دسته‌بندی نشده

2 روش ساده و کاربردی جهت کاشت انواع فلفل در گلدان

طرز کاشت فلفل در گلدان (فلفل سبز، قرمز و دلمه ای)

کاشت فلفل و پرورش آن علی‌الخصوص فلفل‌های تند (چیلی) جایگاه خاص و ویژه‌ای در بسیاری از افراد دارد. درست است که فلفل را به راحتی می توانید بخرید، اما اگر خودتان دانه ی فلفل بکارید علاوه بر اینکه انواع مختلفی از آن را خواهید داشت، در هزینه هایتان صرفه جویی می کنید.

همچنین کاشت فلفل می‌تواند سرگرمی بسیار خوبی باشد؛ علاوه بر اینکه این گیاه یک گیاه زینتی نیز هست. کاشت فلفل بسیار ساده و باردهی آن حتی در شرایط گلدانی و سایه روشن ممکن است. برخلاف بسیاری از گیاهان که نور مستقیم خورشید که امروزه در کمتر خانه‌ای وجود دارند را می‌طلبد، گیاه فلفل در آفتاب کم نیز قابل پرورش است فلفل از جمله سبزیجات بسیار خوش طعم است که تقریبا در همه غذاها و خوراک ها از آن استفاده می کنیم.

فلفل در انواع مختلف شیرین، تند، چیلی، سفید، زرد، نارنجی، قرمز، سبز، بنفش و حتی قهوه ای موجود است. جالب اینجاست همه انواع فلفل‌ها شرایط کاشت و برداشت یکسان دارند. البته فلفل های تند، کمی دیرتر رشد می کنند و به دمای هوای گرم‌تر نیاز دارند.

اطلاعات کلی درباره نحوه کاشت فلفل

  • دوره رشد از هنگام باروری تا برداشت محصول : 60 تا 120 روز
  • مقدار نور موردنیاز : آفتاب مستقیم
  • میزان آب موردنیاز: هر روز باید آبیاری شود. خاک باید دایم مرطوب باشد.

اطلاعات کلی درباره نحوه کاشت فلفل

چند نکته مهم درباره کاشت فلفل

دانستن برخی از نکات و مراقبت‌ها در کاشت فلفل الزامی است و طراوت گیاهتان را سبب خواهد شد. بهتر است فلفل در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. در این صورت سرعت رشد بیشتری خواهد داشت و محصول بیشتری تولید می‌کند.
خاک لومی شنی به همراه کمپوست آلی (خاک برگ) که زهکشی بالایی دارد برای فلفل مناسب است.
زمان باردهی انواع فلفل متفاوت است. فلفل‌های شیرین بین 60-90 روز بالغ می‌شوند و تولید میوه خواهند کرد. فلفل‌های تند به زمان بیشتری نیاز دارند و باردهی تا 150 روز می‌تواند طول بکشد. از زمان کاشت بذر تا انتقال نشا به زمین حدود 8 تا 10 هفته را در نظر بگیرید. بسته به نوع واریته فلفل شما بوته‌های فلفل بین 30 تا 50 سانتی‌متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.

توجه به این نکته ضروری است که ارقام فلفل زینتی چون برای زیبایی استفاده می‌شوند و باردهی آن‌ها مدنظر نیست، می‌تواند به صورت انبوه‌تر یا با آرایش خاصی در دکوراسیون فضای سبز شما قرار گیرند.

بیشتر بذرهای فلفل در دمای 21 تا 27 درجه سانتی‌گراد در یک هفته جوانه می‌زنند، اما جوانه‌زنی فلفل کاملا به واریته و نژاد آن بستگی دارد. برخی از واریته‌های فلفل جوانه‌زنی کندتر و سخت‌تری دارند. فلفل‌های تند جوانه‌زنی طولانی‌تری دارند. برای سرعت بخشیدن به عمل جوانه‌زنی، بذرها را درون یک دستمال مرطوب یا پارچه نخی قرار دهید و در جای گرم بگذارید.

قرار دادن بذرها در مکان‌های بسیار گرم مانند بخاری و شوفاژ نه تنها سبب جوانه‌زنی سریع‌تر بذر نمی‌شود، بلکه بدون شک بذرهای شما را خراب می‌کند و بذر قدرت جوانه‌زنی خود را از دست می‌دهد. پس از مشاهده جوانه بذر فلفل، آن را در بستر عاری از آلودگی و مناسب قرار دهید. در این مرحله حتما باید توجه کنید تا جوانه‌های بذر فلفل آسیب نبینند.

استفاده از پیت ماس یا خاک سبک مخصوص گلدان بسیار توصیه می‌شود. پس از مشاهده اولین برگ فلفل، آن را به مکان آفتابی (پشت پنجره آفتاب‌گیر) ببرید. از این به بعد نور خورشید برای گیاه شما نقش اول را بازی می‌کند. تا زمانی که دمای شب‌ها به 13 تا 16 درجه نرسید، نهال‌های فلفل را به محیط باز انتقال ندهید.

طرز کاشت فلفل در گلدان (فلفل سبز، قرمز و دلمه ای)

نحوه‌ی پرورش و کاشت فلفل در منزل

روش اول: کاشت بذر فلفل دانه‌های فلفل را در فروردین ماه بطور تک تک به عمق یک سانتیمتر در گلدان 8 سانتی متری که خاک گلدان ان محتوی کود پوسیده و خاکبرگ باشد کاشته و گلدان را در محیط گرم خانه نزدیک به دریچه شمالی قرار می دهند.

درجه حرارت مناسب برای آن 18 درجه می‌باشد، وقتی نشا فلفل به 13-15 سانتیمتر رسید سرشاخه ان را قطع نموده و به گلدان 13 سانتی متری منتقل نمی‌کنند و این گلدان نیز باید حاوی کود پوسیده و و پیت باشد و در اوائل مرداد ماه گلدان را به محیط آزاد برده و و در مدت کوتاهی می توان آن را به گلدان 18 سانتیمتری منتقل نمود
گلدان را در محل آفتاب گیر قرار داده و بهتر است یک قیم 10 سانتیمتری در مجاور بوته نصب شود و گیاه را به قیم تکیه داد تا سنگینی محصول بیش از حد به بوته فشار نیاورد.

در دوره ای که گیاه گل می‌دهد ترجیح داده می‌شود که برگ‌های آن را با غبار پوش مرطوب نمود، تا موجبات تشکیل میوه تشدید گردد. در این مرحله هر دو هفته یک بار بجای آبیاری با کود مایع گلدان را تقویت می‌نمایند. دانه فلفل برای رشد کردن (به اندازه ای که بتوان آن را جا به جا کرد و در جای دیگری کاشت) به 8 الی 10 هفته زمان نیاز دارد.

بعد از اینکه فلفل‌ها چند سری برگ دادند، می‌توانید آن‌ها را از محلی که تا الان در آن رشد کرده اند، جا به جا کنید و به ظرف‌هایی که برای پرورش شان انتخاب کرده اید انتقال دهید و ظرف‌ها را در ردیف‌هایی سه تایی کنار هم بچینید. اگر بخواهید تعداد زیادی فلفل بکارید به ظرف‌های زیادی احتیاج دارید. اما اگر تعداد فلفل‌هایی که می کارید کم باشد، می‌توانید آن‌ها را درون لیوان پلاستیکی قرار دهید و برای اینکه آب اضافه از زیرشان خارج شود، انتهای لیوان را سوراخ کنید. بعد از اینکه هوا گرم شد، می‌توانید فلفل‌ها را در باغچه بکارید.

حتماً بخوانید:

فلفل‌ها را برعکس گوجه فرنگی می‌توانید نزدیک به هم بکارید. 7 سانتی متر فاصله مناسبی است. اما در بعضی منابع 30 سانتیمتر را فاصله مناسب می‌دانند. اگر آن‌ها را همان طور که گفتیم در قسمت‌های جداگانه و به فاصله 30/5 سانتیمتری قرار دهید، زمانی که رشد کنند و بزرگ شوند، متوجه می‌شوید که این فاصله برای آن‌ها کم است و باعث شلوغ به نظر رسیدن فلفل‌ها می‌شود. بعد از چند هفته، یک تیر چوبی مستقیم را به عنوان تکیه گاه پشت ساقه اش قرار دهید و ساقه‌اش را به تیر محکم کنید.

وقتی فلفل کوچک است و برگ‌هایش به سرعت رشد می‌کنند، چون هنوز ساقه اش ضعیف است، تیر چوبی از آن محافظت می‌کند. بعد از چند هفته به مشکل دیگری برخورد می کنید. اکنون ساقه به اندازه کافی قوی شده ولی شاخه هایش گسترده تر و شکننده شده است. برای حل این مشکل می‌توانید گوشه‌های قسمتی که فلفل را در آن کاشته اید، بتون بریزید و داخل بتون چند میله قرار دهید و دور میله‌ها نوار یا طناب ببندید تا به این ترتیب از شاخه‌ها نیز محافظت شود.

نحوه‌ی پرورش و کاشت فلفل در منزل

روش دوم: کاشت نشای فلفل بخصوص برای تازه کارها چرا که شما با خرید نشاهای فلفل و منتقل کردن آن به گلدان و مراقبت در مدت کوتاه‌تری می‌توانید به محصول دست یابید. نشای فلفل را از گلفروشی‌ها نه مغازه گل فروشی، گلفروشی‌هایی که مثل باغ هستند و همه نوع گیاه حتی درختچه دارند، می‌توانید تهیه کنید. معمولاً این نشاها در کیسه‌های مشکی رنگ کوچک به فروش می‌رسند. پس از خرید باید آنرا طبق موارد گفته شده در بالا به گلدان‌های بزرگتر منتقل نمایید.

توجه داشته باشید به هنگام انتقال، نشاء آن حتماً باید به همراه خاک باشد و در سرما منتقل کنیم. گرما و آب زیاد مقدار میوه را کاهش می‌دهد. منظور از قیم تکه چوبی است که داخل خاک گلدان فرو می کنند و گیاه را با بند یا نخ به آرامی به چوب می‌بندند تا تکیه گاه گیاه شود مراقب باشید در حین بستن گیاه نخ را سفت نبندید تا باعث ایجاد آسیب به ساقه اصلی نشود، چرا که در چنین صورتی امکان دارد کل گیاه خشک شده از بین برود.

انتخاب چوب و نخ مناسب برای قیام بسیار مهم است تکه چوبی که نسبت به ساقه گیاه مناسب باشد و نخ نیز من نخ شیرینی را توصیه می‌کنم چرا که هم محکم هست و هم در اثر شستشو و آبیاری از بین نمی رود.

آفات و بیماری‌های فلفل : بطور کلی فلفل گیاه کم آسیبی است و کمتر با مشکل مواجه می‌شود. معمولا آفات و امراض به اعضای دیگر خانواده فلفل مانند: گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و بادمجان حمله می‌کنند. اما گاه و بیگاه سراغ فلفل هم می‌روند. با کمی پیش‌گیری و احتیاط شما بوته‌های فلفل سالمی خواهید داشت.

separator line

منبع : ناز بو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا