دسته‌بندی نشده

خواص بی نظیر و معجزه آسای عسل مانوکا برای سلامتی بدن

عسل مانوکا؛ معجزه‌ای برای درمان زخم‌ها و ترمیم بافتهای مرده پوست

عسل مانوکا چیست؟

این عسل در مناطقی از جنگلهای نیوزیلند و استرالیا توسط زنبورهای عسل از شهد درخت مانوکا Manouka (نام علمی گونه وحشی Leptospermum scoparium) تهیه می‌شود که کیفیت بالایی دارد.زنبور عسلی که شهد این درخت را جمع‌آوری می‌کند عسل مانوکا را می‌سازد که برخی از خواص شفا بخش آن را شامل می‌شود. همه عسل‌ها حاوی خواص ضد میکروبی هستند، اما عسل مانوکا حاوی هیدروژن پراکسید است که باعث افزایش قدرت آنتی باکتریال آن می‌شود.

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که عسل مانوکا می‌تواند به افزایش تولید گلوبول‌های سفید خون که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها و التیام زخم‌ها را بر عهده دارند کمک کند. خواص عسل مانوکابا تحقیقات دانشمندان نیوزیلندی و اخیراً در کره و انگلستان خواص آنتی باکتریایی فوق العادهٔ این عسل ثابت شده‌است و در درمان زخمها و ترمیم بافتهای مرده پوست کارایی زیادی دارد به‌طوری‌که در بعضی از بیمارستانها و مراکز درمانی تا حد زیادی جایگزین آنتی بیوتیکها شده‌است؛ و جهت درمان زخم و مداوای زخم بستر و سوختگیهای عمیق، همچنین جوانسازی سلولهای پوست از این عسل استفاده می‌شود.

عسل مانوکا حاوی مواد شیمیایی طبیعی مختلفی است که آن را از سایر عسل‌ها متمایز می‌سازد:

متیل گلیوکسال (MGO):

این ماده در برابر چندین باکتری، از جمله Proteumirabilis و Enterobacter cloacae مؤثر است.

دی هیدروکسی استون (DHA) :

این ماده در شهد گل مانوکا یافت می‌شود و در طول پروسه تولید عسل به MGO تبدیل می‌شود.

لپتوسپرین (Leptosperin):

یک ماده شیمیایی طبیعی است که در شهد گیاه مانوکا و چند خانواده‌ی نزدیک به گیاه مانوکا یافت می‌شود.

خواص عسل مانوکا

وقتی صحبت از ابر خوراکی ها میشود، عسل خام مستقیما به سلامتی مربوط میشود. اما عسل مانوکا خام نیست. با این حال منحصر بفرد بوده، ضد باکتری و مقاوم در برابر فساد است. به این معنی که باکتری ها قادر به عادت و مقاومت در برابر خواص ضد باکتری آن نخواهند بود.گفته شده عسل مانوکا قادر به درمان هر چیزی از سوزش گلو تا پاک سازی آسیب های روی پوست شما هست.

  • کمک به بهبود زخم ها و خراش ها
  • تسکین دل درد ها
  • بهبود گوارش
  • تقویت سیستم ایمنی
  • تولید انرژی

تحقیقات نشان میدهد که بر خلاف اکثر داروهای جایگزین، شواهد علمی برای اثبات مزایای درمانی عسل مانوکا وجود دارد. این مزایا شامل:

درمان زخم ها

عسل مانوکا همانند سایر عسل ها می تواند زخم ها را بهبود بخشد. تمام اشکال عسل، اسیدی هستند و pH بین ۳٫۲ و ۴٫۵ دارند و ثابت شده خواص اسیدی عسل توانبخش بهبودی است. غلظت بالای قند در عسل نیز به محافظت از زخم ها کمک می کند.عسل رطوبت کمی دارد و از زخم تازه رطوبتش را میگیرد. این به جمع و جور کردن و سرعت بخشیدن به فرآیند بسته شدن زخم کمک میکند. همچنین آب سلول های باکتری های مهاجم را نیز میکشد. باکتری ها برای رشد و زنده ماندن به آب احتیاج دارند. بنابراین اینگونه از بین میروند.

خواص ضد ویروس

انواع گوناگون عسل در طول قرن ها به عنوان آنتی بیوتیک های طبیعی مورد استفاده قرار گرفته اند. در سال های اخیر، محققان کشف کرده اند که قدرت عسل در از بین بردن میکروب ها از پراکسید هیدروژن تولید شده بوسیله ی آنزیم های بدن زنبور عسل است.

عسل مانوکا با حمله به میکروب ها با ماده ای به نام اِم-جی-اُ روش مقابله با باکتری ها را یک قدم پیشتر میبرد. این ماده در شهد برخی از گیاهان مانوکا یافت می شود، که به هردوی زخم های جزئی و شدید کمک می کند.از این رو، اداره غذا و داروی (FDA) ایالات متحده آمریکا به باند های بهداشتی آغشته به عسل مانوکا چه برای فروش بدون نسخه و چه با تجویز رسمی ، مجوز داده است.هرچه MGO بیشتری در عسل موجود باشد، بیشتر به آن خواص ضد ویروسی و ضد باکتری میدهد.

خواص ضد باکتری

ده ها گونه از باکتری ها به عسل مانوکا حساس هستند، از جمله استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک. همچنین به نظر می رسد مانوکا دربرابر کلستریدیوم دیفیسیل نیز مؤثر است، ارگانیسمی که درمان آن دشوار است.

محققان به ویژه علاقه مند به این موضوع اند که عسل مانوکا عفونت هایی را هدف قرار می دهد که یک بیوفیلم یا یک لایه نازک و لغزنده از باکتری ها را تشکیل میدهند. این به این دلیل است که هنگامی که یک عفونت یک بیوفیلم را تشکیل داد، به نظر غیر قابل درمان است.

تا جایی که سوابق نشان می دهد، هیچ گزارشی از مقاومت باکتری ها در برابر عسل وجود نداشته که ممکن است در برابر ارگانیسم های مقاوم و عفونت های زخم های طولانی مدت که با درمان با آنتی بیوتیک منظم درمان نمی شود موفق باشد. به همین خاطر عسل یکی از گزینه های نهایی در برابر عفونت است که به آن مراجعه می شود.

نحوه استفاده و مصرف عسل مانوکا

تولیدکنندگان عسل مانوکا محصول خود را با یک فاکتور منحصر به فرد مانوکا (UMF) برچسب گذاری می کنند. این فاکتور تعداد سطوح MGO و یک پیش ماده، دی هیدروکسی استون را مشخص می کند.

رده بندی UMF به ترتیب زیر است:

  • صفر تا ۴ : میزان غیر قابل تشخیصی وجود دارد.
  • ۵تا ۹ : میزان بسیار کمی موجود است.
  • ۱۰ تا ۱۵ : میزان نسبتا مفیدی موجود است.
  • ۱۶ به بالا: میزان بسیار بالایی موجود می باشد.

هرچه شاخص UMF بالاتر باشد، ارزش این ترکیبات نیز بالاتر میرود. برای حداکثر بهره برداری از عسل مانوکا با شاخص UMF بالاتری استفاده کنید.

مراقبت از پوست

عسل مانوکا ممکن است بتواند عفونت و سوزش ناشی از آکنه را کاهش دهد. برای این امر، عسل مانوکا را مستقیما روی پوست بمالید و مطمئن شوید که قسمت تحریک شده را با لایه ی نازکی از عسل کاملا پوشانده اید.این ماسک عسل که برای روشن شدن پوست هم کاربرد دارد را به مدت پانزده دقیقه بگذارید بماند. حتی اگر تا یک ساعت یا حتی بیشتر بگذارید به نتایج بهتری می رسید.همچنین ممکن است بتوانید از عسل مانوکا برای تسکین اگزما استفاده کنید. برای این مورد می توانید مخلوطی از عسل، روغن زیتون و موم زنبور عسل را سه بار در روز استفاده کنید.

هضم و ایمونولوژی

برای بهره گیری از خواص گوارشی عسل مانوکا، شما باید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از آن را هر روز بخورید. می توانید آن را مستقیم بخورید و یا آن را به مواد غذایی خود اضافه کنید.اگر میخواهید عسل را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنید، خوردن آن روی تکه نان تست کامل یا اضافه کردن آن به ماست را امتحان کنید. چای خورها نیز می توانند یک قاشق به فنجان چای صبحانه خود اضافه کنند.

اگر گلو درد دارید یا اگر فقط می خواهید فعالیت بیشتری داشته باشید، هر روز نیم الی یک قاشق غذاخوری عسل مانوکا مصرف کنید. اگر بیمار نباشید، این ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما و جلوگیری از ابتلا به بیماری کمک کند. اگر گلو درد دارید، عسل مانوکا می تواند علائم گلو دردتان را تسکین دهد.

مراقبت از زخم

شما ممکن است قادر به درمان خراش ها و زخم های جزئی با عسل مانوکا باشید. زخم های شدید یا عمیق باید توسط دکتر بررسی شوند، زیرا ممکن است بخیه یا دیگر مراقبت های آنتی بیوتیکی ضروری باشد.شما باید بتوانید مقدار عسل را با ارزیابی میزان مایعاتی که از زخم نشت می کند تعیین کنید. هر چه این میزان بیشتر باشد عسل بیشتری باید برای پوشاندن ناحیه زخم استفاده شود.

برای انجام این کار عسل را به یک باند استریلیزه بمالید، سپس باند را به زخم اِعمال کنید. (نباید عسل را به طور مستقیم روی زخم بزنید.)در ضمن ممکن است لازم باشد باند را عوض کرده و از عسل بیشتری استفاده کنید، به این دلیل است که نشت بیش از حد می تواند عسل را رقیق کند و اثرات آن را کاهش دهد.استفاده از پانسمان های چسبی یا ضد آب ممکن است به حفظ عسل در خارج از منطقه باند پیچی شده کمک کند.

خطرات و مضرات عسل مانوکا

برای اکثر مردم، مصرف عسل مانوکا مشکلی ندارد. معمولا هیچ محدودیتی در میزان عسل مانوکایی که میتوانید مصرف کنید وجود ندارد. اما اگر دیابت دارید، قبل از اضافه کردن عسل مانوکا به رژیم خود، با پزشک خود صحبت کنید. عسل گیاهی مانوکا، مانند سایر عسل ها، دارای قند بالایی است. پس ممکن است موجب افزایش سطح قند خون شما شود.

همچنین برخی محققان، این موضوع را که عسل مانوکا بهبودی زخم های عمیق در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد را زیر سوال میبرند. این به این دلیل است که وقتی MGO به تنهایی استفاده می شود، برای سلول های زنده سمی است. در حالی که گزارش های متعددی درباره درمان زخم های عمیق با عسل مانوکا وجود دارد. اما بازهم تحقیقات بیشتری لازم است.اگر به انواع دیگر عسل حساسیت دارید با دکتر خود مشورت کنید. احتمالا بدون واکنش های حساسیتی نمیتوانید از عسل مانوکا استفاده کنید.

قیمت عسل مانوکا در ایران

عسل مانوکا با توجه به وارداتی بودن و منحصر بفرد بودن آن قیمت تقریبا بالایی نسبت به دیگر عسل ها دارد.

  • MGO 100 هر کیلو حدود ۶۰۰ هزار تومان
  • ۲۰۰ MGO هر کیلو حدود ۷۰۰ هزار تومان
  • ۳۰۰ MGO هر کیلو حدود ۸۵۰ هزار تومان
  • MGO 400 هر کیلو حدود ۱ میلیون تومان
  • MGO 550 هر کیلو حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

نکات مهم در خرید عسل مانوکا

عسل مانوکا در فروشگاه آهوتا و برخی فروشگاه های محصولات ارگانیک با قیمت مناسب قابل دسترسی است. هنگام خرید، بسیار مهم است که بدانید دقیقا چه چیزی می خرید چون همه عسل های مانوکا یکسان نیستند.این نوع عسل اغلب به عنوان «عسل فعال مانوکا» نامگذاری می شود که می تواند گمراه کننده باشد.

این اصطلاح به اثرات ضد باکتریایی تولید شده توسط پراکسید هیدروژن اشاره دارد. این اثرات ضد باکتری در تمام انواع عسل یافت می شود.برای تضمین خواص شفا بخش و منحصر به فرد عسل مانوکا، به دنبال نشانه ای از فعالیت ضد میکروبی غیر پراکسید (NPA) یا یک امتیاز UMF روی ظرف عسل باشید. رتبه UMF مقدار NPA موجود در عسل را نیز نشان میدهد. هرچه MGO بیشتر، بهتر.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا