دسته‌بندی نشده

۲۰ خواص دارویی و درمانی چلغوز + مضرات تخمه چلغوز

خواص و فواید دارویی چلغوز از دیدگاه طب سنتی + قیمت چلغوز

چلغوز نام دانه‌های نوعی درخت کاج است و به دلیل در برداشتن مواد غذایی مفید، برای بهبود تغذیه و سلامت انسان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. گیاه چلغوز بومی کشورهای پاکستان،افغانستان و هیمالیا است و استفاده از این گیاه همانند روغن زیتون برای سلامتی بدن انسان مؤثر است. برگ های درخت چلغوز به شکل سوزنی مانند هستند. چلغوز دانه ای پر چرب و سرشار از اسید های چرب غیر اشباع مفید و همچنین اسید های آمینه ضروری برای بدن است. این دانه خواص و فواید فراوانی دارد .

فواید چلغوز برای تقویت سیستم ایمنی بدن

  1. مهمترین خاصیت چلغوز برای سلامتی کمک به تقویت سیستم عمومی بدن است.
  2. طبع آن گرم است.
  3. به دلیل داشتن منیزیم موجب از بین رفتن بی خوابی های شبانه می شود.
  4. پتاسیم و منگنز موجود در چلغوز موجب تعادل فشار خون می شود.
  5. دردهای عضلانی، تنش و اضطراب و خستگی مفرط را از بین می برد.
  6. موجب رفع سنگ مثانه می شود.
  7. برای افرادی که سرد هستند و میلی به روابط جنسی ندارند، مصرف چلغوز توصیه می شود و موجب افزایش قوای جنسی در آن ها می شود.
  8. موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
  9. موجب افزایش عملکرد مغز و تقویت حافظه می شود.
  10. افرادی که کمبود اسپرم دارند چلغوز را همراه با بادام هندی روزانه مصرف نمایند.
  11. از دیگر خواص چلغوز، درمان تیرگی پوست است. برای رفع تیرگی پوست، مغز چلغوز را نرم کنید و به صورت پماد روی پوست یا صورت بمالید و پس از یک ساعت با آب ولرم بشویید. (مغز چلغوز بسیار چرب است و به راحتی به شکل پماد یا خمیر در می آید.)
  12. چلغوز را در سرکه خیس کنید و سپس میل نمایید. درمان بسیار خوبی برای از بین رفتن مشکلات کبد می شود.
  13. چلغوز با چربی ها و فیبری که دارد موجب کاهش اشتها می شود در نتیجه کاهش وزن را به دنبال خواهد داشت.
  14. چلغوز سرشار از تک چربی اشباع نشده است. این نوع چربی علاوه بر کاهش کلسترول حون، موجب حفاظت از سرخرگ ها از هرگونه آسیب و در نتیجه خواص چلغوز باعث جلوگیری از حملات قلبی می شود.
  15. چلغوز منبع عالی از پتاسیم و منگنز است و همچنین سرشار از ویتامین E ,K، نیاسین و فیبر است. وجود این مواد مفید در این دانه موجب تعادل در سطح فشار خون و حفظ سلامت قلب می شود.
  16. چلغوز دارای میزان بالایی از آنتی اکسیدان ها است که این عامل موجب حافظت سلول های بدن از آسیب های رادیکال های آزاد می شود.
  17. چلغوز منبع غنی از آهن است که موجب افزایش گلبول های قرمز بدن می شود.
  18. وجود ویتامین A و E در چلغوز برای سلامت چشم و پوست موثر و مفید است.
  19. این گیاه در درمان بیماری‌های کلیوی، کبد، سرماخوردگی و دردهای عضلانی بسیار موثر بوده و چربی غیر اشباع موجود در چلغوز در زمان مصرف سکته قلبی، تپش قلب و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
  20. مصرف گیاه چلغوز به دلیل وجود چربی غیر اشباع و اسیدآمینه باعث تقویت حافظه، چشم نافع و سیستم ایمنی بدن می‌شود.

چلغوز

خواص چلغوز در طب سنتی

  • به دلیل کمک به کاهش تری‌گلیسرید خون یار مهربان کبد است و به جهت فیبر و چربی بالا کور‌کننده خوب اشتهاست.
  • پتاسیم و منگنز آن به تعادل فشار خون کمک کرده و منیزیم این دانه از بی‌خوابی‌های شبانه می‌کاهد و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را بر‌طرف می‌کند.
  • این میوه بالاترین میزان تراکم اسید اولیک را در میان مغزها دارد. این اسید که نوعی تک چربی اشباع شده است، به کبد کمک می کند تا تری گلیسیرید مضر را از بدن دفع کند.
  • تک چربی اشباع شده در آن، خاصیت روغن زیتون را دارد و برای قلب مفید است. علاوه بر آن با کاهش دادن کلسترول و محافظت از رگ های خونی در مقابل آسیب دیدگی، مانع از بروز حمله قلبی می شود.
  • آنتی اکسیدان موجود در آن سلول ها را از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.
  • منبع غنی آهن است که میزان گلبول های قرمز بدن را بالا می برد.
  • منیزیم آن درد عضله، خستگی مفرط و تنش را برطرف می کند.
  • ویتامین A و E در آن برای پوست و چشم مفید است.
  • نیاسین (نوعی ویتامین B3) تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.

قیمت چلغوز

یکی از فروشندگان آجیل و خشکبار تهران اعلام کرد:

چلغوز این روزها کیلویی 250 هزار تومان معامله می شود. این رقم بسته به کیفیت و تازگی چلغوز می تواند کمی بالاتر یا پایین تر هم باشد. البته بیشتر خشکبار فروشی ها در آستانه عید چلغوز نمی فروشند. چون اولا خریدار زیادی ندارد و ثانیا قیمت آن در دو ماه گذشته از کیلویی حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

چلغوز

نکته: در قدیم شیرازی ها و اراکی ها چلغوزخورهای قهاری بودند، اما امروزه در شمال بخصوص گیلان و در سراسر مشهد مصرف آن متداول شده است.

مضرات چلغوز

این دانه دارای طبعی گرم است و به همین علت استفاده آن به افرادی با طبع خشک مثل صفراوی ها و سوداوی ها مناسب نمی باشد. تنها کسانی که مزاج های مرطوب دارند مثل مزاج های دموی و بلغمی از این دانه مغذی استفاده نمایند.

همچنین بخوانید:

زیاده رویی در مصرف آجیل عید +عوارض زیاد آجیل خوردن

زمان طلایی برای خوردن آجیل چه زمانی است ؟

نکاتی مهم برای نگهداری آجیل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا