دسته‌بندی نشده

فوت و فن پخت شله ماشکی غذای سنتی جنوبی

طرز تهیه شله ماشکی

این خوراک شباهت زیادی به عدسی دارد شاید در ظاهر متوجه این تفاوت نشوید ولی گوشت و برنج موجود در آن باعث خاص شدن و متفاوت شدن این خوراک شده است. این غذا را می توان هم در زمره خوراک قرار داد و هم در طبقه آش دسته بندی کرد. همان طور که از اسم این غذا پیداست مهمترین ماده تشکیل دهنده این غذا ماش می باشد.

گفته شد که ماش از گیاهان بومی هندوستان است اما در نقاط دیگر دنیا نیز کشت می شود. از دانه های ماش علاوه بر استفاده در غذاهای مختلفی همچون آش ماش، ماش ماشک، دمپخت ماش، دمپختک با ماش و خورش ماشو یا گل گندم در انواع سالاد نیز می توان از این گیاه پر خاصیت استفاده کرد.

ماش به شکل جوانه، خواص دارویی و مفید بیشتری از دانه های معمولی ماش دارد. میزان اسیدفولیک آن بسیار بالاست بنابراین خوردن ماش برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی بسیار مفید است. پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ پس مصرفش به افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، توصیه می‌شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود.

طرز تهیه شله ماشکی

طرز تهیه شله ماش به روش سنتی و با طعمی بی نظیر

این ماده غذایی کاهش‌دهنده قند و چربی خون است. زودهضم است و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ ها هم توصیه می‌شود. البته بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود. مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید مواد غذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند، محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.

مواد لازم :

برنج : 2 پیمانه
ماش : 1 پیمانه
گوشت : 200 گرم
کنجد بو داده : 1 پیمانه
دانه انار خشک شده( ناردونه) : یک پیمانه
پیاز متوسط : 2 عدد
زردچوبه : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم

عکس شله ماشکی

مراحل پخت :

گام 1 ابتدا کنجد و پیاز خام و ناردونه و ادویه را در هاون می کوبیم تا جایی که کنجد به روغن بیفتد.
گام 2 گوشت و ماش را همراه با آب کافی می پزیم.(1 ساعت)
گام 3 زمانی که گوشت و ماش نیم پز شد برنج و مخلوط له شده کنجد ، پیاز و ناردونه را اضافه می کنیم و می گذاریم خوب جا بیفتد.
گام 4 در مرحله آخر پخت نمک را اضافه می کنیم.
گام 5 پس از حدود 15 دقیقه آش را مجدد هم زده و اگر خوب جا افتاده بود از روی گاز برداشته و آماده سرو می کنیم.

منبع : غذالند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا