دسته‌بندی نشده

10 دلیل محکم جهت اثبات خوب بودن تابه های چدنی

دلایل خوب بودن تابه های چدنی

ظروف چدنی اغلب تصاویری از روزهای قدیم و آشپزی در آتش کمپ را تداعی می کنند، اما ابزار آشپزی کلاسیک امروزه به همان اندازه محبوب است. دلیل خوبی وجود دارد که چرا ظروف چدنی برای سالیان متمادی وجود داشته است:
این ظروف فوق العاده بادوام و طولانی مدت هستند.
اگر قبلاً از چدن استفاده نکرده‌اید، ممکن است داستان‌های ترسناکی درباره سختی استفاده، تمیز کردن و نگهداری آن شنیده باشید. اما زمانی که اصول اولیه پخت و پز با چدن را بدانید، این احتمال وجود دارد که استفاده از آن و مراقبت از آن به اندازه بسیاری از انواع دیگر تجهیزات آشپزخانه آسان باشد.
امروزه تعداد زیادی گزینه در بخش ظروف پخت و پز موجود است، اما کسانی که به سلامتی اهمیت می دهند هنوز ترجیح می دهند از ظروف چدنی استفاده کنند. این به دلیل مزایایی است که با پخت و پز در ظروف چدنی حاصل می شود.
اگر همه چیزهای خوب مربوط به استفاده از تابه های چدنی را می دانید، ظروف پخت و پز خود را نیز برای آنها تغییر دهید.
حتی کارشناسان بهداشت نیز نظر خود را در مورد استفاده از تابه های چدنی و اینکه چگونه برای پخت و پز و سلامتی شما عالی است به اشتراک گذاشته اند. نه تنها این بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند زیرا می توانید آنها را با قیمت ارزان در فروشگاه های محلی خود پیدا کنید.

دلایل خوب بودن تابه های چدنی

چرا باید در ظروف چدنی غذا بپزیم؟

در اینجا حقایقی در مورد تابه های چدنی وجود دارد که باید بدانید.

1. چاشنی تابه چدنی
ادویه‌های چدنی به این معنی است که یک لایه روغن روی ماهیتابه بمالید تا به طور طبیعی نچسب شود تا پخت راحت ‌تر و سالم‌ تر شود. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
ظرف چدنی خود را با آب بشویید و بگذارید خشک شود.
روغن بمالید و به صورت وارونه در فر قرار دهید.
بگذارید یک ساعت در فر بپزد و سپس خنک شود.
ممکن است مجبور شوید این کار را تا زمانی که ظرف مات شود تکرار کنید. وقتی بعد از استفاده های زیاد کدر یا خشک شد، ممکن است لازم باشد تابه را دوباره مزه دار کنید.

2. تابه چدنی را مالش دهید
ماهیتابه چدنی را با نمک بمالید تا چربی باقیمانده از مواد غذایی پخته شده در آن از بین برود. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
ماهیتابه را گرم کنید و روی آن نمک بپاشید و آب اضافه کنید.
با استفاده از اسفنج به آرامی آن را بشویید تا هرگونه چربی پاک شود.
آن را با آب بشویید و بگذارید خشک شود.

نکته: برای جلوگیری از زنگ زدن تابه چدنی می توانید هنگام نگهداری آن را با یک لایه روغن یا دستمال کاغذی بپوشانید.

3. بخارات سمی منتشر نمی کند
یک چیز خوب در مورد تابه های چدنی این است که هنگام استفاده از آنها در معرض بخارات سمی قرار نمی گیرید که برای سلامتی شما مفید است. بسیاری دیگر از مواد ظروف پخت و پز مانند آلومینیوم و تفلون به دلیل بخارات سمی که هنگام گرم شدن یا خراشیدن از خود ساطع می کنند، می توانند برای سلامتی مضر باشند. این سموم همچنین وارد غذای شما می شوند که می تواند مشکلاتی مانند مشکلات تنفسی و اختلالات گوارشی ایجاد کند.

نکات مهم برای استفاده از تابه های چدنی

4. درست مانند تابه نچسب عمل می کند
اگر تابه چدنی خود را به درستی مزه دار کنید، می توانید از آن مانند ظروف بدون چسبندگی استفاده کنید. روغنی که برای چاشنی کردن ماهی تابه استفاده می شود باعث می شود تا به طور طبیعی نچسب باشد. به همین دلیل است که وقتی غذا را در آن می‌ پزید، نیازی به استفاده از روغن زیادی ندارید. اما برای ماندگاری کیفیت نچسب آن، باید هر زمان که لازم بود آن را چاشنی کنید.

5. فقط با گذشت زمان بهتر می شود
بهترین چیز در مورد تابه چدنی این است که پس از استفاده مجدد بهتر می شود. بهترین بخش استفاده از تابه چدنی این است که حتی اگر در ابتدا غذا می تواند به آن بچسبد، با چاشنی مناسب تابه و مراقبت خوب، فقط با گذشت زمان بهتر می شود. یک اسکراب سریع و خوب پس از استفاده آن را نو می سازد. برای چاشنی تابه، روغن دانه کتان بهترین است.

6. بادوام
تابه های چدنی هزاران سال است که برای پخت و پز استفاده می شود. حتی اگر روزانه از آنها استفاده کنید به راحتی خراش نمی‌خورند و آسیب نمی‌بینند. آنها به راحتی شکسته نمی شوند و اگر از آنها مراقبت شود، می توانند سال ها و سال ها دوام بیاورند.

7. قدمت
تابه های چدنی هزاران سال است که به عنوان ظروف پخت و پز استفاده می شوند. شما می توانید این قطعات را به دلیل قدمت آنها در معرض دید قرار دهید. بنابراین، استفاده از آنها کمی جذابیت دنیای قدیم را به خانه شما اضافه می کند و در عین حال یک تصمیم سالم است.

حتماً بخوانید:

8. در حرارت بالا عالی عمل می کند
تابه های چدنی حرارت را به طور مساوی روی سطح ظروف پخش می کنند. می توان از آن برای انواع روش های پخت با حرارت بالا از جمله سرخ کردن، پختن، برشته کردن و تفت دادن استفاده کرد.
از آنجایی که ظروف چدنی را می توان در سطوح مختلف حرارتی و هر منبع حرارتی بدون ایجاد آسیب استفاده کرد، این یک ظروف آشپزی عالی برای داشتن در خانه شماست.

9. تمیز کردن آن در حالی که گرم است
تابه چدنی را می توان به طور موثر حتی زمانی که گرم است تمیز کرد. تابه‌های چدنی را باید مانند هر ظروف دیگری که استفاده می‌کنید روزانه تمیز کنید، و مهم است که ظرف چدنی خود را وقتی گرم است تمیز کنید. خنک شدن تابه چدنی قبل از تمیز کردن، ذرات ضایعات را خشک می کند و حذف آنها را سخت تر می کند.

برای تمیز کردن موثر یک ماهیتابه چدنی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را در حالی که هنوز گرم است با یک حوله پاک کنید. برای تمیز کردن آن از برس های فلزی استفاده نکنید.

عکس تابه های چدنی

10. سرشار از آهن
تابه های چدنی می توانند هر زمان که در آن ها پخت و پز می کنید، آهن را به غذای شما اضافه کنند. آهن بخش مهمی از رژیم غذایی است و بدن بسیار به آن نیاز دارد. کمبود آهن می تواند باعث مشکلاتی مانند:

  • اختلال در خواب
  • کم خونی
  • ضعف عضلانی
  • درد قاعدگی

یک تحقیق در سال 2013 نشان داد که غذاهای پخته شده در قابلمه های آهنی تأثیر قابل توجهی بر سطح آهن در کودکان دارند. بنابراین، اگر این عادات آشپزی به درستی اجرا شود، می تواند منجر به کاهش موارد کمبود آهن در کودکان شود که منجر به کم خونی می شود. همین امر در مورد زنان باردار نیز صدق می کند.

نکات مهم برای استفاده از تابه های چدنی

از استفاده از ظروف فلزی بر روی تابه چدنی خودداری کنید.
از پختن غذای اسیدی در تابه چدنی خودداری کنید.
فریب ترفندهای بازاریابی را نخورید. تابه های چدنی مدرن به خوبی تابه های چدنی قدیمی هستند.
ظرف چدنی خود را با صابون نشویید.

منبع : رژیم سلامتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا