دسته‌بندی نشده

۲۱ روش خانگی و پزشکی برای درمان جای آبله مرغان

آبله مرغان

آبله مرغان یک بیماری ویروسی بسیار واگیردار است که در گذشته شیوع بالاتری داشت. ویروس عامل این بیماری در کودکی عامل آبله مرغان و در بزرگسالی عامل ایجاد زونا است.

اما در بسیاری از افراد جای آبله مرغان به شکل لک و اسکار تا بزرگسالی باقی میماند.

تاول و جوش های آبله مرغان خارش زیادی دارند. اما خاراندن آنها موجب آسیب پوست و عفونت در ناحیه میشود.

با زخم شدن این تاول ها در اثر خاراندن، زخم های عمیقی ایجاد میشود که در روند بهبود روی آنها پوستی ضخیمتر تشکیل میشود. التهاب پوست که در آبله مرغان رایج است در مواجهه با نور خورشید لک ایجاد میکند.

برداشتن، کمرنگ کردن یا درمان جای زخم آبله مرغان برای بسیاری از افراد ضروری است. خصوصا اگر در جای مهمی همچون صورت ایجاد شده باشند.

روش های متعدد خانگی و پزشکی برای کمک به برطرف کردن جای آبله مرغان وجود دارد.

درمان های طبیعی رفع جای آبله مرغان

1. ویتامین E

این ویتامین به عنوان یک عامل موثر در رفع لک و اسکارها شناخته میشود. متاسفانه این ادعا کمی اغراق آمیز است.

طبق مطاعات ویتامین ای اثر زیادی بر این لک ها ندارد. بهتر است از ویتامین ای روی اسکارها استفاده نکنید زیرا ممکن است لک ها را بدتر کند.

2. استفاده از آلوئه ورا

از آلوئه ورا در درمان سوختگی ها استفاده شده است. برای درمان جای آبله مرغان، روزانه 2 تا 3 مرتبه ژل آلوئه ورا را روی محل اسکار قرار دهید و بعد از خشک شدن کامل، پوستتان را بشویید.

3. کره یا روغن نارگیل

این کره از دانه های کاکائو به دست می‌آید و دارای خاصیت رطوبت رسانی بسیار زیادی است و در التیام و درمان جای آبله مرغان بسیار موثر است و همچنین برای پاکسازی عمیق پوست نیز عالی است.

برای استفاده از کره کاکائو در درمان جای آبله مرغان دقیقا مانند روشی که برای روغن نارگیل در ادامه گفته می شود عمل کنید.

4. روغن گل رز

روغن ضروری گل رز ارزش درمانی بسیار بالایی دارد. زیرا اثرات آنتی اکسیدانی فراوانی داشته و سرشار از ترکیبات گیاهی مفید است. شامل اسیدهای چرب و آسکوربیک اسیدها.

برای درمان با این روغن پیشنهاد میشود که تا 12 هفته روزی دو مرتبه از این روغن در محل جای زخم تازه استفاده شود تا از بروز لک زخم پیشگیری شود.

5. جو دو سر برای درمان جای آبله مرغان

برای درمان جای آبله مرغان، مواد طبیعی مانند جو دو سر خیلی کمک کننده هستند، زیرا خاصیت رطوبت رسانی بسیار بالایی دارد و این خاصیت به سلول‌های پوستی برای بهبود سریع‌تر و بهتر کمک می‌کند.

مقداری جو دو سر را با آب در میکسر مخلوط کنید تا به یک خمیر نرم تبدیل شود.

سپس این خمیر را در یخچال قرار دهید تا کمی خنک شود و بعد آن را برای درمان جای آبله مرغان روی اسکارها قرار دهید. کمی با سرانگشتان آن را ماساژ دهید و بعد از 10 دقیقه صورت را بشویید.

6. جوش شیرین برای درمان جای آبله مرغان

جوش شیرین بیشتر از اینکه برای پخت و پز مفید باشد، برای پوست و زیبایی آن فایده دارد. این ماده با حفظ رطوبت و میزان اسیدیته پوست، به درمان جای آبله مرغان کمک می‌کند و از ایجاد خارش و التهاب در آن جلوگیری می‌کند.

به 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین، مقداری آب اضافه کنید تا به یک خمیر نرم تبدیل شود. سپس به مدت 15 دقیقه این خمیر را روی جای آبله قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید.

7. فواید عسل برای درمان جای آبله

عسل دارای خواص آبرسان و التیامی است که برای بهبود سریع زخم و جای آن بسیار مطلوب است.

این ماده طبیعی و شگفت انگیز، یک نمونه عالی برای در درمان جای آبله مرغان محسوب می‌شود که می‌تواند اسکار ناشی از آن را در سریع‌ترین زمان ممکن از بین ببرد.

می‌توانید برای نتیجه گیری بهتر و سریع‌تر، کمی عسل را با پودر جو دو سر مخلوط کنید و خمیر حاصل از آن را به مدت 30 دقیقه روی زخم بگذارید و بعد بشویید.

8. پاپایا مناسب برای درمان جای آبله

این میوه با خواص بسیار زیادی که برای پوست دارد، در درمان جای آبله مرغان خیلی موثر است. پاپایا به کاهش چین و چروک و حذف سلول‌های مرده در سطح پوست کمک می‌کند.

مقداری پاپایا، شیر و شکر قهوه‌ای را با یکدیگر مخلوط کنید و خمیر آن را روی محل آبله مرغان قرار دهید و بعد از 10 دقیقه پوستتان را با آب و صابون بشویید.

9. لیمو برای درمان جای آبله مرغان

لیمو دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و در بازسازی و ترمیم پوست و درمان جای آبله مرغان بسیار موثر است، زیرا با انجام لایه برداری از پوست، روشن کردن رنگ پوست و تحریک کلاژن سازی در آن، بافت پوست را بسیار بهبود می‌بخشد.

مقداری آب لیموی تازه را با پنبه به روی محل اسکارها بزنید و بعد از 15 دقیقه پوستتان را بشویید.

10. روغن نارگیل برای درمان جای ابله مرغان

این ماده دارای اسیدهای چرب زنجیره‌ای است و در رطوبت رسانی به پوست، تحریک کلاژن سازی، روشن کردن رنگ پوست، حذف سلول‌های مرده از پوست و لایه برداری در آن بسیار موثر است. بنابراین هم در ترمیم بافت پوست و هم در جوان سازی آن، می‌تواند نقش بسیار پررنگی داشته باشد.

حدودا 3 تا 4 مرتبه در روز، کمی روغن نارگیل را برای درمان جای آبله مرغان روی اسکار آن ماساژ دهید و بعد از اینکه کاملا جذب پوست شد، صورتتان را بشویید.

11. روغن اسطوخدوس برای درمان جای آبله مرغان

این روغن هم مزایای درمانی زیادی برای پوست دارد و در جوانسازی آن بسیار موثر است، به خصوص برای کسانی که می‌خواهند به درمان جای آبله مرغان در پوستشان کمک کنند.

روزانه 2 مرتبه روغن اسطوخدوس را روی محل اسکار آبله مرغان بمالید و به آرامی با انگشت آن را به روی پوست ماساژ دهید تا کاملا جذب پوست گردد.

بهتر است این روغن را با یک حامل مورد مصرف قرا ردهید که اگر آن حامل، روغن نارگیل باشد، نتیجه بسیار بهتر و سریع‌تری خواهید گرفت.

داروهای درمان جای آبله مرغان

12. رتینول برای جای آبله مرغان

رتینول یکی از فرمهای ویتامین A است. این ماده تولید کلاژن را به شدت افزایش میدهد. مالیدن کرم روی اسکارها به طور شبانه تولید کلاژن را در ناحیه آسیب دیده تحریک میکند.

اگر مصرف این کرم موجب حساسیت پوست شما شد، یک روز در میان از آن استفاده کنید.

13. اکسفولیاک برای درمان جای آبله مرغان

اکسفولیاک سلول های مرده پوست را حذف کرده، فضا را برای تولید و جایگزینی سلول های جدید فراهم میکند. اسکراب کردن پوست بخش سطحی لک را تراشیده و حذف میکند. دو روش اکسفولیت کردن وجود دارد.

شامل اسکراب، براش و دیگر ابزارها است. این روش مستقیما روی پوست و در حرکت های دورانی اعمال میشود. مستقیما روی پوست انجام شده و معمولا هر سه روز یکبار تکرار میشود.

لوسیون هایی هستند که یک واکنش خفیف شیمیایی ایجاد میکنند که لایه سطحی پوست را بر میدارد. این مواد را طبق روش مصرف تجویز شده مستقیما روی اسکار قرار دهید.

14. کرم رفع اسکار آبله مرغان

کرم های سطحی رفع اسکار شامل انواع ترکیبات و عناصری هستند که گمان میرود به حذف یا کاهش تظاهر لک ها کمک میکنند. علی رغم اینکه شواهد کیلینیکی اندکی برای اثبات این مسئله وجود دارد اما برای بسیاری از افراد تاثیر گذار است.

انتخاب روش درمان بر اساس اندازه، عمق و عمر اسکار شما متفاوت است.

درمان های تخصصی اسکار آبله مرغان

15. پانچ جای آبله مرغان

اگر هیچ کدام از روش های درمان لک و جای آبله مرغان موثر واقع نشوند میتوان از پانچ کردن آنها استفاده کرد.

همچنین برای رفع اسکارهایی که عمیق یا گوشتی هستند بهترین گزینه درمان است. روش انجام این درمان شامل مراحل زیر است :

  1. بیمار بیهوش میشود.
  2. پزشک از یک تیغ جراحی یا پانچ مخصوص برای برداشتن بافت اسکار استفاده میکند.

عارضه پس از این درمان، باقی ماندن جای زخم جراحی است که از جای ابله مرغان شدت کمتری دارد.

16. فیلر برای درمان جای آبله مرغان

فیلرهای بافت نرم را میتوان برای ایجاد شکل و بعد به اسکارهای فرورفته استفاده نمود. انواع مختلفی از فیلرها شامل هیالورونیک اسید، چربی و ژل به صرت مستقیم به اسکار تزریق میشوند تا شکل ظاهری آنها را بهبود دهند. این درمان ها موقتی هستند و حدود 6 ماه دوام دارند.

17. میکرونیدلینگ جای آبله مرغان

میکرونیدلینگ روش جدیدی است که با استفاده از یک ابزار رول مانند پوشیده شده با تعداد زیادی سوزن نازک و تیز انجام میشود.

بعد از بی حس کردن پوست صورت روی آن اعمال میشود. بر اساس عمق نفوذ سوزن ها ممکن است کمی خونریزی نیز ایجاد شود. برای اسکارهای شدیدتر باید این کار چندین مرتبه تکرار شود.

18. میکرودرم ابریژن جای آبله مرغان

در این روش از یک پودر استفاده میشود که توسط ابزاری با سرعت و فشار روی پوست پرتاب میشود و لایه سطحی پوست را خراش میدهد و نوعی لایه برداری انجام میدهد.

این روش سطحی تر از درم ابریژن است. میکرودرم ابریژن و درم ابریژن روش های موثری برای کاهش لک و جای آبله مرغان هستند.

19. لایه برداری شیمیایی لک آبله مرغان

این روش باید تحت نظر و توسط پزشک انجام شود. طی آن یک لایه ماده اسیدی مخصوص روی پوست ناحیه قرار داده میشود که لایه سطحی پوست را برمیدارد.

اگر سطحی انجام شود، یک بار درمان کافی است. اما برای درمان انواع عمیق تر اسکار باید چندین جلسه با فاصله معین، تحت بی حسی و یا شدت بیشتری انجام شود.

20. گرافت پوستی اسکار آبله مرغان

نوعی پیوند پوستی است. با این تفاوت که بخشی از لایه چربی و عضله زیر پوست نیز از بخش سالم برداشته و به ناحیه مورد نظر پیوند زده میشوند.

برای نواحی که اسکار آبله مرغان عمیق تر است یا حالت گوشتی دارد و به عنوان درمان تکمیلی در ادامه پانچ جای آبله مرغان استفاده میشود.

21. لیزر درمانی جای آبله مرغان

لیزر درمانی یکی از روش های تخصصی در درمان اسکار است. این درمان برای جای آبله مرغان که قدیمی باشد بسیار موثر است و میتواند جای آن را کمرنگ تر کند. این فرایند میتواند بین 15 دقیقه تا دو ساعت طول بکشد. گاهی سطحی و گاهی عمیق است.

پیشگیری از ایجاد جای آبله مرغان

اگر شما یا فرزندتان به آبله مرغان مبتلا شده اید، میتوانید کارهای زیر را برای جلوگیری از ایجاد اسکار یا لک انجام دهید.

  1. تا جایی که میتوانید از خاراندن پوست خودداری کنید.
  2. دستکش های مخصوص فر را برای ممانعت از آسیب پوست هنگام خاراندن به دست کنید.
  3. از لوسیون یا کرم نرم کننده روی تاول ها استفاده کنید. لوسیون های حاوی کاکائو یا آلوئه ورا ایده آل هستند.
  4. از محصولات موضعی ضد خارش روی پوست خود استفاده کنید.
  5. حمام جو دو سر.
  6. استفاده از آنتی هیستامین خوراکی یا موضعی زیر نظر پزشک.

اگر شما هم تجربه مفیدی در زمینه از بین بردن جای آبله مرغان دارد، کافیست در زیر همین مقاله یادداشت نمایید، تا بقیه همراهان هم از این تجربه ها استفاده کنند.

بیشتر بخوانید :

درمان آبله مرغان

خطرات مبتلا شدن به آبله مرغان در دوران بارداری چیست؟

جلوگیری از ماندن جای زخم آبله مرغان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا