دسته‌بندی نشده

۳ روش برای تهیه قهوه ترک اصیل و خوشمزه + عکس

طرز تهیه قهوه ترک + نکات مهم آن

قهوه همان قدر که ظاهرش مهم است، طعم آن نیز اهمیت دارد. اما برای دم کردن قهوه ی خوب و خوش طعم می توانید با رعایت نکاتی قهوه ای خوش طعم و عالی نوش جان کنید. پس با دلگرم همراه شوید.

۳ روش برای تهیه قهوه ترک اصیل و خوشمزه + عکس

فوت و فن دم کردن قهوه ترک

separator line

قهوه ترکی برای درست کردن این قهوه ما احتیاج به شیر جوش یا همون قهوه جوشی داریم که از جنس الومینیوم یا استیل باشد که به گفته بعضی از دوستان با الومینیوم خیلی بهتر به عمل میاد

برای ساخت این قهوه ما دو روش معمول را توضیح میدهیم

روش اول : طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه اسپرسو

مواد لازم :

  • دستگاه اسپرسو یا همون قهوه ساز
  • دو قاشق چایخوری قهوه اساب ریز ترکی
  • یک فنجان سر خالی آب سرد

طرز تهیه :

این روش روشی هست که در تمام کافی شاپ ها به این روش درست میکنند و خیلی هم ساده است منتها ما نیاز به دستگاه اسپرسو یا همون قهوه ساز داریم و دستگاه ما باید دستگاهی باشه که میله بخار داشته باشه که ما توسط این میله بخار قهوه رو حاضر میکنیم .

  1. خوب شیر جوش رو بر میداریم و به مقدار دو قاشق چایخوری قهوه اساب ریز ترکی میریزیم و به مقدار یک فنجان سر خالی اب سرد اضافه میکنیم حالا ما میله بخار را به مقدار کمی داخل این آب قهوه میکنیم که هنوز گرم نیست (این توضیح تخصصی برای دوستان کافی من هست )
  2. به ظاهر کار آسانی میاد ولی همین کار ساده امتحانی شده که خیلی از کافی من هارو با همین قهوه ترکی به ظاهر ساده تست میکنند .
  3. خوب ما به مقدار تقریبا 1 سانت و یا به اندازه همون سری میله ی بخار ان را داخل آب قهوه مون میکنیم و شیر بخار را برای ابتدا مقدار زیادی باز میکنیم .
  4. به اندازه ای که قهومون شروع به کف کردن و شروع به بالا آمدن بکند در این لحظه که خیلی از دوستان هم رعایت نمیکنند این هست که ما باید با بالا آمدن و کف کردن قهوه متناسب میله ی بخارمون هم از قهوه بیرون بیاریم که با بالا آمدن آب قهوه همون یک سانت از میله ی بخار ما داخل قهوه باشه که این هم باعث نجوشیدن قهوه میشه و هم باعث خوب عمل آمدن اون و یا به اصطلاح پخته شدن قهوه ترکی میشود.
  5. در این موقع قهوه ما از رنگ قهوای روشن به قهوه ای سوخته تقییر رنگ میدهد که به اصطلاح پخته میشود.
  6. یک قهوه خوب باید طمع داشته باشه و همینطور غلظت زیاد که بعضی ها دوست ندارند قهوه ترکی خوب باید در موقع نوشیدن مقداری روی قهوه باید کف قهوه و یا همون غلظت قهوه روی قهوه باشد که موقع نوشیدن لب و زبان را کرخت میکند.

۳ روش برای تهیه قهوه ترک اصیل و خوشمزه + عکس

separator line

روش دوم : طرز تهیه قهوه ترک روی اجاق گاز

مواد اولیه :

  • قهوه‌ جوش یا همان ایبریک یا جذوه
  • قهوه‌ ی نرم آسیاب‌ شده: به‌ ازای هر نفر ی قاشق مرباخوری
  • شکر: به‌ مقدار دلخواه
  • آب: به‌ اندازه‌ی هر فنجان برای هر نفر

طرز تهیه :

  1. به‌ ازای هر فنجان آب کاملاً سرد را داخل قهوه‌ جوش بریزید.
  2. قهوه و در صورت تمایل شکر را اضافه کنید.
  3. اندازه‌ ی مایع درون قهوه‌ جوش باید به‌ صورتی باشد که دو سوم قهوه‌ جوش خالی بماند و جا برای بالا آمدن کف باقی باشد.
  4. قهوه‌ جوش را روی حرارت بسیار کم قرار دهید و اندکی هم بزنید.
  5. اجازه دهید که قهوه با حرارت ملایم دم بکشد.
  6. بعد از سه یا چهار دقیقه کف یا همان قهوه بالا بیاید.
  7. بعد از بالا آمدن کف یا فوم قهوه‌ جوش را از روی حرارت بردارید و اندک لحظاتی اجازه دهید خنک شود ؛ دوباره این کار را تکرار کنید.
  8. قهوه را قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
  9. قهوه ترک شما حاضر است.

۳ روش برای تهیه قهوه ترک اصیل و خوشمزه + عکس

separator line

روش سوم : طرز تهیه قهوه ترک با شیر داغ کن

تفاوت عمده‌ ی شیر داغ‌ کن و قهوه‌ جوش، جدای جنس آن‌ها، اندازه‌ی دهانه‌ی بزرگتر شیر داغ‌ کن است. بهتر است جنس بدنه‌ی شیر‌ داغ‌ کن بدون لعاب باشد.

برای رسیدن به نتیجه‌ی بهتر در شیر داغ‌ کن و به‌ دست‌ آمدن کف یا فوم بهتر، همه‌ی مراحل بالا را تکرار کنید، اما حواس‌ تان باشد که ارتفاع کف یا فوم در شیر داغ‌ کن کمتر به چشم می‌آید و کمتر هم بالا می‌آید.

اگر با تصور ارتفاع کف در قهوه‌ جوش سراغ شیر داغ‌ کن بروید، احتمالاً طولانی‌ تر به آن حرارت می‌دهید و در این صورت فوم در قهوه حل خواهد شد.

separator line

فوت و فن مهم جهت تهیه قهوه ترک

  • قهوه‌ی شما باید به‌ نرم‌ ترین حالت ممکن آسیاب شده باشد.
  • درجه‌ی رست قهوه ترک روشن (لایت یا مدیوم) است.
  • بهتر است رست قهوه تازه‌تر باشد و تازه آسیاب شده باشد.
  • قاشق‌های اندازه‌گیری قهوه ترک اصالتاً اندازه‌ای یک در یک سانتی‌متر دارند.
  • فوم یا همان کف روی قهوه ترک یکی از معیارهای قهوه ترک خوب است. در طرز تهیه قهوه ترک روی گاز شما باید از آب کاملاً سرد استفاده کنید و قهوه باید در حرارت بسیار کم دم شود. هم‌ زدن قهوه یا طولانی حرارت‌ دادن آن کف یا فوم قهوه را از بین می‌برد.
  • معمولاً ابتدا آب را داخل قهوه‌جوش می‌ریزند و سپس قهوه و شکر را اضافه می‌کنند.
  • شکر مناسب برای قهوه ترک شکری است که به‌راحتی حل شود.
  • ترک‌ها برای میزان شکر اضافه‌شده به قهوه چهار درجه دارند: ۱. بدون شکر (ساده)؛ ۲. نصف قاشق (شکرلی)؛ ۳. یک قاشق شکر (ارتا شکرلی)؛ ۴. شکر زیاد (چوخ شکرلی).
  • قهوه ترک نباید در زمانی کمتر از پنج دقیقه حاضر شود.
  • برای سرو قهوه ترک ابتدا کف یا فوم آن را با قاشق و به‌مقدار دلخواه در فنجان بریزید و سپس قهوه را به آن اضافه کنید.
  • برخی قهوه را سه بار تا بالاآمدن کف روی حرارت قرار می‌دهند و برمی‌ دارند؛ این کار عطر و طعم بهتری به قهوه می‌دهد.
  • خوردن لرد قهوه برای دستگاه گوارش مضر است.
  • هنگام ریختن قهوه در فنجان، حتماً ابتدا اجازه دهید اندکی پور قهوه ته‌ نشین شود و سپس به‌ آرامی آن را داخل فنجان بریزید.
  • هنگام جابه‌جایی قهوه‌ جوش یا فنجان هم سعی کنید کمترین تکان ایجاد شود.

۳ روش برای تهیه قهوه ترک اصیل و خوشمزه + عکس

separator line

تفاوت قهوه‌ جوش و شیر جوش

تفاوت قهوه‌جوش و شیرجوش در ظاهر و جنس آن‌هاست.

قهوه‌ جوش دهانه‌ ای تنگ‌ تر و کفی پهن‌ تر دارد.

باریکی دهانه کمک می‌کند که کف یا همان فوم قهوه بهتر بگیرد.

جنس قهوه‌ جوش اصالتاً مسی است و دسته‌ی چوبی دارد، اما می‌توان آن را از جنس‌ های استیل و روی و برنج هم پیدا کرد.

separator line

بیشتر بخوانید :

انواع قهوه : شناخت دانه قهوه و انواع آن

ماسک تفاله قهوه برای پوست صورت با تاثیر فوق العاده

۱۰ تا از گرانترین قهوه های دنیا در سال ۲۰۱۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا