیا چیتی) : 1 پیمانه
کشک سابیده غلیظ : 2 لیوان
سبزی آش خرد شده : 3 لیوان
پیاز بزرگ : 3 عدد
سیر : 1 قاشق غذاخوری
نعنا خشک : 1 قاشق غذاخوری
زیره سبز : 1 قاشق غذاخوری
بادمجان متوسط : 4 عدد
تخم شوید : 2 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : 2 قاشق غذاخوری
تخم شنبلیله : 1 قاشق چای خوری
شاهادانه : 4 قاشق غذاخوری
کنجد : 4 قاشق غذاخوری
روغن حیوانی : 3 قاشق غذاخوری
فلفل : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
زعفران : به مقدار لازم

طرز تهیه آش لخشک مشهدی

مراحل پخت :

گام 1 ابتدا مواد آش را آماده می کنیم. نخود ، لوبیا و عدس را که از قبل خیس کرده ایم را پخته و کمی به آنها نمک می زنیم.
گام 2 سیر و پیاز را در روغن فراوان سرخ کرده و زردچوبه ، فلفل و تخم شوید ، گشنیز و زیره آسیاب شده را اضافه می کنیم و سپس نعنا خشک و کشک آماده شده را اضافه می کنیم و می گذاریم تا بجوشد و اشکنه آش آماده شود.
گام 3 کنجد و شاهدانه را بو داده و آسیاب می کنیم.
گام 4 بادمجان ها را حلقه نموده و تفت می دهیم ، سپس به آنها ادویه زده و با مقداری آب می گذاریم خوب بپزد.
گام 5 سبزی آش ، خمیر آش(لخشک) ومقداری نعنا داغ آماده می کنیم.
گام 6 قابلمه بزرگی را تا نیمه آب می کنیم و پس از جوش آمدن آب ، سبزی ها را داخل آن می ریزیم.

حتماً بخوانید:

گام 7 بعد از پختن سبزی لخشک ها را یکی یکی می ریزیم و می گذاریم تا خمیرها پخته شود.
گام 8 سپس مواد از قبل آماده شده شامل: حبوبات ، بادمجان ، اشکنه ، کنجد و شاهدانه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم بپزد.
گام 9 پس از آماده شدن آش آن را در ظرفی ریخته و با کنجد ، شاهدانه ، نعنا داغ و زعفران تزیین می کنیم.
گام 10 طرز تهیه خمیر آش(لخشک)
گام 11 حدود 5 لیوان آرد را با نمک و کمی روغن با آب مخلوط می کنیم.
گام 12 آب را کم کم می افزاییم تا خمیر شل نشود.

پوستر آش لخشک

گام 13 خمیر را زیاد ورز می دهیم. بعد از حدود 20 دقیقه به خمیر استراحت می دهیم.
گام 14 سپس آن را با وردنه باز می کنیم تا به صورت دایره بزرگی به ضخامت حدود یک میلی متر شود.
گام 15 با چاقو خمیر را را بریده و به تکه های مستطیل شکل تقسیم می کنیم که به آن لخشک می گویند وتکه ها را روی پارچه تمیزی در کنار هم پهن می کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا