دسته‌بندی نشده

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه

در این مقاله مطلبی در مورد روش های تهیه ماهی شکم پر خوشمزه ارائه شده است. ماهی شکم پر جنوبی شهرت ویژه ای دارد و نوع بوشهری آن طرفداران بیشتری دارد، هر چند که ماهی شکم پر شمالی هم کم از آن ندارد.

برخی با تمر هندی این غذای لذیذ را درست می کنند و برخی با رب انار ولی آنچه این طعم این غذای لذیذ را دو چندان می کند کنار خانواده بودن است. با دلگرم همراه شوید.

ماهی شکم پر با رب انار + طرز تهیه ماهی شکم پر با تمر هندی

1 – خوراک ماهی شکم پر

مواد لازم :

  • ماهی بزرگ یک عدد
  • مغز گردو 250 گرم
  • آلو 150 گرم
  • قیسی 150 گرم
  • کشمش 100 گرم
  • آب انار ترش یک لیوان
  • آب لیمو یک استکان
  • کره 2 قاشق سوپ خوری
  • زعفران مقداری
  • نمک و فلفل به میزان کافی

طرز تهیه :

  1. ماهی را پاک کرده شکم آن را خالی کنید سپس آن را بشوئید . مغز گردو را آسیاب کنید آلو و قیسی را با مقداری آب بگذارید بپزد
  2. بعد هسته های آن را خارج کرده و با قاشق آنها را له کنید . کشمش را تمیز کرده بشوئید و به همراه آلو ، قیسی، آب انار ترش و نمک و فلفل به مغز گردو بیفزایید
  3. سپس شکم ماهی را از این مخلوط پر کنید و با نخ و سوزن شکم آن را بدوزید .
  4. سطح ماهی را نمک و فلفل بمالید کف سینی فر را با روغن کمی چرب کرده و ماهی را روی آن بگذارید بعد آب لیمو و زعفران را با کره آب شده مخلوط کرده و روی ماهی بریزید
  5. سپس ماهی را در فر با حرارت ملایم قرار داده تا بپزد .

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

2 – ماهی شکم پر جنوبی

مواد لازم :

  • ماهی : 1 عدد
  • گشنیز خرد شده : 250 گرم
  • پیاز خرد شده : 1 عدد
  • سیر خرد شده : 250 گرم
  • تمبرهندی : به میزان لازم
  • گردو : 50 تا 100 گرم
  • ادویه، نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی : به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. بیرون و داخل شکم ماهی را با آب لیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید. پیاز را در تابه ای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریخته اید، تفت دهید.
  2. پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید. حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.
  3. ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید. ته تابه ای نچسب را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای 180 درجه سانتی گراد) بگذارید.
  4. پس از گذشت 40 دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته 10 دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

3 – ماهی شکم پر اسباب (شمالی)

مواد لازم :

  • ماهی بزرگ یک عدد
  • مغز گردو 250 گرم
  • کشمش 250 گرم
  • زعفران مقداری
  • سبزی (نعناء – جعفری – خلواش) نیم کیلو
  • آب انار یک لیوان
  • نمک و فلفل به میزان کافی

طرز تهیه :

  1. ماهی را پاک کرده شکم آنرا خالی کنید و بشوئید سپس به روی صافی قرار دهید تا آب آن خارج شود .
  2. مغز گردو را آسیاب کنید سبزی را پاک کرده چرخ نمایید و به همراه کشمش و نمک و فلفل به مغز گردو اضافه کنید بعد شکم ماهی را از این مخلوط پر کرده با نخ و سوزن شکم آن را بدوزید .
  3. کف سینی فر را چرب کنید و ماهی را روی آن بگذارید و در فر قرار دهید تا بپزد .
  4. آب انار را با زعفران مخلوط کرده و کم کم به ماهی بیفزایید وقتی ماهی پخت آن را در دیس چیده و با تکه های لیمو ترش و گوجه فرنگی اطراف آن را تزیین کنید.

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

4 – ماهی شکم پر به روش دیگر

مواد لازم:

  • ماهی یک عدد بزرگ
  • سبزی ترشی (معطر شمالی) نیم کیلو
  • اناردان یک سیر
  • گردو 6 عدد
  • پیاز یک عدد
  • روغن 2 قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل به میزان کافی

طرز تهیه :

  1. سبزی را پاک کرده ریز خرد کنید . پیاز را پوست کنده و به همراه مغز گردو و اناردان بکوبید و به سبزی بیفزایید ، نمک و فلفل نیز بزنید .
  2. ماهی را پاک کرده شکم آن را خالی کنید . از مخلوط تهیه شده شکم آن را پر نمایید ، روغن را در ماهی تابه بریزید
  3. وقتی خوب داغ شد ماهی را نمک و زرد چوبه زده و در روغن قرار دهید حرارت اجاق را ملایم کنید تا ماهی پخته و سرخ شود وقتی یک طرف ماهی سرخ شد آن را به آهستگی پشت و رو کنید تا طرف دیگر آن سرخ شود
  4. سپس ماهی را در دیس گذاشته اطراف آن را با تکه های نارنج و پیازچه و جعفری تزیین کنید .

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

9 نکته مهم جهت تهیه ماهی شکم پر

  1. برای طبخ این غذا هر ماهی ای را می توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین ها هستند. البته ماهی های نازک را نیز می توان به صورت شکم پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه تر شدن آن کمک می کند.
  2. برای هرچه خوش طعم تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
  3. اگر می خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
  4. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی شود، هم ماهی به کف سینی نمی چسبد.
  5. بسیاری از افراد سبزی پلو را با ماهی شکم پر می خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم پر به اندازه کافی مزه دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.
  6. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.
  7. شما می توانید ماهی های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.
  8. این غذا را می توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند.در حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی له می شود و شکل خود را از دست خواهد داد.
  9. نوشیدنی ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می کنم، شربت آب لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب میوه های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا