دسته‌بندی نشده

بهترین شیوه نگهداری از کمپوت و پیشگیری از فاسد شدن آن

نگهداری کمپوت در منزل برای مدت طولانی

ما ایرانی ها معمولا وقتی برای عیادت از بیماران می رویم، برایش کمپوت و آبمیوه می بریم، گویی این بیشترین کاربرد کمپوت در کشور ماست. کمپوت یکی از انواع دسر های میوه ای به حساب می آید و بیشتر در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد که میوه کم است. معمولا کمپوت توسط بیشتر مردم مصرف می شود.

کسانی که دستگاه گوارش آن ها میوه های خام را به خوبی هضم نمی کند می توانند از کمپوت برای دریافت مواد مغذی میوه ها استفاده کنند. اگر کمپوت خانگی درست کردید، حتما آن را در یک ظرف شیشه ای یا قوطی مخصوص بریزید و دهانه ظرف را محکم ببندید، تا از نفوذ هوا به داخل ظرف جلوگیری شود.

هنگامی که کمپوت را می پزید باید دقت کنید که درب ظرفی که روی اجاق گاز است برداشته شده باشد، زیرا بخار بیش از اندازه در داخل ظرف سبب له شدن میوه ها می شود و شربت آن را غلیظ می کند. در واقع شهد کمپوت باید رقیق و کم شیرین باشد. اگر می خواهید کمپوت خانگی درست کنید باید به این نکات توجه داشته باشید:

میوه هایی که انتخاب می کنید باید با کیفیت و سالم باشند و روی آن ها لکه و له شدگی نباشد.
دقت کنید ضمن این که میوه را خوب می پزید، نباید له شود و شکل خود را از دست بدهد. ( پس مدت زمان پخت کوتاه است به دلیل حفظ بافت میوه)
ظرف کمپوت حتما باید شیشه ای و با درب محکم فلزی باشد.
بعد از آماده شدن کمپوت می‌توانید آن را به مدت طولانی نگهداری کنید چون کنسرو است و خراب نمی‌شود.

نگهداری کمپوت در منزل

چگونه کمپوت را نگهداری کنیم؟

بعد از باز شدن درب کمپوت حتما در یخچال نگهداری کنید.
ظرف شیشه‌ای و درب فلزی آن حتما باید تمیز و خشک باشد.
بعد از پخت حتما اجازه بدهید کمپوت پخته شده با دمای محیط خنک شود.
بعد از جوشاندن دوباره کمپوت ها با ظرف، درب ظرف شیشه‌ها را بعد از اینکه کمی از حرارت افتاد محکم کنید.
اگر تمایل دارید که ماندگاری کمپوت شما بیشتر شود، بعد از شستن میوه ها حتما آنها را با دستمال به خوبی خشک کنید با این کار می‌توانید ماندگاری کمپوت خود را بالا ببرید.
اگر درب کمپوت را سریعا باز نکنید و هوا وارد ظرف نشود می‌توانید کمپوت را در کابینت نگهداری کنید.
سعی کنید کمپوت را به مقدار زیاد آماده نکنید، چون در این صورت باید کمپوت را هم زد و بدیهی است طی انجام این عمل میوه ها له می شوند.
اساسا کمپوت را نمی توان مدت زیادی نگه داشت چون شربتش رقیق و رفته رفته فاسد می شود، به جز مواردی که هوای داخل قوطی گرفته و درب آن لحیم می گردد.
در حالت معمول کمپوت را بدون اسانس درست می کنند تا کمپوت عطر طبیعی میوه را داشته باشد. اگر بخواهید کمپوت را معطر کنید به آن کمی وانیل اضافه کنید.

بهترین روش تهیه کمپوت

بهترین روش تهیه کمپوت

کمپوت هایی که با این روش درست می کنید اگر کاملاً تمامی شرایط را رعایت کنید ماندگاری بالایی خواهند داشت, شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنید میوه هایی که انتخاب میکنید نباید له باشند و یا زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنها را خوب بشویید و خشک کنید و داخل شیشه های در فلزی استریل شده بریزید تا کل شیشه پر شود.

سپس در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید روی حرارت تا آب جوش بیاید و سپس شکر را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید شکرها کاملا حل شوند. میزان شکر و آب بستگی به میوه ی کمپوت و میزان آن دارد.

سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید سرد شود. زمانی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه( که پخته نشده اند) بریزید تا لب به لب شیشه پر شود و در شیشه را ببندید و شیشه ها را به صورت وارونه داخل یک قابلمه بچینید و آب سرد بریزید تا نیمه های شیشه ها داخل قابلمه آب داشته باشد و روی حرارت بگذارید و زمانی که آب به جوش آمد زیر شعله را کم کنید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه بدهید بجوشد بعد از این زمان شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سرد شوند.
سپس آن ها را در مکانی خنک و تاریک قرار دهید بعد از باز شدن در شیشه آن را زودتر مصرف کنید.

عدم رعایت نکات بهداشتی برای تهیه کمپوت می تواند سبب ایجاد خسارت های جبران ناپذیری شود به همین دلیل توصیه می کنیم اگر قصد دارید کمپوت خانگی تهیه کنید حتما ابتدا تمام نکات بهداشتی را مطالعه و رعایت کنید تا خود و خانواده تان دچار آسیب نشوید.

منبع : سرزمین غذا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا