دسته‌بندی نشده

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

آش شلغم + طرز تهیه آش شلغم مناسب برای سرماخوردگی

زمستون که میشه بازار شلغم و لبو حسابی گرمه. در این مطلب طرز تهیه یک آش بسیار خوشمزه و مغذی رو قرار میدم. آش شلغم به دلیل شلغم و مواد دیگه ای که داری خواص فوق قالعاده ای داره و در ضمن طعم شلغم هم در اون بسیار عالیه. با دلگرم همراه شوید.

آموزش کامل نکات و طرز تهیه آش شلغم خوشمزه و مجلسی

separator line

1 – طرز تهیه آش شلغم با عدس

مواد لازم :

  • برنج نصف پیمانه
  • عدس یک چهارم تا یک سوم پیمانه
  • شلغم دو عدد متوسط
  • سبزی آش 100 تا 150 گرم
  • پیاز درشت یک عدد
  • زردچوبه یک قاشق چایخوری
  • نعنا یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل

طرز تهیه :

  1. برنج را تو یک قابلمه با آب میذاریم تا بپزه و خوب دونه ها شکفته بشه در این مدت اصلا برنج را به هم نزنید چون باعث میشه لعاب برنج بیرون بیاد و ته بگیره .
  2. شلغم ها را اندازه حبه قند و یا ریزتر خرد می کنیم و با عدس تو یک قابلمه میذاریم که بپزه.
  3. اگر این دو تا را با برنج بذارین برای پختن لعاب برنج جلو پختشون را میگیره و سفت میمونند.
  4. وقتی همه مواد پخت عدس و شلغم را به همراه سبزی آش به برنج اضافه می کنیم و آبش را اندازه میزنیم و میذاریم تا جا بیفته .
  5. اینکه اندازه سبزی را دقیق نگفتم برای اینه که بعضی ها دوست دارن آش کم رنگتر یا پررنگتر باشه .
  6. پیاز را سرخ می کنیم باید طلائی بشه بعد زردچوبه را روش ریخته و یک تفت میدیم و بعد نعنا را می ریزیم .
  7. حالا این مخلوط را تو قابلمه آش بریزین هم رنگ خیلی قشنگی به آش میده هم طعمش را عالی می کنه .
  8. بذارین آش جا بیفته و غلظتش هم به اندازه دلخواهتون برسه نمک و فلفلش را هم میزون کنید.
  9. آماده هست تا نوش جان کنید البته با آب نارنج تازه و فلفل سیاه.

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

2 – طرز تهیه آش شلغم با گوشت

مواد لازم :

  • شلغم : ۱۵۰۰ گرم
  • برنج : ۲۰۰ گرم
  • پیاز داغ عسلی : ۳ قاشق سوپخوری
  • گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم
  • عدس : ۷۵ گرم
  • زردچوبه : ۱ قاشق مربا خوری
  • روغن : ۱۵۰ گرم
  • فلفل : قدری
  • نمک : قدری

طرز تهیه :

  1. در صورتی که گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط می‌کنیم و کوفته ریزه درست می‌کنیم و در کمی روغن سرخ می‌نمائیم در صورتی‌که گوشت مغز ران باشد آن را به‌ شکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت می‌دهیم و مقداری آب می‌ ریزیم
  2. عدس را نیز اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد (بدیهی است در صورتی‌که کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاه‌ تر خواهد بود)
  3. بعد شلغم را پوست می‌کنیم و خرد می‌کنیم داخل گوشت می‌ریزیم برنج را نیز می‌شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می‌نمائیم و حرارت را ملایم می‌کنیم و گاهی نیز آش را به‌ هم می‌زنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملاً جا بیافتد.
  4. موقع کشیدن کمی نعناع داغ نیز روی آن می‌دهیم‌.
  5. ‌در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۱۰ تا ۱۲ نفر کافی است.

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

3 – طرز تهیه آش شلغم و ماش

مواد اولیه :

  • برنج به میزان لازم (حدودا از 150تا250گرم)
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • ماش 300 گرم
  • شلغم 250 گرم
  • سبزی 400 گرم (آشی)
  • هویج 150گرم
  • نمک به میزان لازم
  • پیاز 3 قاشق سوپخوری (سرخ شده)

ماش جزو حبوبات بسیار خوشمزه ایران است اما استفاده از آن کمتر دیده میشود. این ماده مغذی خوشمزه را میتوان در اکثر آشها ، سوپها و حتی پلو استفاده کرد.

این آش به دلیل آنکه دارای شلغم و ماش است بسیار لذیذ و خوش خوراک است. امیدوارم اگر تا به حال این ماده خوشمزه را امتحان نکرده اید از خوردن آن در این آش خوشمزه لذت ببرید.

طرز تهیه:

  1. ماش را پس از پاک کردن و شستن با 5 پیمانه آب و مقداری نمک و روغن آبپز کنید و در حین پخت روی حرارت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد(زحمتش به خوشمزگیش می ارزه!).
  2. در ظرف جداگانه ای مقداری روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید تا سرخ شود
  3. برنج شسته و بدون آب را به آن اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن زردچوبه را اضافه کنید و حالا کل مواد را به ماش اضافه کنید.
  4. پس از کمی مخلوط کردن مواد شلغم ،هویج و سبزیجات را هم به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش شما خوب جا بیفتد.

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

4 – روش پخت آش جو شلغم با آلو

مواد لازم :

  • جو پوست کنده : 1 پیمانه (130 گرم)
  • آلو بخارا : 10 عدد (100 گرم)
  • بلغور جو : 2 قاشق غذاخوری (30 گرم )
  • سبزیجات خشک معطر : به میزان لازم
  • پیاز خرد شده : 2 عدد متوسط (280 گرم)
  • شلغم : 3 عدد متوسط (450 گرم )
  • سبزی آش خرد شده : 6 پیمانه ( 600 گرم )
  • نمک ، زردچوبه ، فلفل ، زنجبیل ، ادویه کاری ، پودر زیره : به میزان لازم
  • روغن حیوانی (گاوی) ، روغن کنجد یا روغن زیتون : به میزان لازم (50 گرم)

طرز تهیه :

  1. جو و بلغور را از قبل خیس کرده و همراه با مقدار مناسبی آب و کمی زردچوبه و نمک می پزیم .
  2. شلغم ها را 2 سانتی خرد می کنیم . پیاز را با روغن ، زردچوبه ، ادویه کاری و پودر زیره تفت داده سپس سبزیجات خشک معطر را به آن اضافه می کنیم .
  3. پیاز تفت داده شده ، شلغم خرد شده ، آلو بخارا ، سبزی خرد شده ، فلفل و زنجبیل را به جو اضافه کرده و مدتی حرارت داده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته و آماده شود .

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

5 – طرز تهیه آش شلغم و لپه

مواد لازم :

  • شلغم 4-5 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • زردچوبه، نمک، فلفل به میزان لازم
  • عدس 1/4 پبمانه
  • لپه 1/4 پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • سبزی آش 3 پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده 250 گرم
  • نعناع داغ 3-4 ق غذاخوری
  • آبغوره یا گرد غوره به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. برای تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی ابتدا؛ پیازها را خرد کرده و تفت دهید.
  2. وقتی پیازها تغییر رنگ دادند، زردچوبه را به آن‌ها اضافه کرده و تفت دهید.
  3. 2 پارچ آب روی پیازها بریزید و چند دقیقه صبر کنید.
  4. عدس و لپه خیسانده را به پیاز اضافه کرده و اجازه دهید خوب پخته شوند.
  5. بعد از حدود یک ساعت، برنج و سبزی آش را به مواد قبلی اضافه کنید و تا پختن و جا افتادن کامل آش شلغم صبر کنید.
  6. نیم ساعت آخر پخت، گوشت چرخ‌ کرده قلقلی، شلغم ریز و نعنا داغ را به آش اضافه کنید.
  7. آبغوره، نمک، فلفل سیاه و گرد غوره چاشنی‌ هایی هستند که می‌توانید طبق ذایقه خود به آش شلغم اضافه کنید.

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

6 – دستور پخت آش شلغم با بلغور

مواد لازم :

  • شلغم 2 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • هویچ 2 عدد
  • ماش 1 پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • بلغور نصف پیمانه
  • گوشت گردن ٢٠٠ گرم
  • سبزی آش خرد شده (گشنیز، جعفری و اسفناج) نیم کیلو
  • کشک 4 قاشق سوپخورى
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نعنا داغ سه قاشق سوپخورى
  • روغن مایع سه قاشق سوپخورى
  • برنج نصف پیمانه
  • کشک 4 قاشق سوپخورى
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. ابتدا گوشت گردن را در یک قابلمه به همراه پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و آب روی حرارت می گذاریم تا بپزد.
  2. بعد از اینکه گوشت پخت، آب آن را با استفاده از صافی جدا می کنیم و کنار می گذاریم.
  3. همچنین گوشت را از استخوان ها جدا می کنیم و با دست به صورت ریش ریش خرد می کنیم.
  4. در ادامه پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم و در قابلمه به همراه کمی روغن مایع تفت می دهیم تا طلایی شود.
  5. سپس مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. حالا نصف پیاز داغ را کنار می گذاریم و بعدش ماش و بغلور را به همراه مقداری آب اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنم تا آب بجوشید.
  6. بعد از اینکه آب جوشید حرارت را ملایم می کنیم تا حبوبات با حرارت ملایم نیم پز شوند. توجه کنید باید در این مرحله هر از گاهی آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد.
  7. بعد از اینکه حبوبات نیم پز شدند برنج را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج هم نیم پز شود.
  8. بعد از نیم پز شدن برنج، شغلم و هویچ خرد شده را اضافه می کنیم و بعدش سبزی آش، گوشت پخته ریش ریش شده، آب گوشت، دو قاشق نعنا داغ، سیر له شده و کشک را به آش اضافه می کنیم و نمک آش را هم اندازه می کنیم و در صورت نیاز مقداری نمک هم اضافه می کنیم. سپس صبر می کنیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
  9. بعد از اینکه آش با حرارت ملایم به خوبی پخت و جا افتاد، آن را در ظرف سرو می کشیم و با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش شلغم خوشمزه لذت ببرید.

آموزش تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزی هایی است + خواص

شله مشهدی | طرز تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک

آش انار | طرز تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس

طرز تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا