دسته‌بندی نشده

خواص عالی تمر هندی

خواص تمر هندی چیست ؟

تمر هندی(به عربی: تمر هندي، به معنای خرمای هندی) (نام علمی: Tamarindus indica) درختی گرمسیری از تیرهٔ پروانه‌داران و زیرخانوادهٔ ارغوانیان است.خاستگاه این گیاه مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است. میوهٔ این درخت به شکل لوبیایی درشت و قهوه‌ای و ترش‌مزه و سرشار از قند است.تمر هندی در میان ساکنین ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود.یکی از مهمترین فواید تمر هندی وجود مقدار زیادی قند، پروتئین، اسید سیتریک، اسید مالیک، ویتامینC، کلسیم، پتاسیم، آهن و مواد فیبری در آن است.

تمر هندی دارای دو نوع ترش و شیرین است و از میوه های هندی به شمار می آید.همچنین تمر هندی بدن را خنک کرده و دمای بدن را کاهش می دهد. برای رفع تشنگی خصوصا در فصل گرما تمرهندی پیشنهاد خوبی است.طبق بررسی های بدست آمده تمر هندی برطرف کننده صفرا و کاهنده اخلاط شدید و گرم است تمر هندی فاقد سدیم بوده ولی سرشار از پتاسیم است و به همین دلیل می تواند فشار خون را پایین بیاورد. همچنین تنگی نفس را برطرف می کند.تمر هندی و دم کرده آن خاصیت ملین دارد و چنانچه با آب مخلوط شود ضدنفخ هم هست.

میوه‌ای سرد برای مزاج‌های گرم

تمر هندی انواع ترش، ملس و شیرین دارد. غنی از ویتامین C، کلسیم و پتاسیم است، اما ویتامین A و سدیم ندارد. به دلیل ترکیبات اسیدی طبع سردی داشته و با تقلیل اخلاط گرم، دمای بدن را سریع پایین آورده و رفع کننده گرمازدگی، خارش، کهیر، التهابات پوستی، جوش صورت، تنگی نفس ناشی از گرما و تهوع است. صفرابر خوبی است و از این رو یار مهربان کبد و تنظیم‌کننده چربی و تا حدودی کنترل‌کننده کلسترول خون است.

مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه می‌شود.برای ریه و طحال خوب نیست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستی و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوری شده آن استفاده کنید به دلیل نمک بالایی که به آن می‌افزایند، قاتل فشارخونی‌ها می‌شود .پتاسیم، بیش‌ترین چیزی است که در آن وجود دارد و در نتیجه میوه‌ای مفید برای مبتلایان به پرفشاری خون است.

خواص تمبر هندی

این میوه برای افراد سیگاری که ویتامین C بدن آن‌ها به شدت تحلیل می‌رود، موثر است و باعث تقویت قدرت ارتجاعی عروق خونی می‌شود و دوست صمیمی قلب است.مصرف این میوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذایی کمک کرده و رگه‌های فیبری یا آوندهای چوبی آن ملین بوده و رفع کننده یبوست و التیام دهنده همورویید (بواسیر) است اما نکته مهم آن که تمر شیرین برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت مصرف دارد.

مصارف دارویی تمر هندی

این میوه به‌عنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمر هندی هم‌چنین در برخی مناطق آسیای شرقی و آفریقا به منظور درمان گلودرد، اختلالات گوارشی، درد بدن و تمیزکنندهٔ صورت مصرف می‌شود.

این تمر لگدتان نزند

مصرف بیش از حد تمر هندی سبب زخم روده، سنگینی معده و سرفه می‌شود. برای ریه و طحال خوب نیست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستی و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوری شده آن استفاده کنید به دلیل نمک بالایی که به آن می‌افزایند، قاتل فشارخونی‌ها می‌شود.اگر هم محصول غیربهداشتی و از انواع وارداتی و بدون برچسب فارسی‌نویس وزارت بهداشت باشد حاوی مهمانان ناخوانده از جمله حشرات زنده، لاروها یا اجساد آن است که با چشم غیرمسلح هم می‌توان آن‌ها را رویت کرد.

اما تنیده‌ها، فضولات یا پوسته‌های تخم و شفیره یا کپک‌زدگی محصول چیزی نیست که بتوان آن را به راحتی دید و با عرض پوزش به همراه طعم ترش و دل چسب تمر هندی خورده می‌شود که اگر مسمومتان کند دل پیچه، تهوع، تب و سرانجام اسهال خونی چنان گریبانتان را می‌گیرد که حداقل چهار تا پنج روز خانه‌نشین‌تان می‌کند بنابراین اگر می‌خواهید از این بلای هندی جان سالم به در ببرید، انواع تازه آن را که در بسته‌بندی‌های مقوایی و دارای پروانه بهداشت و تاریخ مصرف است، انتخاب کنید.

خواص تمبر هندی

فواید خوردن تمبر هندی

تمر هندی میوه ای با طبیعت سرد که برای رفع تشنگی بسیار مفید است و خنک کننده و تب بر است. همچینین این میوه دارای منابع غنی ویتامین C می باشد. برای کسانی که اختلالات کبدی دارند این میوه توصیه میشود. از دیگر خواص این میوه اشتها آور بودن آن است . برای بیشتر شدن اشتها قبل از غذا کمی میل شود.

1. گرد تخم تمر هندي همراه با عسل براي تقويت نيروي جنسي مفيد است.
2.خانم هايي كه حامله هستند از خوردن تمر هندي خودداري كنند.
3.تمر هندي مقوي قلب است. يك ساعت بعد از غذا ميل شود.
4.تسكين دهندة آشفتگي و تهوع صفراوي است.
5.غرغره تمر هندي براي خناق مفيد است.
6.مزمزة آن جوشهاي دهان را از بين مي‌برد.
7.هيچ گاه ناشتا تمر هندي نخوريد.
8.براي كساني كه مي‌خواهند دير ارضا شوند از پودر دانه هندي به مقدار كم همراه با عسل استفاده كنند. 10 صبح خورده شود.
9.حضرت رسول(ص) فرمودند: مكيدن تمرهندي كشندة كرمهاي روده است.
10.حضرت رسول(ص) فرموده‌اند: مداوا و دفع مرض نمي كنيم جز با تمبر.
11.تمر هندي از مرض جذام جلوگيري مي‌كند.
12.تمر هندي از لحاظ صفراوي در ميان ميو‌ه‌هاي ترش مقام بالايي دارد.
13.تمرهندي براي خارش و گال مفيد مي‌باشد.
14.ميوه نارس و خام آن ديرهضم و نفاق است.
15.ضماد تمر يا دانة آن باز كننده و مسهل مي‌باشد.
16.خوردن تمر براي درمان سوزاك مفيد است.
17.براي درمان بواسير دانه تمر هندي را بصورت پودر كرده روي زخم بپاشيد.
18.گرد پوست درخت تمر جهت التيام زخم و جراحات سودمند مي باشد.
19.براي باز شدن اشتها قبل از غذا يك قاشق چاي خوري از خاكستر پوست تمر هندي تناول نماييد.
20.براي جمع شدن پوست صورت يا بسته شدن منافذ پوست پودر دانه تمر هندي را با آب نارنج مخلوط نموده روي پوست بگذاريد.
21.براي سفيد شدن دندانها 100 گرم دانه تمر هندي + 10 گرم كندر مخلوط كرده مسواك را خيس كنيد روي دندانها بكشيد.
22.براي امراض پوستي آش تمرهندي در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
23.براي سردردهايي كه ناشي از فشار خون است ابتدا آلو را خيس كرده سپس با حرارت ملايم پخته و مقداري تمرهندي مخلوط كرده و ميل شود.

اگر هستة تازه تمرهندي را دو نيم كرده بر موضع عقرب‌زدگي بگذاريد سم آن را خواهد كشيد.

خواص تمبر هندی

مضرات تمر هندی

1- یکی از مضرات تمر هندی اینست که مصرف آن برای خانم های حامله خطرتاک است.

2- مصرف ناشتا تمر هندی برای بدن ضرر دارد.

3- مصرف خام، تازه و نورس تمرهندی بسیار نفاخ و دیرهضم است.

4- خوردن زیاد تمر هندی باعث خراش روده و ایجاد سرفه می‌شود.

5- تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند خطرناک است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا